ROSKILDE med 60 nye navn

ROSKILDE med 60 nye navn

Roskilde Festival 2010 er en musikalsk skattejagt

http://www.roskilde-festival.dk/clear.gif

http://www.roskilde-festival.dk/clear.gif

PATTI SMITH AND BAND

Patti Smith er et af de netop tilføjede hovednavne på årets Roskilde Festival-plakat.

Omkring 60 nye navne er offentliggjort til Nordens dominerende musikbegivenhed.

Patti Smith and Band og The Prodigy er nye hovednavne på Roskilde Festival 2010. Sammen med bl.a. Gorillaz, Muse og Them Crooked Vultures står de skrevet med største typer på årets plakat. Plakaten er offentliggjort i dag, og musikchef Rikke Øxner er godt tilfreds med resultatet.

"Vi ser altid frem til denne dag med stor spænding, hvor vi efter et helt års skattejagt i musikjunglen omsider kan lægge programmet frem til vores publikum. Jeg synes, at vi i år afspejler en stor diversitet af genrer og koncertoplevelser – uanset om blikket kun fanger de store bogstaver, eller om man tager brillen på og går i dybden," siger Rikke Øxner.

Nye, spændende navne
Et af Roskilde Festivals særkender er alt det nye. Den dugfriske plakat rummer således Kasabian – af flere udråbt til Oasis' arvtagere – der kommer på deres første Danmarksbesøg overhovedet. Ultra-hotte Vampire Weekend er på deres første Roskilde-besøg med eksotisk duftende indie-pop. Paramore gæster også og er et af den unge generations helt store emo-rockbands. Fra den mere stilfærdige ende af musikspektret kommer et af Norges mest populære bands, Kings of Convenience, hvis akustiske, afdæmpede sange kun sjældent serveres for et festivalpublikum, da de to nordmænd typisk fravælger den slags jobs.

Besøg fra legender og 40-års-fejring
Som altid er der sprøde overraskelser og pust fra fortiden. Den amerikanske legende Van Dyke Parks laver en urpremiere på sin næste plade. Manden er noget af et særsyn på en europæisk scene, da han aldrig før i sin lange karriere har turneret. Også Den Sorte Skole forbereder en speciallavet koncert på Roskilde Festival. Det københavnske dj-kollektiv inviteres i anledning af festivalens 40-års-fødselsdag. Musikken til denne koncert vil kun være hentet fra festivalens mange musikprogrammer. Denne eksklusive koncertoplevelse bliver således en unik chance for at opleve 40 års musikhistorie set gennem brillerne på et af tidens varmeste, danske musiknavne.

En verden af musikoplevelser
Verdensmusik, avantgarderock, elektroniske fester. Igen bugner et overflødighedshorn af genrer, nationaliteter, superstjerner og spirende opkomlinge. Roskilde Festival har med dagens offentliggørelser det meste af programmet ude – men der vil følge flere overraskelser i den kommende tid.

More Than Music
Musikken er det primære, men Roskilde Festival er mere end det. More Than Music, som Roskilde Festival kalder det, får ekstra fokus i 2010.

Et nyt område kaldet Nordic kombinerer ord- og madoplevelser om dagen og omdannes til lounge om aftenen. Her fremmes festival-fællesskabet i kraft af aktiviteter af publikum for publikum.

"Det er på sin vis som en forlængelse af vores aktiviteter på Facebook. Den aktivitet og engagement, vi oplever der, har om noget vist os, at fællesskabsfølelsen er en ekstrem stor del af det at tage på Roskilde. Det vil vi gerne styrke," siger festivalens talskvinde Christina Bilde.

Årets humanitære fokus på Roskilde Festival er klima- og bæredygtighed. Gæsterne skal bl.a. sortere affald i år. Første skridt i den retning er taget med offentliggørelsen af, at der skal betales pant for brug af pavilloner på campingområderne.

SE DETTE ÅRS ROSKILDE-PLAKAT

 

BESØG PRESSESIDEN FOR FEDE FESTIVAL-FACTS

 

 

Roskilde Festival 2010 løfter sløret

Roskilde Festival 2010 oplever stor forhåndsinteresse efter en velafviklet Roskilde Festival '09 – den mest overskudsbringende i vores nu 40 år lange historie. Jubilæumsåret kommer til at rumme alt, hvad man gennem festivalens historie har forbundet os med: internationale mastodonter, rockfesten, en finger på pulsen, et øre rettet mod den tredje verden. Et pragtudbud af musik, genrer og nationaliteter i et mikrokosmos af forunderlighed, mangfoldighed og overraskelser.

