IRON MAIDEN til Telenor Arena 6/7

IRON MAIDEN til Telenor Arena 6/7

IRON MAIDEN KOMMER TIL NORGE

6. JULI – TELENOR ARENA

Billettsalget starter torsdag 30. september kl 09:00

Et av de største hard-rock bandene noensinne, returnerer til Norge og Telenor Arena
 
Med over 85 millioner solgte album posisjonerer Iron Maiden seg som et av verdens desidert største hard-rock band. I sommer var de headliners for Sonisphere Festival; en festival som turnerte gjennom store deler av Europa, hvor det blant annet ble gitt en smakebit på hva man i fremtiden kunne vente. I dag har bandet annonsert at de vil dra på en verdensturne, og Europa står for tur sommeren 2011.
 
Iron Maiden ga nylig ut sitt femtende studioalbum "The Final Frontier" som har mottatt svært gode kritikker. Iron Maiden har aldri ligget som nr. 1 på salgslistene – før nå! Steve Harris uttaler: "Det er deilig å høre at vi debuterte på 1-plass i Norge for aller første gang. Det er meg også fortalt at albumet allerede har solgt til gull, noe som er fantastiske nyheter! Det skal bli godt å komme tilbake og spille i 2011, og vi takker alle våre norske fans for all deres støtte. Vi har en ny set-liste og et forrykende show klart, så dere vil ikke bli skuffet"
 
Lydverket, et av Norges mest kredible musikkprogram, uttalte: "når Iron Maiden nå har kommet frem til sitt femtende studioalbum er det i alle fall lett å se konturene av storhet i katalogen deres, og om det stemmer som ryktene sier at The Final Frontier kan bli deres aller siste album, er det et verdig punktum på en lang og illustriøs karriere’, hvilket resulterte i terningskast 5.
 
Tidligere konserter i Norge har også medført strålende kritikker. De 10 siste års konserter i Norge har vært utsolgt eller nær utsolgt på arenaer som Valle Hovin, Vestlandshallen, Koengen, Lerkendal og Oslo Spektrum.
 
Etter deres konsert i Bergen sommeren 2009 uttalte Dagbladet at "Iron Maidens univers, bestående av historiske, maritime og futuristiske referanser, kunne ikke hatt en bedre ramme", og terningkast 6 ble rullet opp. Aftenposten supplerte på mange måter Dagbladet sitt synspunkt, og avsluttet sin anmeldelse med at "en vellykket Maiden-konsert må til syvende og sist bedømmes på hvorvidt bandet klarer å skape en følelse av noe som ideelt sett er «større enn livet selv» – det klarte Dickinson og kompani langt på vei denne kvelden". En opplevelse større enn livet fikk terningkast 5.
 
Albumet "The Final Frontier" er allerede en stor suksess over hele verden. En uke
etter utgivelse har albumet så langt gått inn på 1.plass i 27 land; fra Arabia og India i øst til Canada i vest, gjennom hele Europa til Latin Amerika. I norden har
albumet blitt en utrolig suksess:
 
 
Norge
* Tre uker som nummer 1 på salgslistene (aller første gang i Norge) samt at
albumet allerede har solgt til gull
 
Sverige
* To uker som og en uke som og så tilbake på 1.plass igjen. Albumet har
allerede solgt til gull. Dette er Iron Maidens 4 påfølgende album i Sverige.
 
Finland
* Tre uker som på albumlistene. Albumet har allerede solgt til platinum og
er deres tredje album på rad som har nådd førsteplassen.
 
Danmark
* # 1 på albumlistene, deres aller første album i Danmark som har nådd førsteplassen.
 
Iron Maiden har holdt på i 30 år, de har solgt over 85 millioner album, hatt nærmere 2000 konserter, spilt inn 15 studioalbum, og antall fans verden over lar seg ikke telle. Med andre ord, bandet er fortsatt på topp.
 
Iron Maiden ble startet i 1975 av bassisten Steve Harris. Siden deres albumdebut tidlig på 80-tallet har bandet oppnådd suksess på suksess takket være deres stadig økende antall lojale fans. Bandet utvidet til seks medlemmer i 1999, da sangeren Bruce Dickinson og gitarist Adrian Smith sluttet seg til bandet på nytt og lineup ble: Steve Harris, Dave Murray, Bruce Dickinson, Janick Gers, Adrian Smith and Nicko McBrain (forruten selvsagt Eddie, bandets maskot som pryder hvert albumcover og turnèbakteppe). Deres første album sammen var det kritikerroste albumet "Brave New World" som kom i 2000.
  
Det geniale albumet "Dance of Death" fra 2003 og "A Matter of Life and Death" fra 2006, fikk kritikere og fansen til å hoppe i stolen av glede, og albumene ble fulgt opp med flere år på turne. I 2008 begynte Iron Maiden sin verdensturne "Somewhere Back in Time". Den gangen gjorde bandet 89 konserter foran 2 millioner fans i 38 land. De fløy rundt i eget privatfly, en Boeing 757 med kallenavnet Ed Force One. I 2009 ble den prisbelønte Flight 666-movie lansert på DVD, og filmen toppet med det DVD-salgslistene i 25 land.
 
Summert opp: Iron Maiden er det beste hard-rock bandet i verden!
 
Billettsalget starter torsdag 30. september, kl 09.00 via
 
www.livenation.no
www.billettservice.no / tlf:  815 33 133
www.oslospektrum.no  / tlf: 815 11211
 
Konsertsted: Telenor Arena
Dato: 6. juli kl 19.30
Dører: 18.00
Billettpris: Ståplasser 600,- NOK /sitteplasser 660,- NOK