ALICE COOPER flyttet til lørdag 26/6

ALICE COOPER flyttet til lørdag 26/6

Alice Cooper til Steinkjerfestivalen

Superlåter som "Poison" og "School's Out" blir servert fra en av rockens aller største legender i Rismelen, når Alice Cooper kommer til Midt-Norge for aller første gang.

Lørdag 26. juni, står Alice Cooper på scenen i Rismelparken i Steinkjer, med sitt nye show "Theatre of Death", ifølge steinkjerfestivalen.no.

KJØP BILLETT PÅ STEINKJERFESTIVALEN.NO .

– Å endelig få Alice Cooper til Trøndelag føles som en stor seier, sier en opprømt Svein Bjørge. Festivalsjefen er meget fornøyd med å få booket Cooper til årets Steinkjerfestival.

– En låt som "Poison" sitter dypt i den trønderske folkesjela, og vil garantert skape en fantastisk stemning i Steinkjer sentrum siste helga i juni, legger Bjørge til.


Legende

Alice Cooper er "skrekkrockens" far og har hatt enorm betydning for rockens utvikling. Artister som Kiss, WASP, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne, med flere, er tydelig påvirket av Cooper. Her hjemme er Turbonegro et eksempel på tydelig inspirasjon fra Cooper.
Så tidlig som 1969 ble Alice Cooper med band signert av en annen legende i musikken, nemlig Frank Zappa, som utga deres tre første album. Med albumet, og låten "School's Out" kom suksessen. Låten gikk helt til topps på listene i England. Deres neste hit, "Billion Dollar Babies" sikret 1.plassen på verdens viktigste salgsliste, Billboard 200 i1973, og etablerte Cooper som en verdensstjerne.

Suksessen fortsatte utover 70-tallet, med klassiske album som "Welcome To My Nightmare", "Goes To Hell", "Lace And Whiskey" og "From The Inside". Alle store selgere, med flere hitlåter, høyt på de internasjonale salgslistene. Cooper slet etter hvert med store alkoholproblemer, og var i flere år borte fra rampelyset. Men i 1989 var han tilbake på toppen av salgslistene med hans mest kjente sang noensinne, "Poison", fra albumet "Trash". "Trash" ble fulgt opp med ytterligere suksess på "Hey Stoopid" i 1991, og "The Last Temptation" i 1994.

Første gang i Trøndelag

Cooper har fortsatt med å produsere gode album, og har hatt jevnlig suksess på Billboardlisten. Likevel har han hovedsaklig konsentrert sin turnevirksomhet i hjemlandet, og har også fått sin velfortjente stjerne på Hollywood Walk Of Fame. Nå kommer han til Trøndelag, Steinkjer og Steinkjerfestivalen.

– Dette er resultatet av god og langsiktig bookingarbeid, forteller Svein Bjørge.

Showet "Theatre of Death" har fått fantastiske kritikker i USA, og det er det identiske showet han kommer til Trøndelag med. Så sett av datoen 26. juni for et "Rocky Horror Show" som inneholder alt!

Alice Cooper føyer seg inn i rekken av artister som skal spille på Steinkjerfestivalen sammen med blant annet John Olav Nilsen & Gjengen, Lillasyster, Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Bjørn Hellfuck, Samsaya, Pony the Pirate, The Pink Robots og mange flere.