 

 

The Prodigy

The big guns
En festival uden hovednavne er som et bryllup uden brud. Vi har igen i år sikret os en buket af festivalsommerens mest efterspurgte superstjerner. Med hovednavnene alene dækker vi et spænd, der går fra rockhistoriens tungeste fundament til internetalderens virtuelle superstjerner, og der kan stadig komme endnu mere gyldent stjernedrys til.

GORILLAZ var en af vores helt store drømme i år, og det tredje album, Plastic Beach, fortsætter bare bandets formkurve i opadgående retning. Med en blanding af digitalt dukketeater og storby-pop er de oplagte musikambassadører for vores internetsurfende, lungesyge klode. Et andet af tidens mest opsigtsvækkende musikfænomener er THEM CROOKED VULTURES, en supergruppernes supergruppe bestående af Dave Grohl, Josh Homme og John Paul Jones. Vi er stolte over at have et band på plakaten, hvis samlede cv tæller Foo Fighters, Led Zeppelin, Nirvana og Queens of the Stone Age. Vandrørene taler om en særdeles intens musikoplevelse, der vil tiltale både rock- og metalfans.

MUSE beviste på deres nylige turne, at de på alle måder formår at skabe et stykke bjergtagende og laser-indsvøbt rockopera. Det engelske band var blandt publikums allermest brændende ønsker i år, og det er igen et vidnesbyrd om god smag i publikumsrækkerne, da trioen excellerer i overdådig, pompøs og melodisk fremtidsrock. NEPHEW har samme elektroniske, futuristiske brynje som englænderne, og de nationale superstjerner har bevist, at de kan skabe Orange øjeblikke lig dem, de største fra udlandet leverer.

PATTI SMITH AND BAND føjer sig til programmet iført de største bogstavtyper. Som rockikon er hun at sidestille med skikkelser som Lou Reed og Iggy Pop. Derudover har hun en særlig status på Roskilde Festival som en af dem, der var med til at genfinde den orange flamme i 2001 – året efter ulykken. Vi finder det derfor oplagt at invitere den amerikanske sangerinde, komponist og digterinde tilbage, og vi glæder os naturligvis til at blive rusket godt igennem med en omgang politisk optændt apache-rock. THE PRODIGY vil for mange fremstå som årets elektroniske hovednavn, og det er med stolthed, at vi har de stilskabende rave-rockere tilbage på plakaten.

 

Roskilde_2010_Paramore.jpg

 

Paramore

Rocken og det store fællesskab
Rocken og det store fællesskab er for mange nogle helt centrale værdier i festivallivet. Roskilde Festival 2010 kommer til at levere begge dele i kilometermål.

Vi præsenterer stolt PARAMORE – sande idoler og i mange henseender et af tidens mest fremadstormende rockbands lige nu. Med den uforlignelige rødtop Hayley Williams i front giver bandet koncerter, hvor 'teenageangst' går op i en højere enhed med guitarriffs og hjemsøgende omkvæd.

ALICE IN CHAINS har bevist, at de kan bevare deres høje musikalske integritet selv berøvet deres oprindelige forsanger, Layne Staley. Vi er glade for endelig at have det muskuløse grunge-band på plakaten. Lemmy fra MOTÖRHEAD må derimod nærmest siges at være udødelig. Han har drukket mere whisky og i det hele taget levet hårdere end nærmest nogen anden på rockscenen, og alligevel fortsætter hans knallertrock med at begejstre, overbevise og gungre – nu på femte årti. KASABIAN er britisk rocks supernovaer lige nu, og de besøger Danmark for første gang på Roskilde Festival. De skrives med de største typer i Englands aviser og festivalplakater allerede. Om få år kan det samme meget vel være tilfældet i Danmark.

