SABATON på Trondheimsbesøk (8/12)

SABATON på Trondheimsbesøk (8/12)

Onsdag 8. desember 2010 – Trondheim/Blæst

SABATON

C.C. NOK 210/220

20 år leg plikt

Sabaton er et power metal-band fra Sverige dannet i 1999. Bandets tekster handler ofte om historiske slag eller kamper. Spesielt på albumene Primo Victoria og Attero Dominatus der alle sangene, utenom de siste sporene, tar inspirasjon fra et historisk slag eller en kamp.

Sabaton ble dannet i 1999. Etter at de første sangene ble spilt inn i Abyss studio, ble Sabaton kontaktet av noen plateselskaper. Bandet valgte å signere hos et italiensk selskap som lanserte promo-cden deres; Fist for Fight. Et år etter innspillingen av promo cden valgte de å spille inn deres debutalbum; Metalizer.

Sabaton spilte konserter i hele Sverige, og etter to år med venting for å få plateselsapet til å lansere cden; Metalizer, valgte Sabaton å spille inn et nytt album. Men denne gangen ville de gjøre det på egenhånd uten finansiell hjelp fra plateselskapet

Bandet kom ut med et nytt album med navnet Primo Victoria og begynte å forhandle med andre internasjonale plateselskaper. De valgte å signere med metal datterselskapet til Sound Pollution, kalt Black Lodge.

Deres fjerde album ble gitt tittelen Attero Dominatus, som fortsetter med krigstemaet fra Primo Victoria med sanger som «Back in Control» (som fokuserte på det britiske angrepet på Falklandsøyene for å ta de tilbake), «Attero Dominatus» (det russiske angrepet på Berlin som avsluttet Andre verdenskrig i vesten) og «Angels Calling» (Som handler om skyttegravskrigene under Første verdenskrig), og ble utgitt den 28. juli 2006.

Sabaton har også relansert sitt første album, Metalizer, en dobbeltdisk spesial som inneholdt hele deres første album, Fist For Fight remikset på den andre disken, også en ny sang kom med, «Birds of War». Iden ble lansert Mars 2007.

The Art of War kom ut i 2008 og for tiden er bandet aktuelle med sin siste fullengder kalt Coat of Arms.