ENSLAVED på Garage Oslo (1. oktober)

ENSLAVED på Garage Oslo (1. oktober)

Torsdag 1. oktober 2009 – Garage Oslo

GARAGES 5-ÅRS JUBILEUM

Formidabel progressiv post black-metal! Dørene åpner kl.21.00. Billetter i salg på Tiger og Garage fra mandag 7. sept.

C.C. 200,-
18 år leg

Enslaved er et norsk progressivt ekstrem metal-band, som ble dannet i Haugesund i 1991. Låttekstene omhandler norsk mytologi, vikinger og natur.

Grutle Kjellson (da 17 år) og Ivar Bjørnson (da 13 år) møttes i et lokalt øvingslokale, som deres to forskjellige band spilte i den dagen. De bestemte seg for å starte et band sammen og de fikk med trommeslageren Trym Torson. Dette ble starten på Enslaved, og i løpet av sommeren 1992 spilte de inn sin første demo. Bandnavnet kommer fra inspirasjon av en låt i bandet Immortal sin første demo Promo '91. Debutalbumet var klart en stund, men ble utsatt en periode, og Vikingligr Veldi ble ikke utgitt før 1994. Enslaved skiftet så plateselskap til franske Osmose Productions.

 

enslaved2.jpg

 

Foto: Aftenposten OsloPuls

Senere samme år ga Enslaved ut sitt andre album, "Frost". Bandet har gjennom årene vært gjennom en rekke musikalske stilendringer. De to første platene "Vikingligr Veldi" og "Frost "inneholdt aggressiv viking/black metal. I de senere utgivelsene, som "Eld", forsterket de viking metal-elementene i musikken og la seg på en mindre aggressiv linje. Albumet Blodhemn beveget seg i retning røttene med et mer brutalt lydbilde. Deretter kom "Mardraum: Beyond the Within" hvor bandet orienterte seg i retning death metal.

På 2000-tallet har bandet lagt seg på en linje som inkorporerer stadig flere elementer fra progressiv rock.

Alle som har vært på Infernofestivalen vet at bedre ekstrem metal finner du ikke!

http://oslopuls.aftenposten.no/musikk/article11585.ece

http://oslopuls.aftenposten.no/musikk/article79628.ece

http://www.youtube.com/watch?v=CGOHk2J4jV4

http://www.myspace.com/enslaved