GARY MOORE til Trondheim (22/5)

GARY MOORE til Trondheim (22/5)

Så skal det endelig skje: 
Gary Moore headliner med hardrock lørdag 22. mai på vår Classic Rock Night!

Her snakker vi om en av verdens beste gitarister med et reportoar som hovedsakelig dreier seg om rock både gjennom Thin Lizzy og ikke minst som soloartist, men som også har vunnet et større publikum gjennom sin suksessfylte flørt med bluesen.

Den irske gitarlegenden har som kjent flørtet med blues, og alt annet, de siste to tiårene. Men i Norge, der Gary Moore kanskje har sitt mest lojale publikum, er det fremdeles først og fremst hans hard rock-klassikere som huskes og feires. Han slo igjennom i 1979 med låta "Parisienne Walkways", og som medlem av Thin Lizzy med albumet "Black Rose". Solokarrieren begynte for alvor med «Corridors of Power» i 1982, og påfølgende plater. Spesielt med keltisk-influerte "Wild Frontier" (1987) fikk Gary et verdensgjennombrudd og var elsket i Norge.

Nyheten var stor da det ble meldt at Gary Moore er tilbake med hovedtyngden i ROCK. Vi gleder oss voldsomt til gjenhør med klassikere som "Empty Rooms", "Out In The Fields", "Over The Hills And Far Away", "After The War", samt høydepunkter fra Garys tid i Thin Lizzy. Det er vel stor sjanse for at han også drar innom crossover balladen "Still got the Blues". Sist Gary Moore var i distriktet, spilte han for over 6000 mennesker i hangaren på Hell Blues i 2005.

 

Som oppfølger til Whitesnake i fjor kunne ikke vi finne en mer verdig oppfølger enn Gary Moore, så vi er særdeles fornøyd med at legenden går på scenen etter Magnum på Torget den 22 mai. Gå ikke glipp av sjansen til å se og høre en av verdens desidert beste gitarister å spille hardrock igjen. Mulig vi aldri får denne sjansen igjen. Dette blir den eneste konserten i Norge!

Velkommen til en skikkelig fest på Torget!

Trondheim Rock satser på en Classic Rock Night med god musikk. 
Sminkerocken får andre ta seg av i år 🙂

 


 

Billetter til Trondheim Rock 2010 kjøper du ved å klikke her.

Klikk for å bestille billetter

NB: Egen sjenkefri sone for de under 18 år begge dagene. 


Foreløpig bekreftede band 2010:

Lørdag 22. mai kl. 22:00
GARY MOORE (UK)
Nyheten var stor da det ble meldt at den irske gitarlegenden Gary Moore er tilbake med hovedtyngden i ROCK. Vi gleder oss voldsomt til gjenhør med klassikere som "Empty Rooms", "Out In The Fields", "Over The Hills And Far Away", "After The War", samt høydepunkter fra Garys tid i Thin Lizzy. Det er vel stor sjanse for at han også drar innom crossover balladen "Still got the Blues". Sist Gary Moore var i distriktet, spilte han for over 6000 mennesker i hangaren på Hell Blues i 2005.

 

  

Lørdag 22. mai kl. 20:00
MAGNUM (UK)

Trondheim Rock er meget stolte av å kunne presentere Magnum! Trønderfavorittene er endelig tilbake, og Lørdag 22. mai 2010 vil bli en "kosekveld" av de sjeldne når sikkerstikket Magnum entrer scenen. Med sine mange hits på europas mange lister, er det vel få som ikke har et forhold til dette bandet. Magnum er et av ganske få storheter helt tilbake fra syttitallet som fortsatt elsker å turnere, lage nye album i kjent Magnum-stil, og gi sine tusener av trofaste fans det de vil ha, nemlig Magnum slik bare Magnum kan. Med hele 15 studio-utgivelser jevnt fordelt utover en snart 40 år lang karriere, er vi sikre på at dette vil bli en fantastisk aften.