Rockens fællesskabsoplevelser kommer også i den mindre energiske, mere tænksomme form. BAD LIEUTENANT er Bernard Sumners nye band, og Manchester-legenden fortsætter samme suveræne stil, som han perfektionerede med New Order og Joy Division. Flere tidligere koncerter med den nye opstilling har i øvrigt budt på smagsprøver fra fordums bedrifter. Vi vil altid gerne blande det nye med de velkendte navne. Tillad os derfor at henlede opmærksomheden på TITUS ANDRONICUS. Det litterære bandnavn (opkaldt efter et af Shakespeares mindre kendte stykker) kan måske skræmme de mest festlystne og øltørstige væk, men vi garanterer en solid rockoplevelse fra et indie-band, der synes inspireret af både Bruce Springsteen, The Pogues og – ifølge bandet selv – Minor Threat.

 

Roskilde_2010_Nile.jpg

 

Nile

Boller af stål
Fra rock videre mod metal, hardcore og punk – alt det hårdtslående som er med til at give Roskilde Festival sin fortsatte kant og gnist.

En muskuløs tilføjelse på programmet er SICK OF IT ALL, rendyrkede legender inden for New Yorks bandanaklædte hardcorescene. Deres blanding af hardcorepunk og metal har ikke tabt pusten det mindste. Lyt blot til 2010-albummet Based On a True Story, hvis du da ikke allerede ejer, kender og elsker Brooklyn-veteranernes foregående otte albums. Fra New Yorks slumkvarterer til Egyptens pyramider: NILE er egentlig fra USA, men beskæftiger sig i deres overrumplende dødsmetal med motiver, som især er hentet fra Oldegyptisk mystik og folklore. Anderledes regelrette er danske THE KANDIDATE måske rent tematisk, men deres driftsikre blanding af hardcore og thrash har fået et ekstra forrygende våben i form af en ny forsanger: ingen ringere end Jacob Bredahl fra Hatesphere.

KILLSWITCH ENGAGE har også turneret med ny forsanger på det seneste. Det har dog kun været som afløsning for Howard Jones, der meldes klar til at stå i front for det amerikanske bands populære og melodiske stadion-thrash til sommer. Endelig er CONVERGE og GALLOWS klar med hardcorepunk fra den sorteste ende af spektret, mens NOFX vil sørge for det mere melodiske indslag i punkopbuddet med deres ofte sjofle og pjattede, men også politisk indignerede sangkatalog.

 

Roskilde_2010_Pendulum.jpg

 

Pendulum

Elektronisk trykseksten
Guitarerne er ikke mere alene om verdensherredømmet. Den elektroniske musik er for længst blevet allemandseje, og det afspejler vores plakat da også.

THE PRODIGY er absolutte pionerer, når det gælder rave, stadionrock og punk i et neongrønt miks. PENDULUM har nærmest stået i lære hos de engelske rave-fyrster. De er en utrættelig gruppe australiere, som turnerer vidt med deres buldrende blanding af drum'n'bass og hårdrock. Takket været bands som disse kan rocktyper og club-kids danse sammen.

LCD SOUNDSYSTEM er endnu et navn i en imponerende række af danserockere på årets festival. Frontmand og 'cool cat' James Murphys andet besøg på Roskilde Festival kan blive en af de sidste chancer for at opleve hans toptunede kraut-disco-postpunk-new wave live. Rygtet vil vide, at han snart opløser lydsystemet og søger andre, dog højst sandsynligt musikalske, græsgange. ROBYN vil ligeledes skabe endnu en poppet, elektronisk fest i særklasse. Det svenske fænomen har tidligere udtrykt sin kærlighed til Roskilde Festivals publikum på bl.a. sin Twitter-profil, så vi ser frem til en fortsættelse af kærlighedshistorien – og Robyn er i studiet med nyt, efter sigende yderst dance-agtigt materiale.

Den elektroniske fest på Roskilde Festival går langt videre end disse navne. Du kan glæde dig til også at feste igennem med MODERAT, ELECTROJUICE, MEXICAN INSTITUTE OF SOUND, LINDSTRØM & CHRISTABELLE, FM BELFAST og mange flere endnu. Endelig kommer en kongerække af velansete dj's, som du med garanti ville få svært ved at overtale til at komme og vende plader til dit bryllup: PRINS THOMAS, TIM SWEEENEY, DJ UMB, ANALOG AFRICA SOUNDSYSTEM og DALA DALA er bare nogle af de respekterede folk, som sørger for alle tænkelige former for grooves mellem de mere traditionelt optrædende kunstnere. Franske BEAT TORRENT har pejsehylden fuld af VM-pokaler for deres dj-skills, og de gæster Roskilde Festival til en demonstration heraf.

