BESTIAL TORMENTOR (Waklevören) – Drit i teknikk!

BESTIAL TORMENTOR (Waklevören) – Drit i teknikk!

Bestial Tormentor eller Olav Knutsen som hans mor døpte ham, begynte som gitarist i Lamented Souls i 92. Han spilte bass på enkelte låter i studio og tok over bassen permanent i Lamented Souls ca 3 år senere. 12 år senere etter det igjen inntok han samme spot i thrashbandet Waklevören etter at daværende bassist Bølla Brandt sluttet. Så mye mer vil vi ikke si om denne karen. Les selv hva han har å bidra med i The Down Below Series.
Waklis_BestialTormentor.jpg

Når begynte du å spille bass? Hva/hvem var det som inspirerte til å begynne med basspillinga?

Jeg husker ikke akkurat når jeg begynte å spille bass mer eller mindre fast, men det var nok ikke så lenge etter Lamented Souls Demo ’95 hvor jeg spilte på et par låter.

Det som inspirerte meg til å spille bass var vel egentlig mangelen på bassister i vårt miljø på den tiden. Jeg var jo egentlig gitarist i både Lamented Souls og Infernö.
 
Hvilken rolle mener du bassen bør ha i et band? Primus, AC/DC, eller litt av begge?

Det kommer egentlig veldig an på type musikk bandet spiller. I Waklevören passer det best med en bass som spiller mye av det samme som gitarene for å skape mer trøkk. Jeg holder vel egentlig en knapp på AC/DC.

Hva mener du kjennetegner deg som bassist, teknisk og musikalsk?

Det kommer an på bandet. I et av prosjektene jeg er med i lager jeg mange av bassgangene først og gitaristene lager sine parti rundt. Da prøver jeg å lage noe litt utradisjonelt, men enkelt og fengende. I Waklevören, Infernö og Lamented Souls er det mer plankekjøring. Kanskje jeg drister meg til et krumspring eller to.

Når det kommer til teknikk har jeg ingen. Jeg klarer akkurat å spille det jeg må.

Har du noen form for musikalsk utdanning?

Nei. Jeg er egentlig i mot musikalsk utdanning. De fleste lager kjedeligere musikk jo flinkere de blir og jo mer utdanning de får. Plutselig får man ideer om hva som er "korrekt musikalsk" og sånt piss.

Har du noen tips for å utvikle og vedlikeholde teknikk og kreativitet?

Som sagt har jeg ingen teknikk. Når det kommer til kreativitet synes jeg ikke det er verre enn å spille det man synes låter kult selv. Drit i hvor primitivt og uoriginalt det låter så lenge du synes det er fett! Du finner din egen stil til slutt.

Waklis_DeDodesArkiv.jpg

Har du noen triks i forhold til det å få ekstra tøff lyd eller schwung på et bassriff?

Jeg har ingen greie på slike ting. Jeg slår på forsterkeren og eventuelt en effektpedal og håper på at jeg slipper å gjøre noe særlig mer.

Hvordan forbereder du deg til en livespilling?

Som oftest er det bare å drikke noen øl så nervene roer seg. Forhåpentligvis har vi øvd litt i forkant slik at jeg kan låtene godt nok.

Hva med turnélivet, noen tips for å prestere dag etter dag på veien?

Jeg har ikke vært på turné ennå.

Er riktig musikkutstyr viktig for deg og hva slags utstyr/ effekter bruker du evt?

Nei, det er ikke så viktig for meg. Så lenge bassen funker og ikke ser altfor kjip ut holder det for meg. Har ingen forstreker selv, så jeg bruker det som er tilgjengelig. Har en Boss Bass OverDrive.

Hvordan ville drømmeriggen sett ut?

Ingen anelse. Jeg har null peiling på slikt.

Hvor mange strenger skal bassen ha, og hvorfor?

Hvis man spiller metall må det være en 4-strengers. Bare fordi jeg synes det er tøffere.

Plekter eller fingre? Hvorfor? 

Når jeg spiller thrash metal blir det plekter for jeg synes det blir mindre grumsete slik og jeg klarer ikke å spille så fort med fingrene. Ellers spiller jeg mest med fingrene.

Noen tips til andre som ønsker å begynne med buldrebass i bøljeband?

Drit i teknikk! Det finnes ingen regler for hvordan man skal spille. Det er bedre å være kreativ enn flink. Det enkle er ofte det beste.

Waklevoren_0206062.jpg

Kan du nevne tre bassister innen metall som har en stil du liker, og hva du liker med dem.

Vanskelig. Musikken jeg hører på har som oftest ikke en fremtredende bass, men det finnet et par unntak. Det må bli Hugh fra Ved Buens Ende, Petter fra Audiopain/Virus og Didrik fra Obliteration. Liker egentlig bare det at de spiller kult i kule band.

Hvis du skulle velge tre bassister (ikke nødvendigvis innen metall) som har vært inspirasjoner for deg, hvem ville det vært? Fortell litt om hvordan de har inspirert deg.

Ettersom jeg begynte å spille bass relativt sent har jeg ingen spesielle som har inspirert meg, men det var noen som utmerket seg under oppveksten.

Gene Simmons: Han og (gammal) KISS fikk meg til å ville spille rock/ metall. Synes han er litt undervurdert. Mange kule bassganger. Kjip fyr.  

Geezer Butler: Har vel inspirert alle som spiller bass innenfor doom metal inkludert meg.

Siste må kanskje bli Cliff Burton. Metallica var et av de første thrash banda jeg hørte på, og Cliff la man merke til.

Hvem kunne du tenkt deg å se i denne serien?

Petter fra Audiopain/Virus.

http://www.myspace.com/waklevoren