HOVE 2010 – Et tilbakeblikk

HOVE 2010 – Et tilbakeblikk

Da er sommeren over og vi kan se tilbake på nok en sommer med mange flotte festivaler og mye god musikk. I år som i fjor var det jeg og Nic som skulle dekke Hove sammen, men da han måtte trekke seg, steppet lille og søte Malin inn som journalist.

Etter mye slit, lang reise og en varme som tok knekken på meg, så var vi endelig fremme til årets Hovefestival 2010. Etter opplevelsen fra Hove i fjor, hadde jeg gledet meg veldig til årets festival!
Årets line-up var langt fra like spennende og bra for min egen del som den var i fjor, men Hove i seg selv er god nok grunn til å glede seg. For dette er en vakker festival, uavhengig av line-up og musikksmak.

Første dagen bestod av blant annet Kvelertak, Alexisonfire, Paramore og MUSE. Mens det var stor og fin variasjon i både musikk og mennesker rundt omkring på de forskjellige scenene. Hove fikk en fin start på alle måter. Både dag 2 og 3 bestod av mye metal på Amfiscenen, med band som Gallows, Heaven shall burn og Atreyu  mens band som Biffy Clyro, Them Crooked Vultures og Massive Attack underholdt publikum på storscenen.

Været varierte litt gjennom uka, men stort sett var det fint festivalvær, folk koset seg og stemningen var på topp. Hove har tidligere hatt ord på seg for å være en "festival for kidsa", men i år kunne man ikke bare se en mye større variasjon i både alder og mennesker, men også i rekken av de forskjellige band som spilte i år. Her var det noe for alle sammen. Veldig positivt å se flere barnefamilier også tok turen til årets festival.

mh15.jpg

Publikum storkoser seg. Her fra avslutningskonserten.

Jeg må også ta turen innom min egen opplevelse som journalist på Hove. I år som i fjor var vi plassert i et bygg nærme hovedscenen, som fungerer perfekt. Litt bedre åpningstider dette året sammenlignet med fjoråret, og det er noe man setter pris på. Var en del nye ting, da mest logistikkmessig i år, men for oss journalister var det få forandringer og merke. Noe nytt i staben, men mange av de samme var der fortsatt, og med tanke på hvilken god jobb de gjør og hvor bra vi journalister blir behandlet, så er det en veldig positivt opplevelse.  De få irritasjonene som var, kom i år som i fjor fra sære band og managements. De utenom staben som jobbet som frivillige på pressesenteret fortjener også en stor takk, for de gjorde opplevelsen vår på Hove til en enda bedre opplevelse enn andre plasser. Det var alltid et smil og få, fersk kaffe og ønsker om en fin dag. Med en sånn start på dagen, kan man vel ikke klage?

Eternal-Terror vil få rette en ekstra takk til Eva og Kristin som både i fjor og i år har gitt oss fra E-T både ekstra motivasjon, glede og humør. I år var også undertegnede med de to på middag der kokkene fra tv-programmet Masterchef stod for matlagingen. Vi hadde en fortreffelig og superkoselig kveld, med masse god mat og drikke (hikk). Til neste år har jeg og E-T blitt lovd kake når vi kommer, og det vil ikke forundre meg et sekund at det blir kake heller. For dette er 2 kvinner som ikke bare har stort engasjement, men de er også fulle av omsorg for oss slitne journalister.
En STOR takk til de 2 fra Eternal-Terror. Vil også benytte sjansen til å takke Mats og de andre fantastiske kokkene, som ikke bare serverte GOD mat, men også spanderte Champagne!!

tilbake_hove_3.jpg

Kristin og Eva sammen med Mats og de andre kokkene

Dessverre tok også årets festival slutt, med Pendelum som avsluttet det hele med et forykende show på amfiscenen. Så nå er det bare å starte og glede seg til Hove 2011 allerede, for selv om kanskje ikke all musikk er like WOW for alle, så er Hove i seg selv en så vakker  festival i seg selv, at det uansett er en opplevelse både for store og små! Utenom de som allerede er nevnt, så vil E-T også rette en takk til Warner Music, Gisle og Erik fra 730.no, Tom Thorpe, VG, Lara leon-Cullen og alle de andre, både frivillige og kollegaer for nok en fantastisk festivalopplevelse. Og vi sees til neste år!!