Anderledes 40-årsmarkering
40 år skal ikke gå ubemærket hen. Vi ønsker at fejre jubilæet på en facon, som er fremadskuende og i den rigtige Roskilde-ånd. DEN SORTE SKOLE gav en fantastisk koncert på Roskilde Festival '09. I år har vi bedt vinylelskerne om at lave et potpourri over festivalens historie. Det bliver en musikalsk rejse gennem 40 års musikhistorie uden plan eller guide – men med nogle vanvittigt dygtige piloter i cockpittet.

 

Roskilde_2010_VanDyke.jpg

 

Van Dyke Parks

Skæve, amerikanske legender
VAN DYKE PARKS
er et stykke levende musikhistorie. Hans cv ligner en telefonbog over de sidste godt 40 års musikhistorie: Den efterhånden sølvgrå amerikaner har arbejdet med alle fra The Byrds og The Beach Boys til U2 og Joanna Newsom. Roskilde Festival kontaktede legenden under et besøg i Berlin og fik Mr. Parks med på en eksklusiv koncert, hvor han sammen med bl.a. DR UngdomsEnsemblet serverer smagsprøver på sin kommende latinamerikansk-inspirerede plade, ligesom der bliver pluk fra ældre dele af den store mands katalog. Vi er beærede over at præsentere en unik verdenspremiere fra en sand ener, som aldrig før har turneret – en svimlende karriere til trods.

Et andet ærkeamerikansk fænomen på Roskilde Festival 2010 bliver PAVEMENT. De amerikanske slacker-rockikoner er tilbage sammen for første gang siden farvelpladen Terror Twilight fra 1999, og det er os en udsøgt fornøjelse at byde disse efterkommere af Velvet Underground, Captain Beefheart og The Pixies velkommen tilbage.

 

Roskilde_2010_VampireWeekend.jpg

 

Vampire Weekend

Indie for alle
Engang var indie noget, der udgik fra de små selskaber med et ikke-eksisterende budget. I dag er indie og alternativ nærmest det gængse. En vifte af tidens allermest populære indie-navne står klar i kulissen.

VAMPIRE WEEKEND gik ind på den amerikanske førsteplads med deres plade nummer to, Contra. De fire charmetrolde har fortjent det forrygende salg med deres krøllede og eksotisk smagende popmusik. THE NATIONAL fik et kæmpe dansk gennembrud på Roskilde Festival i 2007. Siden har de kunnet udsælge nat efter nat på Københavns store spillesteder som resultat. Vi glæder over at invitere det amerikanske band tilbage med en ny velskrevet barytonrockplade i rejsetasken.

LOCAL NATIVES kan meget vel blive bandet for dem, som vil opdage dette års Band of Horses, Animal Collective eller Fleet Foxes, og de vil højst sandsynligt ligge højt på vores publikums bandønskelister i de kommende år. MIIKE SNOW vil mange genkende fra radioen. De to svenske popmagere har en fortid med at lave hits for Britney, Madonna og Kylie, så det er intet under, at deres egen alternative pop også får radiobølgerne til at skvulpe.

 

Roskilde_2010_Drake.jpg

 

Drake

Hiphop under forandring, fra alle himmelstrøg
Det er ikke kun den alternative scene, som muterer. Hiphoppen holder heller ikke op med at forandre sig. På Roskilde Festival 2010 er den repræsenteret fra adskillige verdenshjørner. Canadiske DRAKE er en af scenens kommende topnavne. For ham er hiphop-mærkatet næsten en spændetrøje, da der – som hos den oplagte inspirationskilde Kanye West – er tale om lige dele pop, soul og R&B midt i ordstrømmene. På samme måde med DAARA J FAMILY fra Senegal: Udgangspunktet er i hiphoppen, men deres kommende album vidner om lige så stor kærlighed til andre former for pop med mørk hudfarve.

