GOJIRA innleder årets HITS (22/8)

GOJIRA innleder årets HITS (22/8)

Søndag 22. august 2010

Bergen – USF Verftet

 

GOJIRA

+

PURIFIED IN BLOOD

 

C.C. NOK 300/350,-

18 års leg plikt

 

Kan det franske stjerneskuddet Gojira bli det nye Metallica? Med sin kløktige sammenslåing av atmosfære, Meshuggah-finesse og Morbid Angel-tonalitet, frontet av umiddelbare riff og en groove av en annen verden, har kvartetten gjort rent bord på de fleste scener de har satt sine bein.

Uavhengig av format og kontekst. Deres tilstedeværelse, kompetente avlevering og udiskutable formidlingsevne har blendet alt fra musikksnobber til garvede ekstrem metalkjøpere.

Debutalbumet «Terra Incognita» og oppfølgeren «The Link» gjorde at metalundergrunnen lyttet i begeistring, tredjeskiva «From Mars to Sirius» tok Gojira på seierstokt verden over. Ferske «The Way of All Flesh» sementerer bandets status som et av samtidens aller mest spennende metalband. Dette er bare begynnelsen.

Bandet måtte avlyse Europaturneen i fjor høst, deriblant et utsolgt Garage. Årsaken til avlysningen var så plausibel som vel mulig i musikkbransjen: de ble valgt ut til å være support for Metallica på USA-turneen deres. Gojira har tydeligvis ikke spilt kortene sine dårlig på dén turnéen: da Metallica la ut på fjorårets Europa-turné var det igjen Gojira som hadde fått det ærerike oppdraget å åpne opp for metall-legendene.

 

 

Gojira ble startet opp i 1996 i en liten fransk by kalt Ondres. Byen ligger like utenfor Bayonne helt nede i det sørvestlige hjørnet av Frankrike. Bandets fire grunnleggende medlemmer er de samme som er med i dag; Joe Duplantier på gitar og vokal, hans bror Mario Duplantier på trommer, Christian Andreu på gitar og Jead-Michel Labadie på bass. Bandet kalte seg Godzilla i begynnelsen men ble tvunget til å bytte navn til Gojira i 1999. I løpet av denne perioden spilte bandet inn 3 demoer kalt "Victim " (96), "Possessed" (97) og "Saturate" (99). Etter navnebyttet slapp de demoen "Wisdom Comes" (00) før debutalbumet "Terra Incognita" så dagens lys året etter.

I 2003 kom "The Link" og 2 år senere skrev bandet under for det franske selskapet Listenable Records. "From Mars to Sirius" ble sluppet omtrent samtidig og dette ble starten på det store gjennombruddet til Gojira.

Gojira har hele tiden spilt mye live og skaffet seg raskt et rykte som et meget bra liveband, noe DVD-en "The Link Alive" bekrefter. De har spilt sammen med storheter som Immortal, Cannibal Corpse, Children of Bodom, Amon Amarth, Machine Head, Behemoth, Metallica, Lamb of God, Edge of Sanity, Impaled Nazarene og Annihilator.

Bandets til nå siste album "The Way of All Flesh" ble sluppet høsten 2008.