HOLE IN THE SKY – 10 år på toppen

HOLE IN THE SKY – 10 år på toppen

HOLE IN THE SKY 2009

Garage / Verftet, Bergen

25/8 – 29/8

Årets Hole in the Sky Festival i Bergen er den 10. i rekken og det betyr feiring og en del overraskelser. Den første overraskelsen man får er at i år varer festivalen i 5 dager. Det hele starter tirsdag 25. august med 5 band og SAHG som headliner og deretter går det slag i slag til og med lørdag 29. august der GORGOROTH avslutter festivalens siste dag. Den andre, og kanskje største overraskelsen av dem alle, er at det ved første øyekast kan virke som om de helt store navna mangler. Den tredje overraskelsen er opplegget med ENSLAVED og haugen med gjesteartister og den siste store overraskelsen, Jubileumsoverraskelen torsdag kveld på Garage, er den alle nå går og venter på skal bli offentliggjort.
Det gjør de forsåvidt, men det finnes en del større mellomstore navn her som for eksempel CYNIC, PENTAGRAM, CANDLEMASS, ENSLAVED, ABSU og VOIVOD. Fra etasjen under finner vi band som AURA NOIR, NECROPHOBIC, NIFELHEIM og TAAKE. Går man enda lengre ned i kjelleren dukker det opp navn som BEHEXEN, ARCHGOAT, NECROS CHRISTOS, KOLDBRANN og NEGURA BUNGET. 2 band ekstra ble lagt til line upen ca 6 uker etter at det fulle programmet ble offentliggjort, og det var franske HACRIDE og svenske WOLF.

Man kan forstå ledelsen i Hole in the Sky at de har booket edruelig og unngår de dyre bandene i en vanskelig økonomisk tid, men jeg synes festivalen har klart å få til en spennende line up til tross for dette. Jeg skal ikke sitte her og påstå at dette er "billige" band, men sammenlignet med mange andre festivaler er det vel ingen tvil om at HITS har gjort mange kloke valg. Til tross for en av de mest extreme HITS line up noensinne, vil jeg påstå at dette er mindre extremesport enn hva for eksempel Hellfest bedriver. Hellfest booker store dyre navn over hele fjøla som er å finne i de fleste festival line uper i hele Europa og må kompensere med mange mindre ukjente band for å fylle opp programmet og de må omtrent selge ut for å overleve. HITS derimot unngår dette ved å i hovedsak kun booke band som ikke spiller seg ihjel på festivaler og som ikke koster skjorta og dermed får en mye mer spennende line up som vil trekke folk uansett. Jeg håper og tror at dette vil bli nok en uforglemmelig festival i vestlandshovedstaden og jeg er rimelig sikker på at de fleste festivaldeltagerne og medlemmer fra bransje og presse vil være enige at uansett hvordan man snur og vender på det, så er HITS den koseligste metalfestivalen i hele verden og om en liten måned er vi alle på plass i Bergen igjen.

Enslaved_HITS_09.jpg
PROGRAM

 

Tuesday – Hole in the Sky: Incoming
 
Sahg
Kvelertak
Hacride
Deride
Krakow
 
Wednesday – Don’t Break the Oath
 
Necrophobic
Negura Bunget
Wolf
Portrait
Faustcoven
 
Thursday – Servants of Darkness
 
Nifelheim
Anniversary surprise
Koldbrann
Necros Christos
Behexen
 
Friday – Technical Ecstasy
 
Enslaved: A Blaze in the Northern Sky
Voivod
Candlemass
Cynic
Absu
She Said Destroy
 
Saturday – Revelation of Doom
 
Gorgoroth
Pentagram
Aura Noir
Taake
Sarke
Archgoat

 

HITS_09_logo copy.jpg