AMON AMARTH – Tilbake i Norge

AMON AMARTH – Tilbake i Norge

Det svenske dødsmetallbandet Amon Amarth gjestet Oslo søndag 11. Oktober, og i den anledning var Eternal Terror så heldige å få slå av en prat med bandet. Bandet som i dag må kunne sies å være ledende innenfor den svenske dødsmetalleliten, har holdt det gående siden 1988, og holder på den dag i dag. Bandet har mang en gang gjestet Norge og Oslo, og denne gangen var de tilbake på turne med Entombed og Evile. Evile måtte dessverre avlyse grunnet bassistens alt for tidlige død.

For å starte kan jeg fortelle at jeg slo på tråden til Wolfgang, Amon Amarth sin tour manager, og avtalte å møte ham utenfor John Dee rundt halv syv. Dette var et intervju jeg hadde sett svært fram til, og spenningen minsket ikke akkurat når man tråkket seg opp trappene backstage på John Dee.  Når jeg endelig kom frem, hadde dessverre ikke hele bandet møtt opp, men på vegne av bandet hadde gitarist Johan Söderberg møtt opp for anledningen. En klart sliten gitarist satt i sofaen og spiste frukt når jeg kom inn, og etter litt løsprat kom man i gang med intervjuet, som dessverre ikke ble så langt som jeg selv kunne ønsket, da tiden var knapp.

AmonAmarth_11.gif

Jeg får gratulere dere med å være tilbake i Norge igjen, og med nytt album; hvordan er det å være tilbake?

Det er alltid artig å spille i Norge, forteller Söderberg med et smil om munnen, publikum er alltid svært godt og dedikert her. Og fortsetter å fortelle om de tidligere konsertene i Bergen og Drammen.

Jeg må vel nesten spørre deg, hva er deres beste konsertminne fra Norge?

Konserten vi spilte i Drammen på denne turneen var helt fantastisk, bedre stemning og publikum må man nok lete lenge etter. Jeg vil gå så langt som å si at dette er den beste konserten vi har spilt i Norge.

Men, nå som dere har holdt på i så mange år, hva vil du personlig si at er den beste konserten du har opplevd i din tid med Amon Amarth?

Den beste konserten? Det er jo vanskelig å si, men om jeg må velge, må det være konsertene i Chile. De er jo virkelig helt gale der nede!

Det er jo alltids artig å høre at entusiasmen for musikken deres er stor verden over, men, personlig tror jeg en av de beste konsertene jeg har sett med dere var på Roskilde i sommer; hvordan var det å spille på en så stor festival, med så mange musikalske sjangere? Passet det dere, eller var det ikke helt deres "greie"?

Roskilde Festival er jo en enormt stor festival som trekker enormt mange publikummere, av alle slag. Det var spesielt artig å se hvor mange forskjellige mennesker som møtte opp til konserten, og ikke minst var det helt fantastisk å ta del i en så storslått produksjon som Roskilde Festivalen faktisk er.

AmonAmarth_22.jpg

Også må jo nesten det obligatoriske spørsmålet komme, arbeider dere med noe nytt materiale for tiden?

Nei, vi har faktisk ikke kommet i gang med det enda. Vi har mye turnering igjen med det nye albumet før det blir aktuelt å jobbe med noe nytt. Men man skal ikke se bort ifra at det kommer noe nytt med tiden!

Nå som jeg har spurt dere om hvor dere best har likt å spille, både i Norge og i verden, hvilken sang er det egentlig dere liker best å spille selv? Eller hvilken sang vil du si er det beste dere har spilt live?

Den sangen jeg personlig liker å spille best må være "Live For The Kill" fra "Twilight of the Thunder God". Jeg husker spesielt godt en konsert i Finland, hvor vi spilte den med vokalisten fra Turisas.

 

http://www.amonamarth.com/
http://www.myspace.com/amonamarth