NORWAY ROCK 2010 – Et tilbakeblikk

NORWAY ROCK 2010 – Et tilbakeblikk

Norway Rock, festivalen på landet!!

Det var med stor spenning undertegnede og skrivende journalist Andreas Paulsen møtte opp til festivalen med sommerens feteste line-up!
Det var første gang for oss begge, men vi så med en gang at dette er en festival det oser metal av, var overraskende lite mennesker med tanke på den fantastiske line-up’n da..her burde flere kjenne sin besøkelsestid! Men vi som var der hadde det hvertfall fantastisk!

Man møter alltid masse frivillige på festivaler, og en stor takk til dem, siden festivaler i Norge neppe hadde overlevde uten. På Norway Rock var det ingen unntak, og de frivillige vi kom i snakk med i Kvinesdal, var ikke bare behjelpelige, men også utrolig hyggelige. Her følte vi oss hjemme fra dag 1.

Hver dag bestod av mange glimrende band på rekke og rad på hovedscenen. Og om ikke det var nok, så var det masse kule band som rocket på Tjodolf scenen i teltet. Her var det FÅ pauser for dem som virkelig ville slå seg løs. Eneste lille minus er kanskje at konsertene startet litt tidlig? Hvertfall var det skremmende få tilstedet på de første konsertene. Men det tok seg kraftig opp utover kvelden. Været var varierende, med spesielt mye regn den andre dagen, men hvem lar litt regn stoppe rock’n roll?

mk41.jpg

 

Ikke bare oset Norway Rock av gode band, men hele stemningen på festivalen var til å ta og føle på. Her var det mennesker i alle former, farger og aldre. Det er vanskelig å sette ord på, man må liksom være der og føle på stemningen. Folk rundt på campen også var så åpne og hyggelige. Alle var der for en grunn, nemlig og kose seg med 4 dager fylt med ROCK’N ROLL! Det spesielle her sammenlignet med andre festivaler jeg har vært på, er at campen ikke bare var fylt med telt, men det var også bobiler, busser, trailere osv. Sjeldent har jeg koset meg så mye og møtt så mye herlige mennesker som jeg gjorde på Norway Rock. Utenom kollegaer fra andre magasin, nettsteder og bransjefolk, så må jeg få nevne Ann Karin Frestad og de andre fra staben i Norway Rock. De gjør en formidabel jobb og de jobber hele tiden for å forbedre festivalen på alle områder.

sabainty_1.jpg
Andreas intervjuer Sabaton

Siste nytt fra Kvinesdal nå er at ryktene om festivalens død er STERKT overdrevet. Festivalen er reddet og det blir Norway Rock 2011 også, så da er det bare å begynne å glede seg allerede til en ny stor fest på steppene i Kvinesdal!! ROCK ON!!

mk1.jpg
Andreas backstage sammen med Dead Trooper