BROTHER ALI er trods sin manglende hudfarve sortere end mange af hiphopscenens sorte. Som albino er han født aldeles uden pigment, men hans musik vidner om en farverig sjæl, der forstår at smugle festlige messingblæs-vibes ind i historier om de sociale vilkår i under-USA. KASPER SPEZ kigger en umiddelbart mere harmonisk dansk virkelighed i øjnene hver morgen. Alligevel er hans troubadour-rap fuld af indre kampe og paradokser – som et slags kryds mellem Mike Skinner og Peter Sommer. Mere stålsat i den klassiske US hiphop er måske TECH N9NE, et af undergrundshiphoppens mest sælgende navne, der gav en uforglemmelig fest og demonstrerede sit maskingeværagtige flow sidst på Roskilde Festival i 2006.

 

Roskilde_2010_JulianMarley.jpg

 

Julian Marley

Fra Latinamerikas gader…
En af tidens absolut hotteste musikformer er cumbia. Det er latinamerikansk gadedrengelyd og USA's elektroniske natklubscene på én gang. Roskilde Festival har en fornem række kunstnere linet op, som alle i forskellig grad bekender sig under de sydamerikanske faner: ARRIBA LA CUMBIA, SYSTEMA SOLAR og CHOC QUIB TOWN henrykker festglade publikummer med en neongrøn opdatering af deres hjemlands toner – garneret med hiphop, reggaeton, baile funk og andre caribiske og afrikanske dufte. Den egentlige caribiske lyd par excellence – reggae – kommer heller ikke til at melde hus forbi på Roskilde Festival. Ud over selveste JULIAN MARLEY gæster ROOTZ UNDERGROUND med roots-reggae, og T.O.K. giver en demonstration på, hvorfor de ikke forblev et boyband tilbage i 90'erne, men i dag tælles blandt verdens mest populære dancehall-acts.

…til Nordafrikas ørken
Kongerne af ørkenen, TINARIWEN, spillede første koncert uden for Afrika på Roskilde Festival i 2001. Vi glæder os til at invitere dem tilbage til stedet, hvor en international karriere af verdensomspændende succeskoncerter tog sin begyndelse. Ørkenrockbandet med den tørstende lyd af Sahara bliver langt fra eneste afrikanske islæt. STAFF BENDA BILILI er et syn, hvis lige du næppe har set: polioramte rullestolskørere flankeret af en teenagerguitarist som spiller på en enstrenget guitar bygget af en malerbøtte og et stykke streng. Alligevel føjer de sig smukt ind i congotronics-bølgen ved siden af tidligere Roskilde-navne som Kasai Allstars og Konono N°1 og skaber shows, som er trykkogeragtige i deres intensitet. Endelig glæder vi os over, at BASSEKOU KOUYATE & NGONI BA har sagt ja til at vende tilbage, efter han blev udfordret af vejrguderne på regnvejrstorsdagen i 2007.

 

Roskilde_2010_Kashmir.jpg

 

Kashmir

Danske divisioner
Alle divisioner af dansk musik er med på Roskilde Festival. KASHMIR er et navn, der spreder genkendelsens glæde med det samme. 2010 finder bandet i fin form og med tilsyneladende masser af appetit på musikken. Kasper Eistrup og Co. har i år spillet flere koncerter i USA, så det skal blive en fryd at opleve en hjemkomst til et publikum, som har taget godt imod københavnerne gang på gang, samtidig med at bandet har kvitteret med nogle af deres karrieres bedste koncerter på Roskilde Festival. DIZZY MIZZ LIZZY er en af årets store genkomsthistorier for alle elskere af rock og de sorgløse 90'ere. En genforening som denne ville naturligvis ikke være komplet uden et kronende besøg på Nordeuropas største rockscene. CV JØRGENSEN er en dansk gigant og ridder af det danske sprog, hvis besøg på Roskilde Festival slutter sig til en perlerække af poetiske koncerter hos os siden 70'erne. Den nye generation står også klar: THE FLOOR IS MADE OF LAVA, THE ASTEROIDS GALAXY TOUR, WHEN SAINTS GO MACHINE og BARON CRIMINEL føjes i dag til det bugnende program, sidstnævnte med sin første live-optræden nogensinde.

