STUDIOBLOGG – SOILWORK – del 1

STUDIOBLOGG – SOILWORK – del 1

SOILWORK – studioopphold – The Panic Broadcast – del 1

Av Dirk Verbeuren (trommer)

29. januar, 2010

HannahVerbeurenC2010_01_28IMG_1697.jpg

Å være fanget i en snøstorm synes passende når vi holder på å spille inn en virvelvind av et album…. Eller kanskje det bare er mine semi-filosofiske 2 cents. Men saken er den at vi er innestengt her i Asheville, NC ved en stengt flyplass og med kun 2 låter igjen å spille inn.

"Vi" er gitarist og produsent Peter Wichers, produsent og mikser Jens Bogren, studiotekniker Tommy Terrebone og undertegnede, samt min kone Hannah som dokumenter en del av våre gjøglerier. Echo Mountain Studios ligger i en nedlagt kirke som har store romslige lokaler som gir en naturlig trommelyd langt over det jeg tidligere har opplevd. En perfekt start på det vi tror og håper skal bli vår beste produksjon så langt. 

HannahVerbeurenC2010_01_29IMG_1767.jpg

Men la oss komme til saken: de fleste av dere lurer nok på hvordan dette åttende Soilwork opuset vil bli. Vel, fra det mørkeste av det mørke til den mest ekstreme låta vi noensinne har spilt inn, og det meste imellom der. "The Panic Broadcast" tilføyer massevis av nye elementer til musikken som gjør det hele veldig spennende å holde på med. Peter, Sylvain og Speed har virkelig overgått seg selv med låtskrivningen denne gangen og alle Soilwork fans skulle ha store muligheter til å finne mye de liker i de nye låtene. Som trommeslager har dette virkelig krevd alt av meg, for dette er et intents og teknisk udyr av et album.

Vi er fortsatt bare i begynnelsen av et 2 måneders langt studioopphold og det er kun de første brikkene i puslespillet som er på plass. Men den generelle opphisselsen ved å høre disse råe låtene gir oss alle håp og tro om en lys framtid………hvis vi da får plass på et fly hjem herfra.

HannahVerbeurenC2010_01_29IMG_1817.jpg