NORWAY ROCK med 3 siste band

NORWAY ROCK med 3 siste band

NorwayRock_10_top.jpg

Her følger våre tre siste band til festivalen, og dermed utgjør dette et komplett program til vårt 5 års jubileum! Vi har i år et meget variert og sterkt program, og er svært stolte over at Stiftelsen Norway Rock Festival kan feire 5 år med god musikk og en festival som Norge har tatt til sitt hjerte!

Til vårt jubileum har vi valgt å feire den ved å invitere nye band samt band som har vært bra innslag for festivalen foregående år til å gjøre vår 5 års fest optimal!

Det er nå to måneder til det braker løs, og festivalen er i full sving med å få alle detaljer på plass så alle kan feire denne begivenheten med oss på den perfekte måten. Sola er allerede bestilt!

SEBASTIAN BACH

Denne mannen er best kjent fra sin tid som frontfigur i Skid Row som hadde sin storhetstid på 80 og 90 tallet med sin glam, og heavy metal.
Bach forlot bandet i 1996 for å satse som soloartist, og har hatt en imponerende karriere både på og utenfor scenen. Han startet blant annet bandet The Last Hard Men med Smashing Pumpkins trommis Jimmy Chamberlin. Han har også gitt sitt bidrag til storheter som Mötley Crue og Lenny Kravitz. Som om ikke dette var nok, har Bach også prøvd seg som skuespiller, hvor han deltok i noen episoder fra den amerikanske serien Gilmore Girls.
Bach har en karismatisk og energisk stil på scenen, og har et meget bredt vokalspekter.                                         
Vi ønsker også herr Bach velkommen tilbake til Norway Rock!

BULLET FOR MY VALENTINE

Dette eksplosive metalcore bandet fra Wales har hatt sin eksistens siden 2003, og med en solid fremgang helt siden starten. Deres første album, The Poison, solgte neste 400 000 eksemplarer, og det er slett ikke verst for en debut. Derimot var deres store gjennombrudd i 2008, hvorav albumet Scream Aim Fire, ble et av de mest solgte albumene, og toppet listene i hele verden. De har turnert verden rundt, og vært oppvarming for selveste Metallica og mange flere. Deres tredje album, Fever, blir utgitt 27. april, og er produsert av Don Gilmore, også kjent for sitt arbeid med Linkin Park og Good Charlotte.

SAXON

Britiske Saxon er uten tvil et band med lang fartstid innen musikkbransjen, og som mange rockesjeler er glade for at de enda holder koken!  Bandet toppet listen på 80 tallet under "the New Wave of British Heavy Metal", og ble raskt etablert som et av Europas ledende innen metal kategorien. De har solgt over 13 millioner album over hele verden, og kan skryte på seg å ha inspirert storheter som Metallica, Megadeth og Running Wild for deres musikk.                                                                                
17. mai kommer Saxon ut med ny DVD, Heavy Metal Thunder-The Movie, som er en flott gave til alle av bandets fans. Den inneholder mye historiske begivenheter, musikk og moro. Bandet feirer sin 30-årige eksistens på vårt 5 års jubileum, så dette vil bli en legendarisk konsert på Øyesletta!

+++

I tillegg til disse kommer 3 band som er vinnere fra band konkurranser. (Sokndal og Kvinesdal Battle of the Bands og Bandstand). Disse vil bli offentliggjort i juni av arrangørene og oss!

Bandet RATT som tidligere er annonsert har avlyst sin Europa turne, herav dessverre også Norway Rock.

+++

PROGRAM 2010

HOVEDSCENEN

   * Twisted Sister
   * Motörhead
   * Slash
   * Sebastian Bach
   * Megadeth
   * Saxon
   * Kamelot
   * Bullet for My Valentine
   * Devildriver
   * Immortal
   * Queensryche
   * Airbourne
   * Epica
   * Gamma Ray
   * Cavalera Conspiracy
   * U.D.O
   * Amon Amarth
   * Anvil
   * Over the Rainbow
   * Enslaved
   * Jörn
   * Rammsund
   * Sabaton
   * Tony Harnell
   * Sybreed
   * Killswitch Engage
   * Crashdiët
   * Audrey Horne
   * Purified in Blood

TJODOLF ROCK STAGE

   * Chrome Division
   * The Cumshots
   * Backstreet Girls
   * Black Debbath
   * Tömmermenn
   * Cyaneed
   * The Carburetors
   * Ingenting
   * Valentourettes
   * Heatseekers
   * Ovërhead
   * Trendkill
   * Iron Madem
   * Accepted
   * Lillasyster
   * Luxus Leverpostei
   * Skallebank
   * Smooth Criminals
   * Karaoke from Hell