NORDIC FEST 2009

NORDIC FEST 2009


Nordicfest 2009 29.10. – 01.11

Det er med stor glede og ett aldri så lite fnugg av stolthet vi presenterer årets artister for den 8. Nordicfest i Oslo. Spennvidden er stor både i musikalske uttrykk og alder på banda. Samtidig er alle trygt innenfor grensene av det vi putter i den store båsen metal. Geografisk strekker vi oss i år enda lengre enn før, med band fra Brasil i sør til Nordland i nord!

Velkommen til en 3 dagers musikkfest uten aldergrense midt i Oslo sentrum.

Fra Brasil kommer Antidemon, ett hardtslåande grindcore band som avslutter sin Europaturne hos oss.

Fra USA får vi besøk av flere band. Nykommerne i A Hill To Die Upon, kritikerroste Theocracy, som blant annet fikk terningkast 5 for sin siste plate i Scream Magazine, Becoming The Archetype er i Europa fort å promotere sin 3. plate Dichotomy, og tar turen innom Oslo denne helga, og sist men ikke minst gamlegutta i The Crucified. Etter 2 demoer og 2 plater på tidlig nittitall, gikk gutta hver til sitt for å satse på andre musikalske prsojekter, men 15 år seinere fant dei tilbake til seg selv igjen. Forvent Thrash-punk fra øverste hylle!

Men som festivalnavnet sier, er dette ein Nordisk musikkfest, noe som gjenspeiler seg i banda. Fra Danmark får vi besøk av Solace the Day, som er tilbake etter en turne i Usa i sommer. Fra Finland kommer Sàwol med doom i blikket, og Sverige stiller med ikke ukjente Narnia, som nylig slapp sin 6. plate, nå med ny vokalist. Gamle schlægere i skjønn forening med nytt materiale kan ventes.

Fra Norge har vi henta inn Drottnar fra Fredrikstad, In Grief fra Nordland, Eleos fra Oslo og sørlandet, samt Morgenrøde fra Grenlandsområdet. Fram mot festivalstart kan det godt dukke opp enda ett norsk band eller to på plakaten.

Som vanlig holder Nordicfest hus på den rus- og  alkoholfrie rockescenen Sub Scene, midt i smørøyet i Oslo, noe som medfører at festivalen er åpen for alle aldre, og lett tilgjengelig med tanke på transport. Og transport trengs, da festivalen har tradisjon for å bli besøkt av tilreisende fra hele verden.

 

For mer informasjon se www.nordicfest.no eller www.subscene.no