 

Roskilde_2010_KoC.jpg

 

Kings of Convenience

Blandt bjørne og andre væsener i det høje nord
Nordpå lever bjørnene. THE BEAR QUARTET har måske navngivet sig selv bevidst efter bjørnens ensomhed og afsondrethed. I hvert fald har det svenske band formået at udgive talrige, anmelderelskede plader uden nogensinde at nå det bredere gennembrud uden for musiker- og anmelderkredse. Vi kan måske med denne koncert være med til at lokke de sky bjørne lidt frem i dagens lys. De har fortjent det. TEDDYBEARS er en mindre sky dyreart i forhold til deres førnævnte artsfæller. Stockholmerne har indspillet musik med alle fra Iggy Pop til Elephant Man, og de er et særdeles udadvendt band, som praktisk talt ikke skyr nogen genre for at sætte en fest i gang.

Også Norge har sin andel af forfrosne blegansigter og legebørn. KINGS OF CONVENIENCE holder kulden for døren med akustisk, tilbagelænet troubadourpop, et stort publikum knuselsker bandet som en slags norsk pendant til Simon & Garfunkel. De to spiller så godt som aldrig festivaler, men laver en glædelig undtagelse hos os. JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN, CASIOKIDS og SERENA-MANEESH slutter sig ligeledes til os fra det kuperede land øverst nordpå.

 

Roskilde_2010_Bonaparte.jpg

 

Bonaparte – foto: George Dubose

Strange days
Fans af avantgarde, støj eller flosset punk bør ikke trække teltpælene op uforløst mandag formiddag. BONAPARTE har meldt klar til at levere et af deres småbizarre shows fyldt med punk, Berlin-atmosfære og sære udklædninger. Vi kan også se frem til støjende punkfest med HEALTH og JAPANDROIDS. Og det japanske islæt slutter ikke med japandroiderne fra Canada. NISENNENMONDAI er tre søde, japanske piger, som sammen dyrker deres kærlighed for tysk krautrock, Sonic Youth og arytmiske trommer, så amerikanske bands som Battles og No Age for længst har overgivet sig og tilkendt pigerne deres kærlighed. DIRTY PROJECTORS spiller en slags kammermusikalsk, arty fragmentrock. Alligevel har R&B-lillesøster Solange Knowles lavet cover af næsten-hittet "Stillness is the Move" og optrådt med newyorkerbandet. Sådan flirter selv pop og avantgarderock nu og da.

 

Roskilde_2010_SS.jpg

 

Susanne Sundfør – foto: Arne Bru Haug

Pavilion Junior: et vindue til morgendagens, nordiske musikscene
Du så dem først på Roskilde Festival. Og vi fortsætter med at blænde op for nyt talent på Pavilion Junior, scenen for dem som ikke kan vente på hovedprogrammet 1. – 4. juli og derfor slår teltpløkkerne i ugen op til. Talentet er som altid spredt over hele Norden. I år kommer eksempelvis SUSANNE SUNDFØR fra Norge og demonstrerer, hvorfor man i hjemlandet overhælder den unge kvinde med anmelderroser. Fra de danske farvande vil FALLULAH og FREJA LOEB vise, at det lille kongerige også kan levere divaer og starletter in spe med international pondus. Ovennævnte, kvindelige kunstnere er blot et lille udpluk. For de rock-sultne vil der også være masser af tråd i form af det i sammenhængen passende bandnavn RISING, men der bliver også 60'er-rock, tungmetaller og skæv punk med THEE ATTACKS, NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS og ICEAGE.

Alt det og meget mere
Dette er ikke en afslutning. Vi kunne have nævnt NARASIRATO PAN PIPERS, som i deres krigsmaling ikke ligner noget andet, der nogensinde har betrådt en traditionel, vestlig rockscene. Engelske WILD BEASTS er heller ikke nævnt før nu, selvom deres androgyne falset-pop måske en dag vil placere dem ved siden af Suede, The Smiths og Antony Hegarty. Sådan er Roskilde Festivals musikprogram for rigt til at rumme i en enkelt fremstilling. Vi foreslår, at du selv surfer videre på vores bandliste og supplerer med bandhjemmesider, MySpace og internettets andre muligheder, når vores egne forsøg på beskrivelser af musikken skal suppleres.

Med disse navne ligger majoriteten af den kommende sommers musikalske oplevelser fast. Vi mangler dog stadig et par håndfulde musiknavne, så enkelte overraskelser er stadig undervejs.
 

Billetter til Roskilde Festival 2010 kan købes på festivalens online billetsalg samt via Billetlugen.

Vi ses på Roskilde Festival den 1. – 4. juli 2010. Warm-up fra den 27. juni kl. 08.00.