SUSPERIA på John Dee (4/9)

SUSPERIA på John Dee (4/9)

Fredag 04.09.09 John Dee

SUSPERIA


Supp.: Ansur + Frail Grounds

 

Oslobandet er et kvalitetsnavn på den norske metalscenen med ti år, fire plater, turné med W.A.S.P. og en topp 20-plassering med ”Devil May Care” EP på skrytelista.

 

Historien til Susperia kan spores tilbake til 1998 da Tjodalv, daværende trommeslager i Dimmu Borgir og Cyrus (Satyricon,Old Man's Child) jobbet på materiale som skulle bli brukt senere. I mars 1999 forlot Tjodalv Dimmmu Borgir, for å konsentrere seg mer om det oppkommende bandet. På en festival i Tyskland møtte Tjodalv Athera som han greide å overtale ved å gi han en demo-CD som han ble meget imponert over. I det Athera bestemte seg for å bli med, tok han med seg Elvorn og Memnock som hadde jobbet sammen med han i Vanaheim og Ringnevond.

Etter at bandet var blitt komplett startet de med å spille inn Illusions of Evil-demoen i Pitfire Studios rett utenfor Oslo. Demoen vakte stor interesse og de signerte med Nuclear Blast i 2000. Samme år i oktober begynte de med å spille inn det første studioalbumet (Predominance) i Sverige. Albumet ble positivt mottatt og bandet fikk dra på turne med band som In Flames, Dimmu Borgir og Lacuna Coil pluss headliner på Portugal's Extremo Open Air Festival.

Det andre albumet Vindication ble gitt ut i 2002 og imponerte både kritikere og fansen. Men selv om albumet fikk god respons var det krangel innenfor plateselskapet og de bestemte seg for å bryte kontrakten med Nuclear Blast. Selv om nedturen var et faktum klarte Susperia og komme seg tilbake, og de opptredte bl.a. i USA.

I 2003 hadde de allerede fått flere tilbud om ny kontrakt fra plateselskaper, og de valgte til slutt norske Tabu Recordings, som er en del Tuba Records. Med ny kontrakt begynte de å skrive nye sanger for det oppkommende albumet, på denne tiden turnerte de også i Statene og for første gang i Mexico. Med det nye albumet Unlimited utgitt, hadde Susperia produsert det beste hittil. Albumet nådde nr 43 på Norges offisielle hitliste og nr 3 på Crucial Spin Charts i USA. På TV ble videoen til Chemistry spilt mange ganger bl.a. på MTVs Headbangers Ball og på ZTV.

Etter den store suksessen dro de på en ni-ukers Europa-turné. I September 2005 ble Devil May Care Ep'n gitt ut, som egentlig var ment som en godbit for fansen imens de jobbet med nye sanger til deres neste studioalbum. Men da skjedde det noe uventet, Devil May Care nådde 19 på VG-lista top 20 og ble landets første metalplate på top 20.

Deres forrige studioalbum, Cut From Stone, ble utgitt i april 2007. Albumet har fått varierte kritikker.

Ny plate ”Attitude” er ute nå.


SuSperia på MySpace


Bill. kr. 175,- + bill.avg.

18 år leg.