POLAR DEATHFEST i Trondheim (25/2)

POLAR DEATHFEST i Trondheim (25/2)

På en og samme kveld. På en og samme scene! Byscenen i Trondheim fredag 25.februar!

Vinteren i Trondheim er hard, brutal og lang. Nå blir den enda hardere men mest sannsynlig også litt varmere, ihvertfall fredag 25. februar på Byscenen, hvor Aftermath Music og Polar Artist går sammen og lager Polar Death Fest, en helkveld med musikk inspirert av god gammaldags thrash og deathmetal, med intet mindre enn denne lineupen:

Entombed (SWE)
Entombed er blant eliten av skandinavisk metal. Siden sent på åttitallet har de spredt sin vrede og fått oppmerksomhet i store deler av verden. Entombed er nærmest umulig å plassere i noen spesifikk genere. Opprinnelig var de et oppsiktsvekkende death metal band, men utviklet etter hvert en egen stil hvor elementer fra rock og punk fikk plass.  Entombed dukket opp i kjølevannet av oppløsningen til bandet Nihilis i 1989. Bandet ble dannet med enkelte gamle medlemmer fra Nihilist og et par nye. Omtrent samtidig som Nihilist ble oppløst holdt bandet på å få en kontrakt med Necrosis. Entombed overtok kontrakten og i 1990 gav bandet ut sitt første album "Left Hand Path" med rask, brutal death metal på selskapet Earache som hadde overtatt for Necrosis. Besetningen besto på dette tidspunktet av Lars Goran Petrov (vokal), Alex Hellid og Uffe Cederlund (gitarer og delt bass) og Nicke Anderson (trommer). Det var en  en produksjon som ville sette standarden for den kommende "svenske lyden" som mange ville prøve å etterligne men aldri overgikk. Siden den gang har Entombed herjet verden over med en haug med multiselgende plateutgivelser og et konstant turneapparat.   Entombed har rettmessig fortjent en plass i ekstrem musikkens Hall of Fame. Ikke bare for å ha definert et lydbilde plagiert av mange mindre visjonært håpefulle, men for sin kontinuelige utvikling uten å ha ofret sine idealer.

http://www.myspace.com/serpentsaints

Monolithic
Monolithic er et av Norges mest unike band, noe også debutalbumet "Black Science" manifisterte med stående ovasjoner blant et samlet pressekorps. Trønderdoen bestående av Kenneth Kapstad på trommer og Stian Westerhus på baritongitar, tyner seg selv og alle sjangerdefinisjoner, men har bootsa godt plantet i inspirasjon fra gammal death og trashmetal.   Dette blir den første konserten til Monolithic i Trondheim på over 1 1/2 år, bandet har brukt tiden sin godt siden sist, de har spilt blant annet Eurosonic som første trønderske band siden Gåte, de har spilt  festivaler som Ultima og Inferno og turnerte nå i høst over hele Europa, hvor land som tyskland, italia, østerike, sveits, belgia, nederland og england ble besøkt på en månedslang turne. Monolithic gikk i desember 2010 i studio for å spille inn oppfølgerplata til "Black Science" som kan ventes utgitt en gang i løpet av 2011.

http://www.myspace.com/monolithicmusic

Manifest
Etter årevis med tro og hard tjeneste, inkludert turneer med Entombed og Jorn, festivaloppdrag på Wacken Open Air, Inferno, Hole in the Sky, og mangfoldige konserter og to plateutgivelser, slapp Manifest sitt 3. album "Written in Blood" tidligere i høst på Violent Media/ndie Distribution. Manifest live er en dødelig coctail av thrash og deathmetal, melodier, sinne og rytme med en fantastisk framføring. 

"Alt er bedre med Manifest på skive i 2010." 
Heavymetal.no om "Written in Blood" –   8/10

http://www.manifestmetal.com/

Goat The Head
Goat The Head spiller fort, men rett. Et primitivt metalband i positiv forstand. Huleboerne som plutselig stilte i astronautdrakter på sitt nye kritikerroste album ""Doppelgängers" bruker fremdeles utrykket "contemporary primal caveman death metal" for å beskrive seg selv. I februar 2011 drar bandet på Nordenturne med Nile og Melechesh før de runder av årets kaldeste måned på Byscenen denne kvelden.

"Kremen av metallutøvere er samlet i en skål som deretter er fortært av en Cro-Magnon." Groove.no om  "Doppelgängers"  – 6/7
" dette er en spennende og detaljrik dødsmetalutgivelse med solide mengder thrash. Hva i all verden ønsker du deg mer? "
Heavymetal.no om  "Doppelgängers"   – 8/10

http://www.myspace.com/goatthehead

Forhåndsalget starter i dag tirsdag 14.desember på www.billlettservice.no, og billetter på forhåndsalg koster kun 200,- (+avgift), mot 250,- (+ avgift) i døra.

Byscenen  fredag 25. februar
18 år aldersgrense
Billettpris: 200,- i forsalg og 250,- i døra + avgift
 
Billetter legges ut tirsdag 14.desember på www.billettservice.no

Drikk øl, gå med patronbelte og hør på gammal thrash!