THE CHARIOT på Garage Oslo (29/4)

THE CHARIOT på Garage Oslo (29/4)

Torsdag 29. april 2010 – Oslo/Garage

THE CHARIOT

+

IWRESTLEDABEARONCE

+

THE EYES OF A TRAITOR

C.C. NOK 150,-

18 år leg plikt.

The Chariots one-of-a-kind sound styres av vokalist Josh Scogins sviende screamo og intense breakdowns forsynt av Brian Russell Taylor og Dan Vokey på gitar, Jon "KC Wolf" Kindler på bass, og David Kennedy på trommer. Oppfinnsom math/metalcore på sitt mest kaotiske.

THE CHARIOT (US)

I 2003 opplevde hardcore undergrunnen et nytt utbrudd av rå og fortærende energi – The Chariot fra Douglasville, Georgia. Under lederskapet av frontmann Josh Scogin (tidl. Norma Jean), tilbrakte bandet to år på veiene og fikk promotert debututgivelsen "Everything Is Alive, Everything Is Breathing, Nothing Is Dead, and Nothing Is Bleeding", 2004, og EP-en "Unsung", 2005, (Solid State Records).

Med ny line-up i stabilt sideleie utga kristne The Chariot i 2007 langlengderen "The Fiancee". Skiva fikk varm mottakelse av hardcorelyttere og fanbasen ble solid som stål. Paramore vokalist Hayley Williams deltar på låta "Then Came To Kill" (en ny versjon av "Kenny Gibler (Play The Piano Like A Disease)" og Aaron Weiss fra mewithoutYou bidrar med munnspill på "Forgive me Nashville".

 

thechariot3.jpg

 

Alle elementene smelter sammen i korte, aggressiv stopp-start låter som appellerer til både punkrockere og metalfans.

The Chariot er kjent for adrenalinfylte live opptredner;

"The best word I can find is destruction. There's a frantic mix of bodies flailing, limbs flying, strings bending [..] Scogin threw his microphone twice, the guitarist climbed up on the stack of amps and hung from the rafters twice, and the set ended with the band piling up amps, drums, mic stands, lights and instruments in the middle of the stage and scraping their guitar strings across the edges of the pile. I wouldn't have been surprised if they poured gasoline on the mess and lit it up."

 Corey Erb. HM MAGAZINE 

The Chariot er kjent for adrenalinfylte live opptredner;

Fjorårets "Wars and Rumors of Wars" har fått svært gode kritikker;

"…complex music that people suffering from claustrophobia should avoid at all costs. Josh Scogin leads his musical merrymakers in more manically pounding, distortion-soaked exercises of catharsis that sound more fully realized than any of their past work."

All Music

"…manically pounding, distortion-soaked exercises of catharsis".

– Alternative Press

En ting kan du være sikker på; The Chariot vil fortsette å være en drivkraft på metalscenen. Nåværende og kommende fans har mye å se frem til etterhvert som ryktet om guddommeligheten sprer seg.

http://www.youtube.com/watch?v=jGPQOOBSc4c

http://www.myspace.com/thechariot

IWRESTLEDABEARONCE (US)

Å si at IWRESTLEDABEARONCE (IWABO) lager musikk som fører til akutt kjevedropp er et sterkt understatement. IWABOs spastiske og melodiske sjangerblanding appellerer til et bredt publikum. Love it or hate it – så lenge bandet slipper nikkedukkeri og får sterke reaksjoner på sin avant garde metal er IWABOs forpliktelser oppfylt. Å oppnå suksess på egne premisser er modus operandi for medlemmene fra Shreveport, Louisiana. 

 

iwrestledabearonce.jpg

 

Med en kvikksølvblanding av artister og musikalske stilarter i bakhodet ble en selvtitulert EP mekket på gitarist Steven Bradleys soverom i 2007. Bandet fartet umiddelbart ut på landeveiene for å dele skaperverket, selvsagt i full D.I.Y ånd.

Sporet "Tastes Like Kevin Bacon" ble en av de mest etterspurte låtene på metal radiostajoner verden rundt.

http://www.youtube.com/watch?v=sWNtuM1rK_M

Gjennom ubøyelig turnèmot, hissig bruk av internett og munn til munn metoden ble IWRESTLEDABEARONCE plukket opp av Century Media Records. Selskapet falt pladask for gruppas eksperimentelle og progressive vri på metalcore/grindcore smått med innslag av både elektronika og jazz.

Debutlanglengderen "It's All Happening" ble utgitt i fjor, og videoen "You ain't No Family" fikk heftig buzz på Youtube.

IWABO har bl.a turnert med storheter som  Winds of Plague, August Burns Red, The Human Abstract, Sea of Treachery, Enter Shikari, The Dillinger Escape Plan og Horse the Band.

//

Krysta Cameron – Vokal

Steven Bradley – Gitar/programmering

John Ganey – Gitar/programmering

Mical Montgomery – Trommer

Mike "Rickshaw" Martin – Bass 

http://www.youtube.com/watch?v=1OsOzrApkvA&feature=fvst

Intervju: http://www.youtube.com/watch?v=jEgR-MbFoXw

http://www.myspace.com/iwrestledabearonce

THE EYES OF A TRAITOR (UK)

Som en av de beste metalcoregruppene i UK stiller the Eyes of a Traitor med det udefinerbare "it". I et nøtteskall – låter med en uomtvistelig og solid Meshuggah-stil, groovy, melodisk og progressivt. Forsterket av kjøttfulle lag av harmonier, episke soloer og med enkelte lausunger av keyboardpartier er the Eyes of a Traitor et vågalt musikalske påfunn.

 

theeyesofatraitor.jpg

 

EP-en "By Sunset", 2008, fikk metalfolket i Reading til å ane at noe nytt var på gang. Med fullengderen "A Clear Perception" fra i fjor er ikke the Eyes of a Traitor lenger en britisk hemmelighet i stålunionen.

Presse:

"A decent mix of metalcore, some elements of deathcore and the always popular Gothenburg sound. The Eyes of a Traitor have crafted an impressive debut, showcasing their excellent songwriting ability and competent technicality."

– SputnikMusic

"…the guitarists are rapid-fire, sweeping and heavy on the shred, the drums throb and pulse in the sporadic, hefty fashion of Shai Hulud, and the vocals are a mixed bag of hollow bellows, the Jasta-esque jaunts and mirthful moans, as well as the aforementioned sub-par melodic vocals."

– Metal Review

 

Jack Delany – Vokal

Stephen Whitworth – Gitar

Matthew Pugh – Gitar

Jack Moulsdale – Bass 

Sam Brennan – Trommer

http://www.youtube.com/watch?v=1VbxvIiBP9M

http://www.youtube.com/watch?v=pZJr9ZIC-8A

http://www.myspace.com/theeyesofatraitor