SAHG på John Dee (29/10)

SAHG på John Dee (29/10)

Lørdag 31.10.09 John Dee

SAHG

+

Ribozyme

 

Stjernelaget med medlemmer fra Audrey Horne, Gorgoroth og Manngard gjør metal på gamlemåten, det er blytungt med hylende gitarer og det hele. De kom med sin andre plate ”Sahg II” i fjor som ble mikset av Rob Caggiano fra Anthrax.

 

Etter mange års erfaring på hver sin kant av den norske rock- og metalscenen, slo fire hardrockere seg sammen under navnet Sahg i 2004. Medlemmene hadde fartstid fra band som Gorgoroth, Audrey Horne, Manngard, I og Paul Di Anno (ex-Iron Maiden). Kun måneder etter oppstarten signerte Sahg med den svenske metallabelen Regain Records.

Sahgs debutalbum "Sahg I" ble verdenslansert i april 2006. Albumet høstet strålende kritikker fra en samlet musikkpresse i både utland og innland og scoret høyt blant annet i tunge internasjonale metalblader som Metal Hammer, Terrorizer og Kerrang. Plateutgivelsen ble fulgt opp med opptredener på Norges to store metalmesser, Inferno og Hole In The Sky, og på "Stoned from the Underground"-festivalen i Erfurt, Tyskland.

Høsten 2006 reiste Sahg på en tre ukers turne i USA og Canada, som oppvarmingsband for sveitsiske Celtic Frost. Turnéen omfattet 17 konserter i 15 byer og fungerte som en glimrende oppfølging av USA-lanseringen av "Sahg I". I 2007 spilte Sahg Europas største metalfestival, Wacken Open Air, i Tyskland.

I april 2008 kom neste album, "Sahg II", ut og bandet ble nok en gang hyllet av kritikerne for sin musikalske innsats. "Sahg II" ble mikset av Anthrax-gitarist Rob Caggiano. Straks etter utgivelsen la Sahg ut på europaturne som support for de amerikanske doomlegendene Trouble og i oktober reiste bandet til India og gjorde fem festivalkonserter.

Sahg på Myspace

Bill. kr. 150,- + bill.avg.

18 år leg.