WASP – Bergen 13/11

WASP – Bergen 13/11

Onsdag 13. oktober 2010 – Bergen/Kvarteret – Teglverket

Bergen Relialistforening presenterer:

WASP

+

CHRIS LANEY

 

C.C. NOK  425,- + avgift

18 år leg plikt

 

På begynnelsen og midten av 80 tallet var det gutta i Venom som tronet øverst på rangstigen når det handlet om å være det mest skremmende og verste bandet i verden, men så dukket det opp fire karer fra Los Angeles området som visstnok skulle være verre enn Venom. WASP kalte de seg og disse gutta spilte på blod og sex og hadde noen tekster som så langt i metallens historie var drøyere enn drøy. Draktene deres minnet litt om gutta fra Kiss, men der sluttet også den sammenligningen. Med et sceneshow på grensen til det groteske, tekster som omhandlet det mest groteske og som få hadde turt å tenke på og bandmedlemmer med ikke akkurat helt plettfritt rulleblad, overtok WASP tronen som verstingene i klassen. Gutta kalte seg Blackie Lawless, Randy Piper, Chris Holmes og Tony Richards og med dem kom WASP med låter som virkelig skapte overskrifter i media. Animal (Fuck Like a Beast) het deres første single, og ble noe overraskende utelatt på debutskiva da den kom ut i 1984. Låta er vel fortsatt deres lille stygge andunge på den fronten og når gutta i tillegg hadde et sceneshow der nakne kvinner og blod var hovedingrediensene og enkelte av innslagene var på kant med det lovlige (mildt sagt), så måtte bandet få problemer. De ble bannlyst i flere land, deriblant også Norge. Den planlagte konserten i Drammenshallen i 1984 ble avlyst, da sceneshowet til WASP ble i drøyeste laget for arrangørene.

 

Det har vært en del utskiftninger av medlemmene opp gjennom årene, men sjefen selv, Blackie Lawless er fortsatt med og han har stått for brorparten av både tekstene og musikken bandet har produsert opp gjennom årene. En haug med skiver har de på samvittigheten, faktisk hele 14 studioskiver, men det er nok fremdeles den selvtitulerte debutskiva, eller Winged Assassin som den i utgangspunktet skulle hete, som er den skiva som har vakt størst oppsikt. Men bandet har mange gode skiver og låter som fansen etter hvert har satt stor pris på. I 2004 kom WASP med hele 2 skiver i form av konseptalbumene The Neon God Part 1, The Rise og The Neon God Part 2, The Demise. I forbindelse med disse utgivelsene besøkte WASP Norge og året etter var de igjen på norsk jord. Den gang fikk vi "The Crimson Idol" spilt i sin helhet. Dette var noe overraskende siden bandet slapp "Dominator" Dette var ikke hva fansen ville ha, og konsertene ble alt annet enn vellykket. Bandets hittil siste skive kom i fjor og bærer tittelen "Babylon".

WASP er og har hele tiden vært et liveband, noe hele 3 liveskiver beviser, og bandet har i de siste årene turnert mye i Norge. I denne omgamg blir det bare 2 konserter i Bergen og Oslo.