Konserthøsten Torggata Rock City

Konserthøsten Torggata Rock City

Rockefeller lørdag 2

NYHETER PÅ ROCKEFELLER, JOHN DEE OG SENTRUM SCENE UKE 33

Følgende konserter legges ut i salg lørdag 15. augustTorsdag 1. oktober
JAA9 & ONKLP
+ gjester

Etter å ha varmet opp markedet med den legendariske mixtapen "Bondegramatikk" fra 2003, solgte Lillehammer-duoen femten tusen av debutalbumet sitt og hadde hitsinglene "Kjendisparty" og "Stank Ass Ho". Da den nye låta "Glir Forbi" begynte å lekke rundt i musikk-Norge for noen uker siden oppsto det reneste Jaa9 & OnklP-hysteri,- hold ut: snart kommer plata også!
www.myspace.com/onklp / www.myspace.com/jaa9hmpf
Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 14. oktober
20th Anniversary Tour
MOTORPSYCHO

Som et av Norges viktigste band de siste tyve årene trenger Motorpsycho ingen nærmere presentasjon og nå er de ute med "Child of the Future" som har fått femmere i Dagbladet og VG. Det er deres andre album på Rune Grammofon, sympatisk nok kun å få tak i på hvit vinyl.
www.myspace.com/motorpsychopage
Bill.kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

Mandag 19. oktober
DATAROCK
+ supp.: Karin Park

Energibuntene i de røde joggedressene er ute med plata "Red" og kommer rett fra USA-turné for å lage en brakstart på uka. De falt nok i gryta som små og disker alltid opp med så heftige konserter at du trygt kan stå over treninga og danse løs her isteden. Karin Park har funnet formen med elektronisk popmusikk og fikk en femmer i Aftenposten for sin nye plate "Ashes To Gold": En ekte parkperle".
www.myspace.com/datarock / www.myspace.com/karinpark
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 14. november
CC COWBOYS
+ support

Fredrikstads store sønner er aktuelle med plata "Morgen & kveld" som fikk femmere i Dagsavisen og Dagbladet: "Norsk voksenrock i særklasse". De startet turnéen sin på årets Norwegian Wood og avslutter den hos oss, se opp for allsangschlägere som "Harry" og "Tigergutt"!
www.myspace.com/cccowboysofficial
Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.

  


Fredag 4. september
– Puben:
KISS PUB

Verdens mest hårete rockeband feires i kjellerpuben på John Dee. Fanklubben "KISS Army" inviterer deg med rock i blodet til en overdose av partyrock fra rockeikonene KISS. Forvent deg en natt med musikk, videoer og giveaways fra tidenes mest fargerike band. Det blir også noen deilige overraskelser! Hvem kommer du sminket som?
Dørene åpner kl. 21.00.
Fri entré. 20 år leg.

Torsdag 24. september
NEMOLAND

Rockeband fra Harstad fokuserer på symfonisk poprock, litt prog, mye god melodi og låter lett tilgjengelige refreng. Litt senere i år kommer de med sin andre plate hvor de også har fått med kor og klassiske solister.
www.myspace.com/nemolandair
Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 25. september
Releasekonsert
ASIA ASIA
Supp.: Hanne Vatnøy

Indiepop og visepønk, altså! Selv om de kaller seg et Oslo-band, har medlemmene røtter både fra Vestlandet, Østlandet og det ekte Østen; Japan. De har lenge herjet på NRK Urørt, og nå skal det etterlengtede debutalbumet "Wendy & Sir Lanka" feires. Hanne Vatnøy er en singer-songwriter fra Bergen som presenterer musikalsk leken pop med innspill fra jazz og musikal-sjangeren – en fantasiverden hvor alt kan skje…
www.myspace.com/asiaasia / www.myspace.com/hannevatnoey
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Søndag 27. september
WHISPERTOWN 2000 (US)

Morgan Nagler og resten av countryrock-kollektivet springer ut fra gjengen rundt Rilo Kiley og at deres nye plate "Swim" er gitt ut på Gillian Welch' eget plateselskap Acony er egentlig alt vi trenger å vite for å skjønne at dette bør sjekkes ut. Den fikk for øvrig en femmer i BA: "sjarmerende indialbum fra Los Angeles".
www.myspace.com/whispertown2000
Bill. kr. 150,-. 18 år leg.

Torsdag 1. oktober
ORBO & THE LONGSHOTS
+ support

Det er et hektisk år for de Spellemannvinnende rock n' rollerne som er aktuelle med både norgesturné, europaturné og sin nye plate "Masquerade". Albumet er co-produsert av Kurt Nilsen og singelen "Rock & Roll City" er allerede ute på radio.
www.myspace.com/orbomusic
Bill. Kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Søndag 4. oktober
FUTURE OF THE LEFT (UK)

Det hardtslående walisiske bandet er restene av Mclusky som var litt av en snakkis på den britiske indie-scenen. Og jammen har de ikke gitt ut de to siste platene siden på gamle gode 4AD. Et kvalitetstegn! Den siste utgivelsen kom nå i sommer og het "Travels with Myself and Another".
www.myspace.com/futureoftheleft
Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 7. oktober
Releasekonsert
EGIL OLSEN
+ special guests

"Nothing Like The Love I Have For You" heter plate nummer to fra låtskrivertalentet, som har fått med Thom Hell og Rockettothesky som gjestehjelpere. Siden sist har han rukket å spille over hundre konserter og gi ut den forrige plata i Asia.
www.egilolsen.com/music.htm
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 8. oktober
SKY BARSTOW
Supp.: Cyrano Armageddon

