ROSKILDE 2010 – 40 år

ROSKILDE 2010 – 40 år

ROSKILDE 2010

Roskilde, Danmark

1/7 – 4/7

ROSKILDE FESTIVALEN i Danmark har vært arrangert hvert år siden 1971. Festivalen ble startet av 2 studenter på 17 og 18 år som gikk sammen med en promotør om arrangementet. Den gang over 2 dager med 20 band og med rundt 10 000 tilskuere hver av dagene. Allerede året etter tok stiftelsen Roskilde Foundation over og har siden den gang drevet festivalen. Festivalen er den største i Norden og hadde intet mindre enn 67 000 solgte ukespass i fjor i tillegg til at nysatsingen med salg av dagsbilletter førte til at ytterligere 12000 mennesker innefor portene. I tillegg er det 25 000 frivillige som bidrar til at festivalen går rundt. Normalt er det rundt 100 000 mennesker som deltar på Roskilde Festivalen og for å få plass til alle disse menneskene, består i dag festivalområdet av ikke mindre enn 1 og en kvart million kvadratmeter. Roskilde har i dag hele 7 scener der Orange er den største med en kapasitet på over 60 000 mennesker.

Årets Roskilde Festival er den 40. i rekken og det er ganske imponerende at en musikkfestival har fått hjulene til å gå rundt så lenge. Det er vel også ganske klart at Roskilde er en av de festivalene i hele verden som går best økonomisk. Roskilde har de i de senere år vært drevet av flere tusen frivillige og overskuddet er blitt fordelt og gitt til diverse verdensomspennende humanitære organisasjoner.

Det er tilsammen 106 band som vil spille under årets Roskilde Festival. I tillegg stiller 23 artister og band opp på Junior Pavilion. De største navnene i år er GORILLAZ, JACK JOHNSON, MUSE, NEPHEW, PRINCE, THE PRODIGY, PATTI SMITH og THEM CROOKED VULTURES. For rock og metal elskere finnes en rekke band som er verdt å få med seg. ALICE IN CHAINS, KILLSWITCH ENGAGE, MOTÖRHEAD, NOFX, SICK OF IT ALL, CONVERGE, MESHUGGAH, NILE, PORCUPINE TREE, SOLSTAFIR og VALIENT THORR er de største og viktigste navnene i årets line up.

Norske innslag i år er KINGS OF CONVENIENCE, CASIOKIDS, LINDSTRØM & CHRISTABELLE, JOHN OLAV NILSEN OG GJENGEN, PRINS THOMAS, SERENA-MANEESH, KRÅKESØLV og SUSANNE SUNDFØR.

 

Roskilde_orange_09.jpg

 

PROGRAM

GORILLAZ (PB) JACK JOHNSON (US) MUSE (UK) NEPHEW (DK) PRINCE (US) THE PRODIGY (UK) PATTI SMITH AND BAND (US) THEM CROOKED VULTURES (US/UK)
 
ALICE IN CHAINS (US) BAD LIEUTENANT (UK) CV JØRGENSEN (DK) DIZZY MIZZ LIZZY (DK) KASABIAN (UK) KASHMIR (DK) KILLSWITCH ENGAGE (US) KINGS OF CONVENIENCE (N) LCD SOUNDSYSTEM (US) MOTÖRHEAD (UK) THE NATIONAL (US) NOFX (US) VAN DYKE PARKS (US) PAVEMENT (US) ROBYN (S) SICK OF IT ALL (US) TINARIWEN (MALI) VAMPIRE WEEKEND (US)
 
AFENGINN (DK) MATIAS AGUAYO (CHL) ANALOG AFRICA SOUNDSYSTEM (DE) DIE ANTWOORD (ZA) ARRIBA LA CUMBIA (UK) THE ASTEROIDS GALAXY TOUR (DK) BARON CRIMINEL (DK) BEACH HOUSE (US) THE BEAR QUARTET (S) BEAT TORRENT (FR) BIFFY CLYRO (UK) BLACKIE AND THE RODEO KINGS (CAN) BOBAN I MARKO MARKOVIC ORKESTAR (SER) BONAPARTE (DE) BROTHER ALI (US) CANTECA DE MACAO (E) CASIOKIDS (N) CÉU (BRA) CHOC QUIB TOWN (COL) CIRCLE (FIN) CONVERGE (US) DAARA J FAMILY (SEN) DALA DALA (DE) DELPHIC (UK) DEN SORTE SKOLE (DK) DIRTY PROJECTORS (US) DRAKE (CAN) DULSORI (KOR) EFTERKLANG (DK) ELECTROJUICE (DK) THE FLOOR IS MADE OF LAVA (DK) FLORENCE + THE MACHINE (UK) FM BELFAST (ISL) GALLOWS (UK) HEALTH (US) IKONIKA vs COOLY G (UK) JAPANDROIDS (CAN) THE KANDIDATE (DK) KASPER SPEZ (DK) THE KISSAWAY TRAIL (DK) BASSEKOU KOUYATE & NGONI BA (MALI) LINDSTRØM & CHRISTABELLE (N) LOCAL NATIVES (US) JULIAN MARLEY (JAM) AURELIO MARTINEZ (HND) MESHUGGAH (S) MEXICAN INSTITUTE OF SOUND (MEX) MIIKE SNOW (S) MODERAT (DE) NILE (US) JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN (N) NISENNENMONDAI (JPN) ORCHESTRE POLY-RYTHMO DE COTONOU (BEN) PARAMORE (US) PENDULUM (AUS) GILLES PETERSON & ROBERTO FONSECA present HAVANA CULTURA (CUB/UK) PORCUPINE TREE (UK) PRINS THOMAS (N) ROOTZ UNDERGROUND (JAM) ROSKA (UK) THE RUMOUR SAID FIRE (DK) SCHLACHTHOFBRONX (DE) SERENA-MANEESH (N) SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR (DE) NAOMI SHELTON & THE GOSPEL QUEENS (US) SÓLSTAFIR (ISL) SPEED CARAVAN (ALG/FR) STAFF BENDA BILILI (CD) TIM SWEENEY (US) SYSTEMA SOLAR (COL) T.O.K. (JAM) TECH N9NE (US) TEDDYBEARS (S) THE TEMPER TRAP (AUS) TITUS ANDRONICUS (US) DJ UMB (UK) VALIENT THORR (US) WHEN SAINTS GO MACHINE (DK) WILD BEASTS (UK) WOODEN SHJIPS (US)
 
Pavilion Junior
BY THE PATIENT (DK) CHIMES & BELLS (DK) EIM ICK (DK) FALLULAH (DK) FONTÄN (S) GHOST SOCIETY (DK) ICEAGE (DK) IGNUG (DK) JOENSUU 1685 (FIN) KANDY KOLORED TANGERINE (DK) KHAL ALLAN (DK) KILL SCREEN MUSIC (DK) KRÅKESØLV (N) FREJA LOEB (DK) MESCALIN, BABY (DK) MY EVIL TWIN (DK) NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS (S) NIGHT FEVER (DK) RISING (DK) RUBIK (FIN) SLEEP PARTY PEOPLE (DK) SUSANNE SUNDFØR (N) THEE ATTACKS (DK)
 
RoskFest_468x80_1.gif