SLAYER til Sweden Rock

SLAYER til Sweden Rock


Slayer till Sweden Rock Festival 2010

2010_slayer_small.jpg Hårdast bland de hårda på 80-talet, historiskt sett ett av de viktigaste banden inom extrem metal.
  Slayer framstod från start som Bay Area-thrashens stoltaste namn – tillsammans med Metallica, förstås – och debuten "Show No Mercy" (1983) blev dåvarande skivbolaget Metal Blades dittills mesta storsäljare. Ännu mer framgångsrika, för att inte tala om stilbildande, blev album som "Hell Awaits" (1985), "Reign in Blood" (1986) – ofta namngiven som thrashhistoriens högvattenmärke! – och "Seasons in the Abyss" (1990). Bland fansen går meningarna isär om den därpå följande perioden i Slayers historia, med tämligen experimentella skivor men utan mästertrummisen Dave Lombardo. 2002 återvände denne till bandet, och sedan dess har Slayer släppt ytterligare två album varav i synnerhet fjolårets "World Painted Blood" hyllats som en återgång till gammal god form. Nu, 2010, kommer Lombardo, Tom Araya (sång/bas), Kerry King (gitarr) och Jeff Hanneman (gitarr) äntligen till SRF – grattis alla ni som längtat och hoppats!

Konserten på Sweden Rock Festival blir sannolikt bandets enda i Sverige i sommar med 
full setlista, då bandet kommer att göra en kvällsspelning med minst en och en halv timmes speltid.