RAGA ROCKERS med avslutningskonsert for Garage Oslo (4/12)

RAGA ROCKERS med avslutningskonsert for Garage Oslo (4/12)

 

Lørdag 4. desember 2010 – Oslo/Garage

 

RAGA ROCKERS

C.C. NOK 270,-

20 år leg plikt

 

RAGA ROCKERS (N)

Tidløse Raga Rockers trenger egentlig ingen nærmere presentasjon, men vi trår til likevel.

Raga Rockers ble grunnlagt i 1982 av vokalist Michael Krohn, tidligere trommeslager i punkbandet Kjøtt. Bandets seige riff og ordkjappe punkrock har gitt dem en plass blant de fire store i norsk rock.

Debutalbumet fra 1983 het "The Return of Raga Rockers", en skive alle kule fedre og høylytte storebrødre har i samlinga si. Siden har Raga gitt ut kjente og kjære album som selvrekrutterer generasjon etter generasjon. "Maskiner i Nirvana", "Forbudte Følelser" og "Perler for svin" blir stående som bautaer i norsk rockehistorie. Alle har vi vært på etterpåfest og hoijet i lykkerus til "Doktor, doktor", "Ekspander eller dø", "Gamle damer", "Dårlig karma""Ole og Ali", "Drept kjendis", "Sannhet på boks"….disse enkle, punkbefengte, "har-fått-den-sangen-på-hjernen låtene, fullstappet av underfundig gatepoesi. Tregrepsformelen har fått massene til å juble!

…"Michael Krohn er blant norsk rocks mest betydningsfulle låtskrivere, og på sitt beste er det ingen andre som nærmer seg hans nivå som rocketekstforfatter. På finurlig vis avkler han de streite sidene ved samfunnet med tekster skapt i en blanding av dryppende satire og et dystert dokumentarisk blikk på verden. Ett av de beste eksemplene på det er Raga Rockers andreplate "Maskiner i Nirvana", i dag en norsk klassiker på grunn av de innovative riffene, tekstene, Krohns motorstempelvokal og bandets energiske samspill som gikk opp i en høyere enhet…"

– Mode Steinkjer
kulturredaktør og musikkritiker og i Dagsavisen

Etter den selvtitulert utgivelsen i 2000 ble bandets skiveproduksjon satt i hvilemodus, men til alles lettelse dukket det stadionrockende "comeback"-albumet "Ûbermensch" opp i 2007, det solgte til platina. Nå er de igjen plateaktuelle. Fremdeles tradisjonell Raga, om enn sukret med mer soul og syttitalls sjarm.

 

ragarockers.jpg

 

Foto: Stig B. Hansen

"Shit Happens", EMI, 2010, :

"Arrangementene er rikere på tekstur og instrumenteringen bredere anlagt enn tidligere, noe som gjør platen til en dynamisk og variert lytteopplevelse.
Noen vil nok savne de mer renskårne punkelementene, andre vil kalle det en naturlig modningsprosess. Det låter uansett umiskjennelig Raga Rockers. 2010-varianten av bandet fremstår fremdeles som vital og grenseløs."

– Dagbladet 5/6

"Åpningsriffet med strykere og hvinende gitarer leker seg mot Led Zeppelins «Kashmir». Men når Michael Krohns slentrende stemme kunngjør «Kjøp en billett og still deg i kø/har du flaks får du se meg dø», er det åpenbart hvem som er i farta igjen."

– Oslopuls, 4/5

"Det er ikke så greit å være kunstner / Det bare virker sånn / Alltid på flukt fra ærlig arbeid / Fordi man venter den hellige ånd.

På åpningslåta Rocker, ytrer Krohn disse selvbiografiske ord. Han er nemlig ikke bare en rocker, men også en anerkjent kunstner. Kunstner er han også på Shit Happens, da Rocker minner sterkt om Led Zeppelin, mens vi midtveis i skiva skimter musikalske referanser til både The Doors og Primal Scream. "

– Musique.no, 4/6

 

Studioalbum:

The Return of the Raga Rockers (1983)

Maskiner i Nirvana (1984)

Varme dager (1987)

Forbudte følelser (1988) (#17 NO)

Blaff (1989) (#7 NO)

Rock’n’Roll Party (1990) (#7 NO)

Perler for svin (1995) (#5 NO)

Til helvete med Raga Rockers (1997) (#11 NO)

Raga Rockers (2000)

Übermensch (2007) (#1 NO)

Shit Happens (2010)

http://www.facebook.com/reqs.php?fcode=2f0da7227&f=1819489777#!/RagaRockers

http://www.youtube.com/watch?v=U37gL8EYTT0&p=E750015B299BABB0&playnext=1&index=77

http://www.youtube.com/watch?v=kfW99sFS_pc&feature=related

http://www.myspace.com/ragarockers