WOLVES IN A THRONE ROOM i Oslo (3/6)

WOLVES IN A THRONE ROOM i Oslo (3/6)

Torsdag 3. juni 2010 – Oslo/Garage

WOLVES IN A THRONE ROOM

+

HOMBRE MALO

C.C. NOK 160,-

20 år leg plikt

Akk ja! Alle subsjangrene som flyter rundt. Øko-anarkistene Wolves in the Throne Room har transformert svartmetal til tunge, lange doomriff med et mørkt ambient sound. The Wolves sier sjøl at de ikke vil ha et klistremerke i panna. Et forsvarlig utsagn fra et band som kjører på rødt i metalkrysset!

WOLVES IN THE THRONE ROOM (US)

Sommeren 2002 i Cascade Mountains, Washington, fikk gitarist Nathan Weaver idèen om å skape et band med røtter fra Cascadiansk øko-spirituell tankegang, inspirert av det misantropiske, norske metalutbruddet fra nitti-tallet. Bandets visjon er å kreere et mytisk og sonisk rom hvor publikum kan oppnå bevissthet på et høyre plan uten bruk av nesepulver.

I 2004, flyttet Nathan og broren, trommeslager Aaron Weaver,  til en nedlagt og forsømt farm utenfor Olympia, WA. Jordbruket fikk navnet Calliope, og skulle vise seg å få en enorm innflytelse på utviklingen av Wolves in the Throne Rooms dype øko-metal. Det var løpet av den første lange, mørke vinteren i et kollapset farmhus at WITTR utviklet det skumle, tranceliknende soundet og etablerte den brennende intensiteten som i dag er gruppas varemerke.

wolwesinni2.jpg

Elementer av black metal, crust punk, folk music, thrash metal og drone ble skrevet inn i alkymistenes godt bevarte oppskrift. Selv har bandet, som blånekter å bli satt i bås, likevel beskrevet lydlandskapet som "purifying black metal" eller "transformative black metal." WITTR har transformert svartmetal til en musikalsk, apokalyptisk manifestasjon.

Wolves in the Throne Rooms første studioalbum, den atmosfæriske "Diadem of 12 Stars", ble utgitt i 2006. WITTR fikk kongelige beskrivelser i media og ble utpekt til USAs største up and coming metal band. Selv i puritanske Amerika ble det raskt forstått at bandet ikke kunne assosieres med kjerkebrenning og opp-ned kors. Samme år inngikk Ulvene en pakt med giganten Southern Lord records. I 2007 kom den kritikerroste "Two Hunters", WITTRs virkelige store gjennombrudd.

Tredjeskiva, med den noe kryptiske tittelen "Black Cascade", 2009, er en monolitt av tranceinfisert psykedelia, som bipolart svingermellom støyfylt, krystallisk mørke og ritualistiske dronelandskap. Med dette albumet er Wolves in the Throne Room blitt en del av eliten i den ekstreme musikkverdenen.

"Despite being founded upon a traditional Black Metal musical aesthetic, Black Cascade voraciously incorporates genre as a means to broaden its appeal. Genres are woven together, with ambient and environmental samples rising and falling through the material. Melodic, Shoe-gaze drones are compounded with hazy electronics and psychedelic swings of tempo that blend together effortlessly and inter-relate between each extended composition."

– screamyourloungesout.com

 

http://www.youtube.com/watch?v=SbuwlFFNdXU&feature=related

 

http://www.myspace.com/wolvesinthethroneroom

 

HOMBRE MALO (N)

Oslo-band bestående av kremen fra La Casa Fantom, Sons Of Saturn, Ictus og This Thing Called Dying. Groovende stonerrock med et hint av doom ala Clutch, Boris og Kyuss.

http://www.youtube.com/watch?v=GDuo4cda4ho

http://www.myspace.com/hombremalooslo