1349 – Den mørke flammen brenner…….

1349 – Den mørke flammen brenner…….

1349 har nettopp sluppet sin 4. fullengder; nekro har blitt byttet med ambient, og lytterene dveler med delte meninger, er det genialt eller suger "Revelations of the Black Flame" big time? Jeg huket tak i Archaon….

«1349 ble startet i 1997 av Ravn og Tjalve, som like etter fikk med seg Seidemann på bass. I 1999 ble jeg med, og i 2000 kom Frost ombord på skipet til helvete. Vi har siden det gitt ut en mini cd og 4 full-lengdere, samt spilt en rekke konserter verden over.» Archaon

1349 er et navn som nå er viden kjent, lever dere av musikken?
Merker dere noe til all denne nedlastningen, eller er fansen trofast?

Nehei, langt ifra. Men det er heller ikke det som er viktigst/grunnen til at vi spiller, det er jo i bunn og i grunn lidenskap. Det er klart man merker nedlastingsproblematikken- det gjelder alle som
driver med musikk.

1349_Archaon.jpg

Revelations of the Black Flame, som har et ambient-preg, hadde release 25. mai, hvordan har
tilbakemeldingene vært så langt?

Vi er fornøyd med Revelations, og pressen likedan ser det ut til. Selvfølgelig blir det mye prat og kritikk rundt et slikt album som differensierer en del fra de foregående platene, men jeg mener man klart kan høre at det er 1349, bare fra en annen innfallsvinkel.

Den totale utformingen gjorde at det føltes naturlig slik. Jeg skriver jo kun "vanlig" musikk på tradisjonelt vis (gitar/trommer/bass/vokal) mens Ravn har tatt i bruk dette spekteret- noe som gir Revelations et mørkt preg og som passet i denne runden.

1349_Revelations_1.jpg

Hva er historien bak tittelen Revelations of a Black Flame?

Frost kom opp med den etter en drøm han hadde.

1349_Revelations_2.jpg

Studio Nyhagen ble brukt på både dette albumet, og de to foregående. Og denne ble produsert av den legendariske Tom G. Warrior (ex-Celtic Frost), fortell litt om det.

Simpelthen fordi de er en meget god samarbeidspartner for oss. Miljøet, folka, utstyret og kompetansen gjør visst at vi ikke ser ut til å komme oss ut derfra, haha. Men det skulle da heller ikke være noen grunn til det- utfallet er jo blitt veldig bra de gangene vi har brukt dem.
 
Det stemmer at han hjalp til, men kun med å mikse skiva, samt at han spilte bass på Pink Floyd- cover'en. Vi har hatt kontakt siden de var og så oss i 2004 i Sveits, deretter i 2005 + at vi turnerte med de i 2006. I tillegg er Ravn personlig venn av han.

1349_Revelations_3.jpg

Dere har vært på tur i USA nå, hvordan har det vært? Hvordan ble de nye låtene mottatt?

Veldig bra. USA er fantastisk å opptre i stort sett, publikum er mer entusiastiske de fleste steder, og musikkmiljøet er veldig interessant der borte. Det nye materialet ble godt mottatt, ja.

1349_Revelations_4.jpg

Tjalve sluttet som gitarist for å konsentrere seg om Pantheon I, noen planer om erstatter for han? Session?

Vi har prøvd ut noen, og en av dem passet meget bra, Destructhor. Men som kjent er han nå rimelig opptatt med Morbid Angel, så vi får nå se hvordan det blir fremover.

1349_Revelations_6.jpg

På gigen dere gjorde i Lillestrøm i mars i år, da var det ikke Frost som slo skinn…?

Det var rett og slett fordi han var opptatt med Satyricon, at vi plukket inn Mads Hardcore til den jobben. Han har spilt en rekke konserter med oss når ikke Frost har vært tilgjengelig, i tillegg til Tony Laureano.

1349_Revelations_7.jpg

Hvor blir inspirasjonene hentet fra?

Stort sett fra våre sinn, men de fleste er skrevet av Destroyer, så det må nesten han svare for. Vi har fått tillatelse til å bruke hans mesterverk.

1349_Revelations_8.jpg

Kontrakten med Candlelight går ut nå, hva er planene?

Vi har noen konserter utover høsten. Så får tiden vise hvor det bærer…

 

1349_logo_.gif