METAL MERCHANTS 2011 – Årets høydepunkt

METAL MERCHANTS 2011 – Årets høydepunkt

METAL MERCHANTS 2011

Oslo – John Dee

28/1 – 29/1

METAL MERCHANTS er for mange fans av det som kalles old school metal, årets høydepunkt. Festivalen arrangeres den siste helgen i januar og det er den tredje utgaven som nå står for døren. 

METAL MERCHANTS går over 2 dager. I 2009 be festivalen arrangert i Kanonhallen på Økern i Oslo, men ble flyttet til John Dee året etter og der foregår også årets festival. 5 eller 6 band hver dag er hva Metal Merchants bruker å ha, og det er det samme i år.

NUCLEAR ASSAULT (US) er årets store trekkplaster og burde egentlig være nok for at thrash metal fans skal kjenne sin besøkelsestid. Amerikanske BROCAS HELM, britiske SOLSTICE, JAGUAR og ELIXIR samt tyske BLIZZARD og greske CONVIXION skal stå for den ikke-norske underholdningen sammen med svenske alkoholspøkelset GEHENNAH. Det nye norske stjerneskuddet DEVIL er eneste norske innslag under årets METAL MERCHANTS. Chilenske PROCESSION ble invitert inn i siste liten som siste band og kompletterer med dette line upen.

NuclearAssault_1.jpg
Nuclear Assault

 

Tidligere i høst gjorde vi et lite intervju med Stian Fossum, en av gründerne bak Metal Merchants og fikk du det ikke med deg da, så får du en ny sjanse her.

Hva er dine egne tanker om banda som er på plakaten?

Jeg er veldig fornøyd med variasjonen og kvaliteten også i år. Det er et vilt spenn fra for eksempel Solstice til Nuclear Assault, men publikum er mer bevisste på kvalitet enn sjanger, så det tegner til å bli en helsikes fest også i 2011!

Dette blir andre året Metal Merchants blir arrangert nede på John Dee. Vil du si at dette er en arena som passer dere perfekt?

Pr nå er det utmerket. Vi kunne ønske oss å vokse bittelitt, slik at vi kunne ta en 6-700 mennesker, men slik det er nå er John Dee perfekt, og folka på Rockefeller er en drøm å jobbe med.

Jeg leste flere steder etter fjorårets arrangement at det var flere av banda som ville komme tilbake igjen. Har dette vært aktuelt eller er fornying viktigere for Metal Merchants enn å bare ha en årlig fest?

Det har ikke vært aktuelt ennå, men som et jubileum eller spesialutgave på et tidspunkt, har vi ikke noe i mot å gjøre en slags reunion. Band som Hirax, Beehler, Pagan Altar og Dark Quarterer fortjener å få ta turen tilbake, og publikum fortjener å få oppleve de igjen.

Metal Merchants har hatt noen kanselleringer de 2 første årene og sånn sett har dere hatt mer å stri med enn planlagt. Er dette noe dere jobber med for å unngå nå i år og i fremtidige festivaler?

Vi booker jo så latterlig tidlig hvert år, at det alltid dukker opp noe. Men det har vi taklet fint. Det verste er selvsagt årets hendelse med Asomvel, da dette virkelig var en tragedie for bandet og alle deres venner.

NuclearAssault_logo_1.gif

Dan Lilker er en svoren Norgesvenn og er her både titt og ofte. (Sist sett under HITS med Autopsy i august 2010). Har dette forenklet prosessen med å få Nuclear Assault til Metal Merchants?

Ja, for så vidt. De tok kontakt med oss etter å ha blitt tipset av norske fans om festivalen, og Lilker trives godt i Norge, og gleder seg til også å oppleve den norske vinteren. Typisk I-landsproblem å trekke til kulda frivillig.

For en ung konseptfestival som Metal Merchants burde det fortsatt være en del band å ta av, spesielt etter som reunions er i vinden som aldri før. Men man kan lure på om dere har vurdert å vike litt fra konseptet deres og ta inn andre band eller er Metal Merchants "true to the bone"?

Jeg synes allerede vi har veket litt fra utgangspunktet. Både Whyte Ash og Convixion bryter litt med det opprinnelige initiativet. Men det vi aldri viker fra, er prinsippene om at det skal være band vi sjøl liker. Det er det viktigste!

 

Lineup:

Fredag 28. januar

BROCAS HELM

SOLSTICE

ELIXIR

BLIZZARD

PROCESSION

 

Lørdag 29. januar

NUCLEAR ASSAULT

JAGUAR

DEVIL

GEHENNAH

CONVIXION