LORD OF THE DOME til Trondheim (23/5)

LORD OF THE DOME til Trondheim (23/5)

TRONDHEIM ROCK utvider til 3 dager og er stolte av å kunne presentere
i samarbeid med Craigtones AS
LORD OF THE DOME, Nidarosdomen søndag 23. mai kl. 21:00

Trondheim Rock ser på det som en stor ære å få presentere Jon Lord i Nidarosdomen søndag 23. mai sammen med et strykeorkester med basis i TrondheimSolistene og Trondheim Symfoniorkester, under ledelse av dirigent Torodd Wigum. Orkesteret er for anledningen kalt 'Lord Chamber Orchestra'. I tillegg vil han ha med musikere fra bl.a. bandet Opeth, med Nathalie Lorichs på vokal. Steve Balsamo, kjent som Jesus i Londonoppsetningen av Jesus Christ Superstar vil også opptre.

Grunnleggeren av Deep Purple, Jon Lord, ble født i Leicester, og begynte å spille piano ved seks års alder. Klassisk skolert begynte han på Central School of Speech & Drama, og var blant en gruppe studenter og lærer som stiftet London Drama Centre i 1963. Et år senere ble Jon Lord med i RnB- gruppa Artwoods, hvor han ble værende til sommeren 1967. Desember samme år møtte han gitaristen Ritchie Blackmore, og tidlig i 1968 så dannet de gruppa Deep Purple. Debutalbumet Shades of Deep Purple ga deres første store hit, Hush. I 1969 kom vokalist Ian Gillan og bassist Roger Glover inn i gruppa, og stilen endret seg til å bli tyngre og mer aggressiv. En rekke vellykkede album fulgte de påfølgende årene, med bl.a. Deep Purple in Rock og Machine Head som hadde den store rockeklassikeren Smoke on The Water.

Jon Lord er aktuell med en ny plate som heter To Notice Such Things. Denne har et stykke inspirert av Edward Grieg, og tilegnet til TrondheimSolistenes eminente cellist Øyvind Gimse. Dette vil bli fremført i Nidarosdomen, sammen med sentrale komposisjoner fra hans solokarriere, samt et par klassikere fra Deep Purple i nyarrangerte utgaver. Jon Lord har lovt oss en versjon av Child in Time med et barnekor for ekstra gåsehud-effekt

Jon Lord opptrådte første gang i Nidarosdomen i 2003. Dette var den første større konserten som Jon Lord holdt etter at han trakk seg tilbake fra Deep Purple året før. Konserten har han kalt 'the gig that changed my life', og var startskuddet på et fruktbart og nært samarbeid med TrondheimSolistene som førte til flere konserter, Europaturne og plateinnspilling på CD/DVD. Den andre konserten med Jon Lord i Nidarosdomen var i 2007. Denne gangen var det en urfremføring av verket "From darkness to light" som i overkant av 1000 tilskuere i Nidarsdomen fikk overvære. Her var igjen TrondheimSolistene til stede i en forsterket utgave som utgjorde totalt 28 stk. I tillegg var det et barnekor og et stort kirkekor med tenor Dag Inge Falck fra den norske opera sentralt i sin midte.  Begge konsertene fikk strålende kritikker.

 

 


 

 Billetter til Trondheim Rock 2010 (Torget) kjøper du ved å klikke her.

Klikk for å bestille billetter

NB: Egen skjenkefri sone for de under 18 år på torget.

Billetter til LORD OF THE DOME kjøper du ved å klikke her.

Billetter til Stage Prinsen får du lagt av ved å henvende deg til billetter@rockpartner.no