THE HAUNTED på Garage Oslo (15/5)

THE HAUNTED på Garage Oslo (15/5)

Lørdag 15. mai 2010 – Oslo/Garage

THE HAUNTED

+

INSENSE

C.C. NOK 180,-

20 års leg plikt

THE HAUNTED (S)

The Haunted är ett svenskt thrash metal-band med inslag av melodisk death metal. Debutalbumet The Haunted gavs ut 1998. Sedan dess har ytterligare fem studioalbum, ett samlingsalbum och ett livealbum getts ut. Det senaste studioalbumet var Versus från 2008.

Bandet bildades 1996 av Patrik Jensen (gitarr), Jonas Björler (bas), Adrian Erlandsson (trummor) från At The Gates och John Zwetsloot från Dissection. Anders Björler (gitarr) från At The Gates ersatte senare Zwetsloot, och Peter Dolving (sång) från Mary Beats Jane gick med i bandet ett halvår innan första skivan spelades in i december 1997. The Haunted har tilldelats två grammisar i kategorin "Årets hårdrock". Den första fick de 2000 för albumet The Haunted Made Me Do It, den andra fick de 2003 för albumet One Kill Wonder.

Ett nytt album Versus utgavs 17 september 2008 i Sverige och veckan efter i övriga Europa. I USA släpptes albumet i oktober. Den 13 augusti lades den första singeln, "Moronic Colossus", ut på bandets Myspace.

I mars 2009 gav Earache Records ut ett samlingsalbum med två CD, kallat Warning Shots.

http://www.myspace.com/thehaunted

 

 

INSENSE (N)

Hvis du syns Insense fra Ski høres bra ut, men ikke skjønner en dritt av hva A-tonale harmonier osv er, kan du trygt sette bandet i båsen til Meshuggah, Neurosis og Slipknot. Vel, kort oppsummert er Insense et teknisk hardcore/metal core band.

Insense2.jpg

Bandet ble startet av gitarist Tommy Hjelm og trommeslager Håvard Iversen i 1999. I 2002 ga de ut deres selvtitulerte debutalbum, og reiste på norgesturné. I 2003 dro de på en to ukers europaturné. Håvard Iversen og vokalist Eigil Dragvik bestemte seg så for å forlate bandet. Iversen ble erstattet av Truls Haugen og Hjelm tok over på vokal.

I 2005 ble oppfølgeralbumet Soothing Torture gitt ut på den norske labelen Black Balloon Records (som også huser El Caco) i Norge, og på Candlelight Records i utlandet.

Nok en gangt imponerte de pressen, som fikk problemer med å kategorisere dem. Noen av beskrivelsene de fikk var: «Time signatures in the noise tech vein of the new Dillenger Escape Plan, with the subtlety of Neurosis coupled with the extreme controlled aggression of Slipknot», og «Sepultura's raw heaviness, Meshuggah's technical prowess, and Strapping Young Lad 's ornate song structuring.»

Selv om beskrivelsene var ganske varierte, fikk albumet god kritikk.

Bassisten Ruud bestemte seg så for å slutte, og ble erstattet av Ola S. Hana. Kort tid etter dro de på en ny europaturné, og like etterpå begynte de å spille inn deres tredje album, The Silent Epidemic. Det ble innspilt på flere forskjellige steder i løpet av 8 måneder, og for første gang lot Hjelm noen andre enn ham selv mikse plata. Albumet ble utgitt i 2007.

Om "Silent Epidemic", 2007;

 

"Låtskriver, produsent, gitarist, og vokalist Tommy Hjelm har gjort et solid stykke arbeid med denne skiva. Låtene er helstøpte, lyden er knallbra, og hele uttrykket er gjennomgående profesjonelt. Vokalen som tidligere ikke har vært bandets sterkeste kort, sitter nå der den skal. Beintøff vokal!"

– musikknyheter.no 


http://www.myspace.com/insense