COLISEUM med hovedstadsbesøk (12/11)

COLISEUM med hovedstadsbesøk (12/11)

Fredag 12. november 2010 – Oslo/Garage

 

COLISEUM

+

BISON B.C.

+

KVELERTAK

 

C.C. NOK 150,-

18 år leg plikt

COLISEUM (US)

Siden 2003 har Coliseums mektige, klassiske hardcore med punk-inspirerte elementer, stramme reisetimeplaner og uavhengig freidighet ført til en hengiven fanbase, gode anmeldelser og full streetkred.

Coliseum utga et selvtitulert debutalbum på Level Plane i 2004, fulgt opp av Ep-en "Goddamage" på Auxiliary Records i 2005. To år senere havnet de i toasteren til berømmelige Relapse Records og slapp andreskiva "No Salvation".

Bandet kastet seg ut i utallige promoturer i nord-America, Europa, Australia og Japan sammen med kolosser som Converge, High On Fire, Mono, Napalm Death, Baroness, Russian Circles, Torche, Integrity, Strike Anywhere og Dillinger Escape Plan.

I fjor slo Coliseum til med syvtommeren "True Quiet / Last Wave" via Deathwish Inc før de forsvant ut av rampelyset for å jobbe med tredje albumet "House With A Curse". Godbiten ble utgitt i juni i år på Temporary Residence.  

 

Coliseum2.jpg

 

Etter å ha vist en slik fiffig mestringsevne i spillekunsten straight-forward punk, er det ingen overraskelse at denne utgivelsen ble bandets store gjennombrudd.  

Oppkalt etter filmversjonen av Phantom of the Opera fra 1925, viser "House With A Curse" at kampen pågår som aldri før selv om strategien er endret; blitzkrigen har banet veien for en stil som er mer gjenomført og selvbevisst.

Produsert og mikset av J. Robbins (Jawbox), viser House en gruppe som kjører et multippelt tempo med varierende låtstrukturer. Instrumentelle innslag fra bl.a musikere som Will Oldham (Palace, Bonnie "Prince" Billy), Jason Noble (Shipping News, Rachels, Rodan), Peter Searcy i Squirrel Bait gjør opusen komplett.

"House With A Curse" er mye mer enn et nytt og spennende kapittel i historien om bandet Coliseum. Det er en hyllest til til undergrunnsmusikkens miljø som inspirerer til forsatt eksistens av sjangeren.

http://www.youtube.com/watch?v=0lpe5Ecjd6A&feature=related

http://www.myspace.com/coliseum
 

BISON BC (CAN)

Med BISON B.C.’s siste knyttneve, "Dark Ages" og frenetiske turnèring med bl.a soulmates som Priestess, Baroness, 3 Inches Of Blood, har bandet  med ubehersket lidenskap finjustert metalriffene.

"Dark Ages" høres ut som en av beistene som brøler i Winos bakgård. Analog perfeksjon, høylytt og mett musikk spilt av fire langhårede dudes i skitne denim jakker.

A bison is "a big, hairy, strong animal," sier gitarist og vokalist James Farwell. Det er en ypperlig tegning av bandet som vokste opp i den nedgrodde enden av Vancouver. Selvbeskrevet som "Canadian dirtbags" og veteraner fra byens levende thrash og indiescene, har de kommet opp med et nytt sound som høres ut som kvesingen av kjønnssykdom, mishandling av volumknappen, apokalypse og fransk horn.

 

Bisonbc.jpg

 

Årets utgivelse på Metal Blade, "Quiet Earth", gir en skremmende følelse av hvordan jordens sist åndedrag kommer til lyde. Tungt, sjukt, sprøtt; dundrende og sintslående, bedugget av en cello. Rett under rockens lag finnes en bad trip gjennom en rå verden der resignert verdighet og kameratskap er det eneste limet som fortsatt lukter bra.

I BISON B.C’s er en mikstur av både råskap og tankefullhet. På denne utgivelsen synger James – "Vancouverʼs an empty bottle, our dying thirst causing problems. Stand at dawn, the beginning of something heartfelt and replaceable."

"…intense, guitar heavy thrash that would make even Municipal Waste step back in awe."

Alternative Press

 

"…they dare to approach the maniacal majesty of present-day High on Fire." Decibel Magazine

"…unpretentious, mountainous rock…frequently sound like Mastodon at their most straightforward, coming impressively close to that band’s mastery of the riff."

Terrorizer Magazine

 

"Heavy, man. Real heavy. Jean-jacket heavy…If Mastodon had spent more time listening to Anthrax, they might sound like Vancouver’s Bison B.C."

