GOJIRA – Bergen – USF Verftet

GOJIRA – Bergen – USF Verftet

Jeg forlot et Trondheim i solskinn kl 12:00 og ankom et Bergen godt pakket inn i regntunge skyer en liten time senere. Det er trist men sant, sånn var realiteten da man ankom Bergen søndag 22. august og man var klar for den årlige uka med gode metalvenner fra hele verden i vestlandshovedstaden. Og hvorfor velger man frivillig å dra fra sol til regn hvert år? Jo, fordi Bergen huser den beste extreme metal festivalen i verden: Hole in the Sky.

Dette året tok jeg turen 2 dager før selve festivalen begynte. Årsaken var at franske Gojira skulle spille på Verftet denne søndagen og man går ikke glipp av en headlinerkonsert med et av verdens beste liveband frivillig når muligheten byr seg. Jeg har kun sett Gojira gjøre festivaljobber tidligere, og derfor hadde jeg store forhåpninger til denne konserten. Men først måtte jeg klare å komme meg fra hotellet og bort til Verftet for å gjøre et intervju med gutta, og det helst uten å drukne på veien bortover.

Jeg håper ikke det som nå skjedde vil på noen måte gjenspeile det som skal skje den kommende uka, for ved ankomst Verftet fikk jeg beskjed om at flyet til Gojira var kansellert og de ville ikke lande på Flesland før ca en time før Purified in Blood skal gå på scenen. Dette betydde at mitt planlagte og etterlengtede intervju med Gojira hang i en ytterst tynn tråd.

Vel, intervju ble det men det etter at Gojira leverte en av de mest overbevisende konserter jeg noensinne har sett. Men først skulle Purified in Blood varme opp folket og det var gledelig og egentlig noe uvirkelig for en trønder på tur å se et konsertlokale godt pakket allerede på oppvarmingsbandet, og det attpå til på en søndag. Purified in Blood skulle varme opp folket, men fikk stor respons fra bergenserne og gjorde en såpass god jobb på scenen, at dette ble en meget positiv opplevelse for alle de involverte i konserten. Jeg fikk ikke med meg hele konserten til Purified in Blood, noe jeg beklager, men det jeg fikk med meg var nok til at jeg bestemte meg der og da at disse skulle jeg nok få sett mer nøye på ved en senere anledning. Men nå, nå var vi klare for havets voktere, Gojira.

Med drøyt 600 elleville fans i feststemning foran scenen og et Gojira i kalasform, kunne ikke dette bli noe annet enn en gedigen festkonsert. Det er sjeldent man ser at absolutt hele salen er med når Joe ber om respons fra scenen, men slik var det, gang på gang, også uten at bandets vokalist ba om det. Det var nesten en magisk kobling mellom bandet og publikum som gjorde at absolutt alle sammen levde med i låtene. Det var tydelig at alle sammen storkoste seg mens Gojira leverte prakteksemplarer av gromlåter fra alle deres fire album. Det er ikke dagligdags at Gojira spiller "Love" live lenger, men den kom den også. Sammen med "Clone", "Backbone", "Flying Whales", "Indians", "Wisdom", "The Art of Dying" og "Toxic Garbage Island" og en hel haug med andre snacksy låter, ble dette et lite himmelrike for metalfans.

Intervju ble det også….sånn ca 20 minutter etter at gutta hadde mottatt hyllest som kun Michael Jackson, Kong Olav og Elvis kan skryte av. En uforglemmelig opplevelse du sjelden opplever med et metalband. Men Gojira fortjente det. Så absolutt.