1349 til Jevnaker (25/9)

1349 til Jevnaker (25/9)

1349 er klare til Glassheim lørdag 25. september. 

1349 er kjent for sin trommeslager Frost fra Satyricon. Bandets musikkstil og oppbygging ligner veldig på den andre bølgen av norsk black metal tidlig på 1990-tallet og inneholder ikke synthesizer. 1349 blir ofte sammenlignet med Enslaved, Emperor, Burzum, Gorgoroth, Darkthrone, Immortal og Mayhem. Bandet turnerer fra tid til annen. Liveopptredene deres starter ofte med ildspruting. På deres debutalb…um Liberation fremførte bandet en cover av Mayhems «Buried by Time and Dust». De har også covret Celtic Frost, et band som Ravn mener er hovedinspirasjonen til 1349. De turnerte sammen med Celtic Frost i USA i 2006. Ravn opptrådte også på Celtic Frosts album Monotheist. Han hadde gjestevokal på bonuslåten «Temple of Depression». Bandet er meget respektert i metalmiljøet og har fått en mer kommersiell black metal-stil som Dimmu Borgir og Cradle of Filth.

Navnet 1349 ble valgt fordi det er det året Svartedauden kom til Norge.

Support er:
Ninth Circle
http://www.myspace.com/ninthcirclemetal

Endezzma
http://www.myspace.com/endezzma

Inngang 250 kr. – billetter blir lagt ut snart.