TRINE & KIM feirer 10 år med utstilling

TRINE & KIM feirer 10 år med utstilling

TI ÅR I KAOTISK SOL

 

Kullsvarte plateomslag. Dans, sirkus og kvinnemote. Det funkler i gylne diamanter når oslodesignerne Trine Paulsen og Kim Sølve markerer sitt tiårsjubileum.

 

Er det mørkt og elegant, kan du regne med at Trine og Kim har gitt det form: Platecover for Ulver, Mayhem, When og Darkthrone, bokomslag for Cappelen Damm, grafisk materiell for Dansens Hus, Pain Solution og Den Norske Opera viser spennet i designerduoens produksjon. I ti år har Trine og Kim gitt kunsten et grafisk ansikt utad fra sitt studio på Vålerenga.

Skal arbeidet til Trine og Kim oppsummeres med ett ord, så må det bli dette: Stilsikkerhet. Hånden er like trygg, enten det gjelder logo, illustrasjon eller fotografi. Med norsk black metal som estetisk utgangspunkt har Trine og Kim tegnet, risset, malt og gravert seg over et utall sjangre og kunstformer. Den gylne diamanten som pryder omslaget av siste nummer av Vagant, er emblematisk: med enkle streker vekker den øyets begjær.

 

Etter ti år er nysgjerrigheten og utferdstrangen fortsatt på plass: Jubileumsarrangementet "Decade" markeres med to plateslipp og bokutgivelse! Det blir retrospektiv platecoverutstilling med mulighet for å kjøpe prints i begrenset opplag. Også bilder fra Trine Paulsens og Kim Sølves kunstprosjekter "Psykosedyr" og "Unreality" blir å se. "Decade" finner sted 30.10-01.11 på Podium i Hausmans gate 34. Åpningsfredagen er påmelding nødvendig!

Cornelius Jakhelln

 

"Enkelt og greit: Trine og Kim er de flinkeste designerene jeg kjenner. Jeg har jobbet med dem i noe sånt som ti år, siden de snubla nyforelsket ut fra et eller annet grafisk institutt, og jeg tipper det blir et decade til. Jeg liker Trine og Kim som mennesker, de er bra folk, og de har en særlig god intuisjon når det gjelder å gi form (gjerne vektorisert) til mine høytflyvende innskytelser. Out of the blue. In the red. Det er bærre lækkert."

Kristoffer Rygg, ULVER og Jester Records

 

"It was great to collaborate with Trine and Kim. We gave them a pretty challenging task for the last Mayhem record called "Ordo Ad Chao". When we met the first time to talk about the record I could not tell them really how to manifest "Order to the Chaos" in the artwork. But they just come out with a great idea of symbolism which worked very well; the whole band was very happy and impressed how they managed to combine minimalism and complexity, rustiness and purity, anti-masonic order and alienation… The Great Oppositions. It become a success and we could use some elements of the artwork even for the live performances later. Thank you guys and hails from Mayhem!"

Attila Csihar, Mayhem

 

"Vi møtte Trine og Kim ganske seint i vår brokete karriere – vårt første samarbeidsprosjekt var Trinacria's debut "Travel Now Journey Infinitely". I veien frem til designer-duoen fikk jeg en aha-opplevelse da jeg skjønte hvor mange av albumdesignene deres som har imponert meg uten at jeg hadde registrert helt hvem som sto bak. Det er her den ubeskjedne styrken deres ligger: de går inn i materien de arbeider med og former noe nytt sammen med og videre fra musikken. Denne egenskapen er merkelig nok unik – flere designere nu til dags synes heller å arbeide med formål å sette sitt konstante stempel på alskens ulike artister. Det gir seg selv hvilken designfilosofisk skole jeg lener mot. Arbeidet de gjorde for Trinacria var en solid bekreftelse, og vi gikk kort tid etter i samarbeid om Enslaved sin siste "Vertebrae". Får vi det som vi vil er dette bare begynnelsen…"

Ivar S. Peersen, Enslaved og Trinacria