The big bosses of HOVE

The big bosses of HOVE

Som i fjor, fikk E-T under årets Hovefestival noen ord med sjefen selv, Ian Donaldson. Han er en veldig travel mann, men tok seg likevel tid til å sette seg ned sammen med meg. Først takket han for sist og sa det var koselig å sees igjen. Det setter man pris på.

IanDonaldson_10.jpg

Dere tok over Hove såpass tett opp mot fjorårets festival. Nå har dere hatt et helt år på dere før årets festival. Hva har skjedd siste året?

"Det har vært et travelt år siden i fjor. En del store forandringer har det blitt, ikke minst internt i festivalen. Hovedkontoret for Hovefestivalen har f.eks blitt flyttet fra Oslo til Arendal. Jeg prøver å være her minst en uke i måneden fra september og utover. Logistikkmessig fungerer også ting mye bedre. Flere biter har nå falt på plass. Mange av det gamle crewet er med videre, dog noen i "nye" roller, men de er med. Det er viktig, for de gjør en god jobb."

Ian forteller videre at han er imponert over den vide musikksmaken vi nordmenn har og at vi er åpne for mye, også ny og ukjent musikk.

Hvordan vil oss andre merke forskjellene og hvordan tenker dere musikkmessigt fremover?

"Hove vil kjøre videre samme "music policy" og ikke minst gjøre ting enda bedre enn i fjor, ogs får de mindre bandene som vil opp og frem. Derav en av grunnene for at campingscenen ble flyttet til dit den er i dag. Hva er det første du ser når du kommer inn på hovedcampingen nå? Jo campingscenen, og det vil forhåpentligvis gi et godt inntrykk fra første sekund. Alle vi i Hovefestivalen vil hele tiden jobbe for å bli bedre, gjøre ting bedre osv. Begge de andre scenene vil fortsette å stå der de er i dag, mye fordi fundamentene til scenene..de er støpt ned i bakken. Men vi vil fortsette å jobbe for å øke omfanget rundt de scenene."

Det var en fornøyd Ian Donaldson vi snakket med. Og det var tydelig at han og resten av gjengen i Hovefestivalen var fornøyd både med årets festival og ikke minst utviklingen av Hove som festival. Den utviklingen regner vi kommer til å fortsette, for er det noe Melvin, Ian og de andre bak Hovefestivalen kan, så er det nettopp å drive festival.

b4685999ebf5f32cba6fa062b7ca1b43.jpg
(Fra årets Hovekonsert med ATREYU)
 

E-T hadde seg også en prat med sagnomsuste Toffen Gundersen. Han viste seg ikke bare å være laidback, men veldig hyggelig. Toffen prata velvillig om line-up og tankene om neste års booking.

Toffen_10.jpg

"Årets line-up ble nesten litt tilfeldig. Det var en del bookingproblemer. Mange band kunne spille bare på den og den dagen, og da blir puslespillet enda vanskeligere å legge. Vi vil sette oss ned å se hvilken vei Hove vil legge seg på, men å prøve og legge seg etter Roskilde er ikke noe mål nei. Hove er sin egen festival."

Han pratet velvillig videre om planer og ideer fremover uten at han kunne komme med noe konkret enda. Men som de fleste vet, så kan jo denne mannen dette gamet ut og inn, men også han trenger en dose flaks innemellom.

"Logistikken på bookinga er ofte det vanskeligeste og siden Hove i år inkluderte Fredag, ble det jo enda vanskeligere. De fleste andre festivaler går jo over helg, og det de fleste større artister da foretrekker, er større festivaler og publikum."

Men Toffen er som sagt en erfaren ringrev og det vil ikke sjokkere noen om han og Hove drar frem både den ene og andre overraskelsen til neste års Hovefestival.

Vi måtte også selvsagt innm tankene og planene om rock og metal på festival. Han kunne fortelle at Immortal var planlagt som avslutning på årets festival, men det gikk fløyten i siste liten. Videre kunne han fortelle at de håper på å kunne spre rock og metal mer utover hele festivalen til neste år og kanskje inkludere litt fler stilarter innen denne sjangeren som forhåpentligvis vil tilfredsstille et større spekter av publikum (Vi har fortsatt friskt i minne fjorårets konserter med Faith No More og Slipknot med flere). Jobben med neste års artister starter ikke for fullt før på nyåret, så da får vi bare smøre oss med litt tålmodighet og se hvilke ess i ermet Toffen og Hove kommer opp med.

http://www.hovefestivalen.no/