ROGER WATERS til Norge (30/4)

ROGER WATERS til Norge (30/4)

Roger Waters markerer 30-årsdagen for albumet ”The Wall” med en historisk Europaturnè i 2011. 35 byer får besøk av det musikalske geniet!
 

TELENOR ARENA – LØRDAG 30. APRIL KL 19:30 – presis!
 
Roger Waters, det kreative geniet bak Pink Floyd, setter opp sitt banebrytende mesterverk "The Wall", med Europaturne i 2011. Oppsetningen "The Wall" har ikke vært fremført på 20 år.
 
Roger Waters "The Wall" skal innom 25 europeiske byer for å markere 30-årsdagen for utgivelsen av albumet. Waters antyder at dette kan være hans siste store turne; en turne som allerede ser ut til å bli en av de mestselgende turneene mht. billettsalg.
 
Roger Waters’ "The Wall Tour" starter mars 2011 og legger turen innom :
 
Lisboa, Madrid, Barcelona, Milano, Arnhem, Budapest, Praha, Lodz, Moskva, St. Petersburg, Helsinki, Oslo, Stockholm, København, London, Manchester, Dublin, Antwerpen, Paris, Mannheim, Zurich, Hamburg, Berlin og Dussedorf.
 
Tidligere har det eksplosive og suggererende showet vært for stort til å kunne gjennomføres på scener rundt om i verden, men med teknologiske fremskritt og nye arenaer har denne problematikken løst seg. Nå, etter måneder med omfattende planlegging, har Waters oppdatert utseendet på showet; dette for å sikre et samsvar med det forbløffende og teatralske som "The Wall Live" inkarnasjonen ble så kjent for. Det ligger dermed duket for at nye generasjoner kan la seg inspirere av den visuelt storslåtte forestillingen.
 
Showet starter med at veggen rives ned, og i første del av showet bygges mursteinene opp igjen. Den andre halvdelen spilles med hele veggen fullstendig bygget opp. I tillegg, for å illustrere historiene som fortelles gjennom musikken, har Waters utviklet en dynamisk videografikk med visuelle bilder. Disse prosjekteres over en 743 kvadratmeter storskjerm.
 
Showet inneholder altså alle Waters storhetsskalaer som for eksempel originale Gerald Scarfe bilder, styrtende fly, kvadrofonisk lyd, fyrverkeri, "spot pods", gigantiske oppblåsbare dukker, projeksjon, video kartlegging, i det hele tatt –  mange forseggjorte effekter. Waters band består av: Dave Kilminster (gitar), Snowy White (gitar), GE Smith (gitar), Jon Carin (keyboard), Harry Waters (keyboard), Graham Broad (trommer), Robbie Wyckoff, Jon Joyce ( backing vokal), Michael Lennon (vokal), Mark Lennon (vokal), Kipp Lennon (vokal).
 
"For tretti år siden da jeg skrev "The Wall", var jeg en redd ung mann. I de mellomliggende årene har det gått opp for meg at kanskje historien om min frykt og tap, kombinert med en uunngåelig rest av latterliggjøring, skam og straff, har gitt meg en bredere mening om nasjonalisme, rasisme, sexisme, religion! Alle disse spørsmålene og ismene drives av den samme frykten som drev mitt unge liv."
 
Pink Floyd-klassikere som "Comfortably Numb", "Another Brick in the Wall", "Pt.2", "Mother", "Run Like Hell and Young Lust" og "The Wall" appellerte til millioner av fans over hele verden. Lanseringen av albumet "The Wall" ble en stor suksess, hvoriblant albumet i 1980 ble det mest selgende i USA. I dag er "The Wall" det 5. mest solgte album gjennom alle tider.
 
Hittil har Waters kun fremført oppsetningen "The Wall" live 31 ganger, blant annet for å promotere albumet gjennom Pink Floyds turnè i 1980-1981. Waters blåste liv i fenomenet igjen i juli 1990, hvilket da utgjorde en av de største konserter noensinne gjennomført. Anledningen var Berlinmurens fall. Arrangementet, inspirert av ærefrykt, ble sett av nesten en halv million mennesker på Potsdamer Platz, og utallige millioner fulgte showet på TV. Kritikere hyllet Roger Waters verk som den beste konserten noensinne. For å forsikre seg om at "The Wall" er like relevant i 2011 som for 30 år siden, har Waters tatt for seg alle låtene, samt brukt den nyeste teknologi for å revitalisere sitt mesterverk.
 
"Dagens projeksjonssystemer er helt annerledes enn hva de var, noe som gjør det mulig for meg å få til en 73 meters hvelving av muren", sier Waters.
 
Et viktig aspekt for Waters, med hensikt om å supplere det teatralske ved "The Wall", er fremhevelsen av det politiske og sosiale. Han planlegger å bruke byggingen av muren for å ære soldater som har mistet sitt liv i kamp. På rogerwaters.com ligger det en appell til slektninger av de tapte i krigen om å sende inn fotografier som Waters ønsker å bruke i oppsetningen av "The Wall". I praksis vies således falne i krig en murstein.
 
"Første gang vi gjorde det var mot slutten av Vietnam-krigen. Nå, når vi står midt oppi krigene i Irak og Afghanistan, vil dette ha et kraftfull anti-krig budskap.
Det var et kraftfullt budskap da, og det er det enda",
påpeker han.
 
"Denne nye produksjonen av "The Wall" er et forsøk på å trekke noen sammenligninger for å belyse vår nåværende situasjon. Den er dedikert til alle de uskyldige som har gått tapt i de mellomliggende årene", legger han til.
 
Etter å kun ha blitt fremført i USA, Tyskland og Storbritannia tidligere, vil denne turnèen gi publikum i Europa sin første (og muligens siste) sjanse til å se "The Wall" i sitt eget land. Før de Europeiske datoene, skal Roger Waters og "The Wall" på turnè i Nord-Amerika, 50 datoer som starter i september 2010.
 
De siste detaljene om Roger Waters "The Wall Tour" med mer finner du på artistens nylig relanserte nettsted: www.rogerwaters.com. Waters er personlig involvert og bruker websiden til å kommunisere med sine fans over hele verden.
 
Siden han har brukt dette forumet til å bekrefte disse konsertene vil han trolig også her markere slutten på sin karriere når den tid kommer.
 
"Men jeg har fremdeles gløden, og jeg har fremdeles noe å si”.

 

Benytt den første og kanskje siste anledning til å se denne legendariske oppsetningen her i Norge, i
 
Telenor Arena lørdag 30. april 2011 kl 19:30
 
Billettsalget starter :
 
Mandag 30. august kl 09:00 via :
 
www.billettservice.no  / tlf. 815 33 133
www.livenation.no

 

NB! Forestillingen starter PRESIS 19:30.
 Det vil ikke være support band og forestillingen varer i ca 2 timer og 15 min inkl. 20 minutters pause.