Norsk-britiske Robin Barstow har funnet på en helt ny lek som han beskriver som "eklektisk husorgel-popmed bakgrunn i en syk elektronikaverden, frontet av en trygg og maskulin stemme som ikke er redd for å leke med språk". Han er aktuell med EP'en "I'ts Circular" og har vært "Ukas Urørt" på P3.
www.myspace.com/skybarstow / www.myspace.com/thecyrano
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 9. oktober
RAISED FIST (S)
Supp.: Your Demise (UK) + Pilgrimz (DK)

Det blir som vanlig aggressivt når de svenske hardcore-punkerne tar turen innom, denne gangen også med ny plate, "Veil Of Ignorance" som kommer 7. september. Gutta er drevne på scenen og har mange, mange konserter rundt om i Europa bak seg siden starten i 1993
http://www.myspace.com/raisedfist
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 14. oktober
VIDAR BUSK + CURTIS ELLER (US)

Vidar Busk er en av Norges fremste rock- og bluesgitarister, og nå har han fått med seg Ivar Thormodsæter på trommer og Jens Fossum på bass fremstår de som en knall power-trio. Hovedelementet er fortsatt blues krydret med rock, funk og fri-jazz. Curtis Eller omtales gjerne som en av de meste dynamiske soloartistene man noensinne har sett og hørt. Han har en sylskarp tunge og et øye for det absurde. Han startet i showbusiness som sjuåring, som sjonglør og akrobat i Detroit, men konverterte til banjoen, for som han selv sier: det er der penga ligger.
www.myspace.com/vidarbusk / www.myspace.com/curtiseller
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 17. oktober
LAME DUCKS
DOMI
FENCE

Tre norske skate-punk-ska-band som slår seg sammen for en festkveld,- hold på hanekammen folkens!
www.myspace.com/ducksa / www.myspace.com/domitheband / www.myspace.com/fencerecords
Bill.kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 31. oktober
SAHG

Stjernelaget med medlemmer fra Audrey Horne, Gorgoroth og Manngard gjør metal på gamlemåten, det er blytungt med hylende gitarer og det hele. De kom med sin andre plate "Sahg II" i fjor som ble mikset av Rob Caggiano fra Anthrax.
www.myspace.com/sahg
Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.

Mandag 2. november
BRENDAN BENSON (US)

Du visste kanskje ikke at Hr. Benson, best kjent fra The Raconteurs med Jack White, har gitt ut flere plater med powerpop og rufserockete viser? Nytt album "My Old Familiar Friend" kommer 24. august.
www.myspace.com/brendanbenson
Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.

Søndag 22. november
THE TEMPER TRAP (AUS)

Indierockorkesteret spilte på årets Hove-festival og er hypet frem av BBC som har de på sin "Top 15 Sound Of 2009"-liste. De slipper sin debutplate "Conditions" 17. august og høres litt ut som en blanding av MGMT og U2.
www.myspace.com/thetempertrap
Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.

  


Onsdag 4. november
Down By The Riverside
THE BLIND BOYS OF ALABAMA
& PRESERVATION HALL JAZZ BAND

Down By The Riverside er et samarbeidsprosjekt mellom vokal-legendene i The Blind Boys of Alabama og ærverdige Preservation Hall Jazz Band .Nå deler to av Amerikas store kulturelle ambassadører scene for første gang hvor gospel – og soultradisjonen møtes. The Blind Boys of Alabama har sunget seg inn i gospelhistorien siden de startet opp i 1939 og ble nylig innlemmet i The Gospel Music Hall of Fame. Mange av de beste musikerne i New Orleans på femtitallet samlet seg i Preservation Hall Jazz Band. Ringrevene er selve sjelen av sørstatsbyen og sitter på et ubeskrivelig lager av musikkhistorie.
Bill. kr. 370,- + bill.avg. 18 år leg. NB! Unummererte sitteplasser.

Tirsdag 24. november
SIMPLE MINDS

Skottene har spilt sammen i over tredve år, har solgt like mange millioner plater og har en solid bunke hitlåter å trekke frem i godt selskap. "Don't You (Forget About Me)", Alive and Kicking" og "Belfast Child" er bare noen av voksenpop-kjenningene. I våres kom de med sin nye plate "Grafitti Soul".
www.myspace.com/simplemindscom
Bill. kr. 450,- + bill.avg. 18 år leg.

Søndag 29. november
THE MARS VOLTA

Cedric Bixler-Zavala og Omar Rodriguez-Lopez hoppet av fra At The Drive-In og dykket ned i sin helt spesielle blanding av hardcore, prog, psykedelia og frijazz (!) som The Mars Volta.
Den nye plata "Octahedron" fikk femmere i VG og Dagbladet. Konsertene deres er sagnomsuste, og uten å ødelegge spenningen kan vi røpe stikkord som vilt, uforutsigbart og kompromissløst, sist sett på Sentrum Scene i 2008.
www.myspace.com/themarsvolta
Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 11. desember
YES

Ved siden av Emerson, Lake & Palmer, King Crimson og Genesis var Yes med på å forme progrocken som sjanger fra starten i 1968. De har vist seg å være den lengstlevende av gruppene og perfeksjonerte sitt særegne lydbilde på plater som "Fragile" og "Close To The Edge". Ikke å forglemme listetopperen "Owner Of A Lonely Heart" i 1983.
Foruten originalmedlemmene Chris Squire (bass), Steve Howe (gitar) og Alan White (trommer) består dagnes besetning av Oliver Wakeman (sønn av tidl. medlem Rick Wakeman, keyboards) og Benoit David (vokal).
www.myspace.com/yesworld
Bill. kr. 450,- + bill.avg. 18 år leg.