Rollingstone.com

"everything you could ask for in a metal band." NewOrleans.com

 

"The name is Bison b.c. and they are heavy as fuck…"

Thrasher Magazine

 

DISKOGRAFI

2007 – Earthbound – Forest Records

2008 – Quiet Earth – Metal Blade Records

2010 – Dark Ages – Metal Blade Records

MANNSKAP

James Farwell – Vokal/Gitar

Dan And – Vokal/Gitar

Masa Anzai – Bass

Brad Mackinnon – Trommer

http://www.youtube.com/watch?v=z1OnP85ArVc&feature=related

http://www.myspace.com/bisoneastvan

 

KVELERTAK (N)

Kvelertak drar skamløst influenser fra hvert musikalske hjørne som passer inn i deres idè om god, hardtslående og kætsji rock’n’roll. Uavhengig av sjanger, men alltid trofast lenket til utgangspunktet, serveres fete låter utført med samme "tongue-in-cheek" holdning som pionerene i punkrocken. Ulik andre tyngre band synger Kvelertak på morsmålet, et pluss som gir et allerede sjeldent lydlandskap mer karakter.  

Gjennom utgivelsen av det bejublede 2010 debutalbumet er Kvelertak ingen hemmelighet her på berget. Velkjent for rasende energi og metalinspirert punkrock. Kun et spørsmål om tid før det store utland også trykker dem til sitt bryst! Vi tipper denne sommeren gjør susen…

Kvelertak er en klassisk fortelling om en kameratgjeng som bestemte seg for å spille sammen. Utfallet ble et kanonbra band, og fra starten i 2007 har ballen rullet kjapt. Konger på radio og kjevedroppende liveshow har gitt velfortjente giggs på landets største festivaler og en opptreden på Roskilde i fjor der 3000 fans gikk berserk. Ganske så uvanlig for et (da) usignert band med kun noen demoer bak seg.

 

 

kvelertakny.jpg

 

En megajobb på Eurosonic Festival i Nederland fikk denne omtalen i festivalavisa: 

"Norway and black metal are hand in glove. A bloody serious matter at that, with emphasis on bloody and serious. High time for a more light-hearted look at the case, preferably by a compatriot. Enter Kvelertak, a delicious motley crew from Stavanger that uses the Turbonegro method for its black metal approach: an orgy of thickly sliced punk rock and good old rock & roll in IMAX 3D format. In other words: completely over the top, these six rocking rascals with a three-man guitar front, going for all sacred cows in the aforementioned genres with undisguised fun and catchy melodies. Whether the listener will like it? Let’s put it this way: once gripped by Kvelertak you never want anything else."

Sent i fjor inngikk Kvelertak en deal med Indie Recordings og jakten på  drømmeprodusenten startet. På toppen av ønskelista stod Kurt Ballou fra Converge, og det er lett å skjønne at bandet gikk ballistisk da storkaren sa Yes. please. Innspillingen ble gjort i Ballous eget God City studio i Salem, MA.

 Gitarist Bjarte Lund Rolland kommenterer:

"Kurt was on top of our dream-list of producers. His records always sound amazing; they have that driving energy and the punchy drums we were looking for. To have him say yes to our humble request was the best thing that could have happened to this record. Kurt had a plan from the beginning, and was able to produce exactly the sound we were hoping for."

Historien gjentok seg faktisk da tiden for å lete etter en artwork kunstner kom. Kvelertaks favoritt var John Baizley i Baroness og slik ble det. 

Selv på de aller første demoene er Kvelertak vidgjeten for sin tradisjon – å bringe inn sin egne helter. De aller tidligste demoene inkluderer klassiske bidrag fra bl.a Nattefrost (Carpathian Forest). Debutalbumet holder vanen godt vedlike, her finner du både Hoest (Taake), Andreas Tylden (JR Ewing og Altaar), Ivar Nikolaisen (Silver) og Ryan McKenney (Trap Them).  Alle som en tilfører disse karene sin unike berøring av Kvelertaks respektive spor.

I sommer har Kvelertak lagt ut på en massiv turnè med Converge og Kylesa, litt av et selskap på første tråling gjennom Europa!

"…Det er lenge siden det har vært så store forventninger til en norsk rockedebut som det er til Kvelertak. Med Kurt Ballou (Converge, Disfear osv) bak spakene, riff som er 50% klassisk rocknroll og 50% nekrometall og tekster som får ur-vikingen i oss til å brøle av pur fryd er det ikke tvil om at det er litt av en festpakke som presenteres her.Med Okkultokrati, Haust og Kvelertak på stereoen er du garantert en brunstig sommer!"

– Tigernet.no 

http://www.youtube.com/watch?v=sQR7EWxgRW0&feature=related

http://www.myspace.com/kvelertak