HIGHLAND GLORY på Gamla (19/9)

HIGHLAND GLORY på Gamla (19/9)

Lørdag 19.  Sep.  KL.21.00  Inng. Kr.100,-

HIGHLAND GLORY 
(Norges Power Metal Pioneérer)

ATMOSPHERIA   
(Eventyrisk Symfo-Rock)

ILLUSION SUITE
(Progressive Metal)

 
 
Gamla

Med bakgrunn Jack Roger Olsen fra Phoenix Rizing, etablerte Highland Glory seg som Norges første rendyrka power metal band på slutten av nitti-tallet.
Med 2 album worldwide; "Rise From The Ashes"(98) & "Eternal Crusade" (00), skiftet bandet vokalist og dannet Highland Glory sommeren 2001. Med en frisk ny start og et større potensiale, utviklet bandet stilen sin i en tyngre, tøffere og mer variert retning på sitt debut-album, "From The Cradle To The Brave" (03).
Bandet flørter dessuten med keltiske toner i sin tradisjonelle power metal, noe som nærmest er betinget med tanke på valg av bandnavn! Omslaget på albumet prydes av en illustrasjon av Mark Wilkinson (kjent for sitt samarbeid med Marillion, Fish, Iron Maiden & Judas Priest).
Bandet er fortsatt signa hos Face Front, som er et mindre, idealistisk selskap drevet av scream magazine redaktør Frode Øien, men debut-albumet ble lisensiert ut til Massacre records for resten av kloden. Oppfølgeren "Forever Endeavour"ù(05) ble skrevet nr bandet ikke turnerte i hjemlandet, og viste en naturlig utvikling av bandets sound og særpreg.

Høsten 2007 valgte vokalist Jan Thore Grefstad slutte i bandet, og vinteren 2008 fant endelig bandet en verdig erstatter i Trine Elise Johansen. Skifte fra mannlig til kvinnelig vokalist vil naturlig nok prege bandets sound, men særpreget er fortsatt intakt. For tiden jobber bandet med materiale til det tredje albumet. Bandets slagplan for fremtiden er spille live s mye som mulig, og spre høylandsmetall til folket!

Bandkontakt/booking :
Jack Roger Olsen.
http://www.myspace.com/highlandglory

Atmospheria kan beskrives som et symfonisk "ùeventyr"-rock/metal-band.

Musikken har elementer fra metal og irsk musikk, men også fra klassiske stilarter som barokk og renessanse, noe som gjør den ganske særpreget.
Maria Bentzen sin karakteristiske vakre vokal gjør Atmospheria til noe spesielt og musikken viser seg falle i smak hos alle aldersgrupper

Atmospheria startet som studioprosjekt i 2005. Vokalist, pianist og ltskriver Maria Bentzen jobbet da sammen med trommeslager Ole Hermann Røhr i studio, og de spilte inn ltmateriale som Maria hadde utarbeidet. Lydbildet de skapte, ble senere videreutviklet da bandet fikk full besetning i 2007.
Bandet sikter høyt og ser også en mulighet for satsing utenfor landegrensene.
http://myspace.com/welcometoatmospheria

iIllusion Suite "Final Hour" – Utkast fra presseskriv forfattet av Limb Music og oversatt av Dag Erik Johnsen.

Norges progmetal scene er liten, lokalisert, uavhengig og fremfor alt av veldig høy kvalitet.
Likevel har Norge ofte blitt betraktet som et u- land av det globale metalsamfunnet. Dette er nødvendigvis ikke negativt siden den store eksporten av metalband fra Norges naboer Finland og Sverige ikke alltid kan sees i et positivt lys. Standarden på musikken blir gjerne ordinær og lite spennende.

Norge viser derimot en annen trend, noe de siste albumene til Pagan's Mind og Circus Maximus gjenspeiler. Disse ruver høyt over det generelle nivået på nordiske metalplater og skapte furore i progmetalmiljøet.

Fra samme miljøet som de to nevnte band kommer nå Oslobandet Illusion Suite og deres debutalbum ‘Final Hour'. Vi kan allerede slå fast at dette er et av de beste, mest intense, utrykksfulle og eksepsjonelle progmetal album som har kommet ut så langt i 2009.
Sangene er robuste uten å ødelegge rommet for storslåtte og mektige melodier. Illusion Suite er et nyskapende brygg for en utslitt sjanger.

‘Final Hour' vil glede alle de som har vandret rundt i et musikalsk limbo siden Dream Theaters album ‘A Change Of Season'. Balansen mellom harde, fengende riff og uforglemmelige vokalharmonipartier er tilfredsstillende og kan nå et bredt publikum uten at det blir for kommersielt. Sangene stårsterkere og sterkere for hver eneste gang en hører dem, selv om de tar deg med storm. Vokalist Bill Makatowicz's ekspressive og karismatiske stemme kommer godt frem og overbeviser på albumet. ‘Final Hour' er et musikalsk mesterstykke uten svakheter og som i det minste kommer til å gledeprogmetal fans verden over.
http://www.myspace.com/illusionsuite