GALLOWS – Bergen – Garage

GALLOWS – Bergen – Garage

Jeg vet det er mange som er fan av dette punkrockbandet, men selv har jeg aldri fått interessen for dem. Ikke hadde jeg trodd at jeg en gang skulle befinne meg på konsert med dem heller, men nå var likevel den dagen kommet. Jeg var i Bergen, lite å finne på og eneste konsert som på en eller annen måte fristet, var nettopp den med Gallows på Garage. Yeah yeah, here we go.

Drøyde den litt før jeg gikk ned, vel vitende at dette ikke helt var mitt bord, men jeg kom da ned og fikk oppleve deler av Social Suicides opptreden. Ok konsert, men vil ikke utdype det noe mer. Det var mange der nede på Garage som likte dem mange ganger mer enn meg.

Blood Command hadde sine øyeblikk, i mine ører var det et par øyeblikk hvor de faktisk minte en del om Dead Kennedys fra Plastic Surgery Disaster tiden. Bortsett fra det var det ikke stort som gjorde at jeg ville være en del av publikum. Og akkurat som under konserten med Social Suicide, var det en hel del som likte bandet mye mer enn hva jeg gjorde.

Så var det Gallows da. Et band jeg har hørt litt om, har sjekket ut på MySpace, men uten og helt ta av pga musikken de leverer. I starten av konserten ble jeg ikke overbevist og det var på nippet av at jeg pakket sammen mitt og forlot kjelleren på Garage tidlig. Men så begynte bandet å få en kobling med publikum som gjorde at det hele faktisk ble sinnsykt morsomt å overvære. Innfallene var mange og morsomme, spesielt fra bandets vokalist, og det hele gikk fra å være en en middelmådig konsert til å bli en morsom konsert. Å stille seg midt i mosh-piten og si "Don’t fucking touch me", slo virkelig an tonen blant publikum, og derfra og ut ble dette en fest. Jo da, det tok litt tid før Gallows levde opp til ryktet sitt som et knall liveband, men når de først leverte, da leverte de. Min uke i Bergen fortsetter å være knall. Takk til Gallows for det.