GALLOWS i Bergen (23/8)

GALLOWS i Bergen (23/8)

Mandag 23. august 2010 – Bergen/Garage

GALLOWS

+

SOCIAL SUICIDE

+

BLOOD COMMAND

C.C. NOK 270,- + avgift

18 års leg plikt

 

Ikke bare har gjengen en sylskarp låtskriverpenn og en tekstmessig brodd som går utenpå det meste, konsertene deres er i en klasse for seg. Noe måpende publikummere verden over har fått erfare på både et åndelig og kroppslig plan.
Når Frank Carter leder bataljonen sin ut i kamp, er det nemlig ingen som får lov til å stå stille. Noe den karismatiske og munnrappe frontfiguren har bevist igjen og igjen.
Du vet ikke hva det vil si å gå på konsert før du har sett Gallows i aksjon, er det vanlig omkvedet.

I 2008 signerte Gallows med Warner Bros og ga ut plate nummer to, "Grey Britain", til øredøvende kritikerjubel. Det nihilistiske storverket ble karakterisert som det beste som hadde skjedd britisk punk siden Sex Pistols og The Clash.
Gallows spilte for første gang i Norge under sommerens Hove-festival. En konsert som for øvrig ble belønnet med flere seksere, deriblant fra Håkon Moslet fra NRK Lydverket.
Responsen var så overveldende at bandet derfor har valgt å skøyte på et par klubbjobber i Norge på tampen av den pågående turneen, nærmere bestemt Garage Oslo og Garage Bergen.

Den første Oslokonserten ble utsolgt på tre dager, og ble dermed belønnet med en ekstrakonsert. 23. august står de på scenen i Bergen.
Tidligere i sommer spilte Gallows blant annet en gigantisk utendørskonsert med Rage Against the Machine i Finsbury Park i London.
Metal Hammer belønnet konserten med 9 av 10 poeng.

Sagt om Gallows:
"Bandet bak "Grey Britain", fjorårets dystre situasjonsrapport fra øya med halvannen million arbeidsledige mellom 16 og 24 år, viste fra første låt en nesten overveldende liveenergi. Aggresjonen deres er alt annet enn grå, snarere rødglødende av dedikasjon og formidlingskraft. De kicker ass, rett og slett.
Metal-skolerte musikere, grim punk-klo og et deilig rock’n’roll-driv utgjør en helvetes sterk livepakke. Når bandet i tillegg har en sleivkjefta og 100 prosent troverdig vokalist, er det bare å bukke i støvet som virvles opp av circle pit-dansen foran scenen." -(Håkon Moslet, NRK Lydverket)
Les hele Håkon Moslets sekseranmeldelse her: http://www.nrk.no/lydverket/la-galgen-rundt-hove/

Les Asbjørn Slettemarks låt-for-låt-gjennomgang av "Grey Britain" her:
http://nrkp3.no/pyro/gallows-%E2%80%93-grey-britain-lat-for-lat/

www.myspace.com/gallows