MYSTERY JETS på Garage Oslo (28/9)

MYSTERY JETS på Garage Oslo (28/9)

Tirsdag 28. september 2010 – Oslo/Garage

MYSTERY JETS

+

CHITTY CHITTY BANG GANG

C.C. NOK 130,-

18 år leg plikt

MYSTERY JETS (UK)

Bandets første line-up bestod av Blaine Harrison på trommer, William Rees på gitar og Henry Harrison (Blaines nå 60 år gamle fatter) på bass. Henry ble andregitarist i gruppa  og Kai Fish og Tamara Pearce-Higgins joinet inn på henholdsvis bass og keyboard.

På denne tiden spilte Mystery Jets inn en heller anonym EP med Aswad produsent Nick Sykes. Blaine tok på seg hovedrollen som vokalist (noen sangtimer først, rustfjerner i heftig bruk), droppet etterhvert trommene og påtok seg også ansvaret for tangentene mens Tamara forsvant ut bakdøra. En kompis av Will, kjent som bare Max, satt en kortere tid bak trommesettet, til en utrivelig trommemaskin overtok. En annonse på nettet fant Mystery Jets Kapil Trivedi.

The Eel Pie Island EP ble innspilt etter kort tid i Rooster studios, og det ble synlig åpenbart at nykomlingene trengte både sceneerfaring og nytt materiale.

Mystery Jets første "ordentlige" singel –  et begrenset opplag av syvtommeren "ZooTime",Transgressive Records, fikk britene til bokstavelig å velte seg av fryd. The Mystery Jets arrangerte en rekke illegale fester (The White Cross Revival) på Eel Pie Island som tiltrakk seg store og lykkelige folkemengder. Til slutt stengte snuten av moroa. Men nå var ryktet ute for godt – England hadde nok en gang skapt et fabelaktig band, og signaturen ble satt på papiret til 679 Recordings.

mysteryjets.jpg

I 2005 strømmet en rekke singler ut fra trykkpressa, og Mystery Jets hadde sin første TV-debut på MTV TWO’s Spanking New Music Week (sammen med Editors, The Kooks, Clor og The Longcut). Den fremdeles fabelaktige "You Can’t Fool Me Dennis" vant hjertene til alle indiekids. 

På nyåret i 2006 leverte MJ sin så langt høyeste rating på listene med singelen "The Boy Who Ran Away", spilte på ShockWaves NME Awards Tour og gjorde sin første opptreden på Top of the Pops.

Senere på året debuterte Mystery Jets endelig med fullengderen "Making Dens".

"…though the restless time changes and laser-show synth overtures betray prog-rock’s ostentatious influence, the tightly constructed songs here (all but two of which stay under the five-minute mark) bristle with a passion and purpose that belongs only to the truly committed and composed.

– Pitcfork

"Zootime" ble en utgivelse til hovedsakelig til glede for yanksen i 2007, og utgitt av US Dim Mak Recordings.

I 2008 slo britene til med "Twenty-One", som ble en "must have" skive i indiepop-elskernes hyller.

Det nye albumet "Serotonin" har fått knallkritikker.

"Årets mest storslåtte eksentriker".

– furoreiharare.com

"While the record retains the core of the Mystery Jets’ sound, i.e. loads of instruments, Blaine’s plaintive vocals and deft lyrical wordplay, it also comes off as a love letter to so many amazingly random ’80s pop bands. Hints of Spandau Ballet ("The Girl is Gone"), XTC ("Show Me the Light")…".

supmag.com

"A varied, touching, excitable and witty third album from the ambitious Londoners".

– BBC Musi Review

 

http://www.youtube.com/watch?v=neKBnf6730M&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=oBRsXKgRAHc

http://www.myspace.com/mysteryjets

 

CHITTY CHITTY BANG GANG (N)

Chitty Chitty Bang Gang er en reseptbelagt mikstur av indiepop, elektronica og "whiteboy" rap. Musikken har dype røtter i nittitallets tidlige lo-fi scene, alltid med en naiv og sjarmerende melodi snikende rundt i arrangementene.

chittychittybang.jpg

Live er programmerte beats forsterket av Lasse Bakliens (Lukestar / Bellman) innovative trommespill. Indiedronningen Ingrid Smedstads sjelfulle stemme og Anna Björnerhags fortryllende tamburin hjelper Robert Hörnfeldts store, store lo-fi hjerte til å skinne gjennom vindskjeive gitarer og lengselsfulle lyrikk.

http://www.myspace.com/thebanggangers