GUNS’N’ROSES til Sweden Rock

GUNS’N’ROSES til Sweden Rock

Guns N' Roses till Sweden Rock Festival 2010

2010_gnr_small.jpg Ett av alla tiders största rockband, Guns N' Roses, tar sin "Chinese Democracy World Tour" till Sölvesborg och Sweden Rock Festival i juni!

Turnén görs efter släppet av bandets senaste album, "Chinese Democracy" som gick in som etta på albumlistorna i tretton länder och har sålt guld eller platina i ett trettiotal länder världen över, däribland Sverige.

Guns n' Roses debutalbum "Appetite for Destruction" (1987) har kallats skivan som gjorde rocken farlig igen, efter en period där pudelrock och snällglam dominerat topplistorna. Musiken körde influenser som Aerosmith, Hanoi Rocks, Sex Pistols och Rose Tattoo i en cementblandare och slutprodukten blev en av rockhistoriens mest inflytelserika och framgångsrika plattor. På detta mästerverk följde ytterligare storsäljare, kanske främst de ambitiösa och eklektiska "Use Your Illusion 1 & 2" (1991), innan Guns n' Roses kollapsade under tyngden av medlemsbyten och ett minst sagt oregelbundet arbetsschema. Tre sjättedelar av det gamla bandet gick vidare till Velvet Revolver, medan moderbandet fortsatte fila på ett album många tvivlade på någonsin skulle bli klart. Men så, 2008, nådde den storslagna och gränsöverskridande "Chinese Democracy" handeln, och en av rockens mest efterlängtade återkomster var ett faktum.

Vid sångaren och huvudmannen Axl Roses sida befinner sig numera mångårige keyboardisten Dizzy Reed, dennes keyboardistkollega Chris Pitman, basisten Tommy Stinson, trummisen Frank Ferrer samt gitarristerna Richard Fortus, Ron "Bumblefoot" Thal och DJ Ashba – ett musikaliskt dream team och en av de mest grandiosa SRF-debutanter festivalen någonsin haft nöjet att presentera!

Senast Guns N' Roses spelade i Sverige var i juni 2006 inför ett utsålt Globen i Stockholm.