 

 

Fredag 21. mai kl. 21:30 (GBOB-scenen)
DIVIDED MULTITUDE (NO)
Fredag 21. mai ca. kl. 21:30 står fosenbandet DIVIDED MULTITUDE på GBOB-scenen, Trondheim Torg. Å plassere bandet  i en bås er nesten umulig, men Progressiv Power Metal er kanskje det nærmeste. Her er det svimlende toner og harmonier skjønt forent med et trøkk vi aldri har hørt fra Fosen tidligere. Dette vil bli en stor opplevelse for de som er glad i melodiøs tung metal.

 

 

Fredag 21. mai kl. 18:45
NO DAWN (NO) (GBOB-scenen)

No Dawn er et teknisk, hardtslående og melodisk death metal-band fra Steinkjer i Nord-Trøndelag. Bandet er i ferd med å avslutte arbeidet med sitt 5-spors minialbum. Rune Stavnesli (Keep Of Kalessin) skal nå mixe albumet, før det går til mastering og trykk.
Video på låten 'Ascending Malice' finnes allerede på bandets webside. Filmingen til video nr 2, 'Death In Solitude' er nå filmet og produsent Håvard Arnstad er over seg av begeistring; "Death In Solitude har et like stort hitpotensiale som 'Fuel For Hatred' med Satyricon"! Arnstad er en kjent videoprodusent, bl.a. med videoer for nevnte Satyricon.

 

 

Fredag 21. mai kl. 22:15
MAYHEM (NO)
De norske nestorene på den internasjonale metal-scenen, Mayhem, inntar Olavs by. 25 års rockehistorie skal ryste Olav Trygvasson og sende sjokkbølger over torget som vi aldri har opplevd tidligere. Dette blir et forrykende show med en salig blanding av gamle og nye låter, blandt annet fra jubileumsplata "Ordo Ad Chao". Dette blir en unik mulighet til å ta del i norsk metal-historie, og jubileet vil samtidig bli tydelig markert med en egen utstilling på Rockheim. 

 

 

Fredag 21. mai kl. 19:45
KEEP OF KALESSIN (NO)
… som de fleste nå har blitt kjent med som deltager i den norske finalen av Melodi Grand Prix med låta "The Dragontower. Men Keep Of Kalessin er så mye mer enn dette. Det loves et fantastisk show med masse pyro og andre effekter. Dette blir en eksklusiv konsert iflg. bandet selv. Deres kommende utgivelse "Reptilian" slippes også i mai, så dette vil bli en skikkelig generalprøve for bandet. Dette er verdt å få med seg!

 

 

Lørdag 22. mai
D:A:D (DK)
… det danske megabandet, tidligere godt kjent under navnet "Disneyland After Dark". Bandet ble dannet for 25 år siden i København. På bandets første plate kalte villmarken – på den siste forteller de hvilken filosofi det er som stadig holder dem i live. De mest kjente låtene må nok være "Laugh 'n' a 1/2", "Sleeping My Day Away", "Monster Philosophy" og "Soft Dogs". D:A:D er kjent for å være et av europas beste liveband, så vi gleder oss til å bli trollbundet på torget den 22. mai. Dette rocker!

 

PS: Flere band annonseres fortløpende, og programmet på Prinsen kommer ettehvert. Det jobbes med en aldri så liten overraskelse for søndag 23. mai.


Den 23 mars skal politikerne i Trondheim avgjøre om Rosendal Teater blir ren kino uten konsertsal – eller et flerbrukshus med den fine konsertsalen inntakt bl. a. til konserter i regi av Trondheim Rock – i tilegg til fimvisninger slik som på Rockefeller i Oslo.

Vi oppfordrer deg derfor til å melde deg inn i støttegruppa for Rosendal som kulturhus – og dermed øke sjansen for mange fine konserter i Trondheim.

Politikerene får gjennom et økt antall i støttegruppa se at folket heller vil ha et flerbrukshus – i stedet for kun kino.

Engasjer deg og bli medlem i vår støttegruppe her :

http://www.facebook.com/group.php? gid=245894689786&ref=share