WOLVES IN A THRONE ROOM på Garage Oslo (3/7)

WOLVES IN A THRONE ROOM på Garage Oslo (3/7)

Fredag 3. juli – Garage Oslo kl 23:00

WOLVES IN A THRONE ROOM

Support: ALTAAR

 

WOLVES IN THE THRONE ROOM (US)

Med opprinnelse fra Olympia, Washington, har blodsbrødrene Nathan (gitar, vokal), Aaron Weaver (trommer) og Rick Dahlin (gitar) sett sitt snitt til å utvide sitt geografiske område.

Debuten "Diadem of 12 Stars" fra 2006 ble innspilt i San Fransisco i Louder Studio. Southern Lords var ute på sniffern og fikk bandet umiddelbart signert på labelen samme år.

The Wolves musikk har røtter i Black Metal tradisjoner og er trofaste mot ideen om fordervelse, død og oppstandelse.

Som de selv uttaler: "Our relationship with the natural world is a healing force in our lives. If you listen to Black Metal, but you dont know what phase the moon is in, or what wild flowers are blooming than you have failed. The music is about wild forests, unfettered rivers, nature: furious and vengeful." This "natural" aesthetic permeates the bands every expression: Lyrically, musically, and ideologically. "Black Metal is the cleansing fire that frees us from the bondage of rationality, science, morality, religion, leaving us free to choose our own path."

"Two Hunters" ble teipet av Randall Dunn (Earth, sunn 0)))/Boris, Kinski). Prosessen var typisk organisk med minimal bruk av digitale effekter. Jessica Kinney bidro med sin mørkvakre røst på låtene "Cleansing" og "I Will Lay Down My Bones Among the Rocks and Roots".

wolvesinthethroneroominni.jpg

Foto: Afton Larsen

Bandets villighet til å eksprimentere og ta sjanser med ukonvensjonelle metoder og samarbeide med avant-garde musikere skiller Wolves In The Throne Room fra sin kollegaer. Varemerket til selskaper Southern Lord er nettopp sultne grupper med vidvinklet syn. Ulvene har forlengst imponert den kresne Vestkysten sammen med Sun 0))) og Weedeater.

Tredjealbumet med den kryptiske tittelen "Black Cascade"  kom ut i år.

http://www.myspace.com/wolvesinthethroneroom


ALTAAR (N)

ALTAAR er et åpent prosjekt med kjerne i duoen Andreas Tylden og Sten Ove Toft med ønske om å skape noe mer enn bare musikk. Utover navnets betydning, "alter" på nederlandsk, representer ALTAAR et fritt kunstnerisk uttrykk uten å legge for mye hovedvekt på satte regler og rammer ved å fusjonere samtidsmusikalske ytterpunkter (John Cage, Philip Glass), black metallens estetikk (Nortt, Bathory), mørk ambient drone/doom (Burial Hex, Corrupted) og avantgarde jazz (Otomo Yoshihide, Angelo Badalamenti). 

altaar.jpg

ALTAAR bruker djevelmanende lydbilder- og bølger til å formidle en følelse og stemning framfor tradisjonelle virkemidler til å kommunisere med lytteren. Tross ALTAARs korte levetid, har bandet fått kultstempel langt utover norges landegrenser for sitt mørke, tunge og eklektiske uttrykk.  

I et pentagram av sorte lys representerer ALTERET sinnets aller mørkeste. En depressiv reise gjennom et kaldt, kaldt øde av tung ambient doom og psykedelisk støy i en gravferd på en nydelig solskinnsdag. 

http://www.myspace.com/altaarnorway

DJs fra ÅRABROT: Kjetil Nernes, Vidar Evensen