SONATA ARCTICA på Sentrum Scene (13/12)

SONATA ARCTICA på Sentrum Scene (13/12)

Søndag 13.12.09 – Oslo/Sentrum Scene


SONATA ARCTICA
(The Days Of Grays Tour 2009)

+

DELAIN
(Special guest)

+

WINTERBORN

I løpet av sine tretten år har finske Sonata Arctica blitt flaggskipet for melodisk metal, med omfattende turnévirksomhet i Europa, USA og Japan. I september kommer oppfølgeren til 2007-utgivelsen "Unia". Dette albumet heter "The Days of Grays" og er bandets sjette studiofullengder. I tillegg har de sluppet 2 livealbum og en EP.

 

Sonata Arctica er et finsk power metal-band. Bandet ble startet i byen Kemi i 1996 under navnet Tricky Beans. De spilte så inn tre demoer (Friend 'till the End, Agre Pamppers og PeaceMaker.) Musikken på disse demoene minner mer om hard rock enn power metal, som de spiller i dag. Ingen av de første demoene ble sendt til noen platestudioer.

 

I 1997 endret de navn til Tricky Means, og i perioden 1997-1999 endret de stil til power metal. I 1999 gikk de i studio og spilte inn en demo ved navn FullMoon. Denne ble så sendt til Spinefarm Records og en platekontrakt og et endelig navnebytte til Sonata Arctica var et faktum. Like etter platekontrakten kom singlen UnOpened i Finland, hvor den nådde den finske listetoppen samme uken som den ble sluppet for salg.

Endelig i november 1999 ble deres første album Ecliptica gitt ut i Finland, og i andre land i begynnelsen av 2000. Albumet ble en stor suksess i Japan der den solgte i over 300 000 eksemplarer. På grunn av suksessen ble gruppen valgt ut til en Europa-turné sammen med de store power metal-bandene Stratovarius og Rhapsody (Rhapsody of Fire i dag). Etter at albumet ble sluppet ut ønsket ikke Tony Kakko å spille under turneen. I januar 2000 ble keyboardspilleren Mikko Härkin med bandet for å spille under turneen. Etter turneen kom gruppen ut med EP-en Successor, og de spilte på de største finske festivalene og klubbene med blant annet Nightwish. Sommeren 2000 meldte bassisten Janne Kivilahti seg ut av bandet av personlige årsaker, og til hans plass ble Marko Paasikoski valgt. Han hadde tidligere spilt i Sonata Arctica, da bandet gikk under navnet Tricky Means.

Sonata Arctica på Myspace

Bill. kr. 300,- + bill.avg.

18 år leg.