ARTILLERY – Dansk dynamitt

ARTILLERY – Dansk dynamitt

Det danske thrash metal bandet ARTILLERY oppdaget jeg gjennom lokalradioen i Trondheim en gang i 1987 og dermed ble albumene "Fear of Tomorrow" og "Terror Squad" innkjøpt. Musikken deres var ikke som annen thrash metal. Den skilte seg på lik linje med norske Equinox ut fra den tradisjonelle thrashen de tyske og amerikanske banda stod for. Dessverre mistet jeg interessen for bandet noen år senere, men fikk takket været Metal Mind muligheten til å gjenoppdage dem i 2008. Den gang kom de med en live DVD og nå er de ute med et splitter nytt album kalt "When Death Comes". Den største endringen i bandet er at de har fått ny vokalist i Søren Adamsen, og bytte av vokalist gir ofte store utslag i et band. Jeg tok kontakt med bandets mangeårige trommeslager Carsten Nielsen for å høre litt om ståa i Artillery nå i 2009.

Det har nå snart gått 10 år siden Artillery kom sammen igjen etter bruddet i 1991 og slipp av albumet "B.A.C.K." og 7 tommeren "Jester". Deretter ble det stille igjen før dere kom sammen nok en gang i 2007, denne gangen med en ny vokalist. Hva har dere gjort disse "stille" årene som musikere og hva har vært hovedfokus for bandet i forkant av "When Death Comes"?

Vi har haft en lang pause, hvor Peter har startet et nyt firma og Morten, Michael og Søren har allesammen spillet musik i forskellige bands og jeg har været fodboldtræner i Brøndby IF, hvor jeg trænede med drengene på 8 – 14 år.

Hovedfokus på den nye CD har først og fremmest været, at lave en masse gode sange, som vi allesammen kunne stå inde for og så selvfølgelig bare  at have det sjovt, med det vi laver sammen i bandet…

Jeg nevnte at dere fikk inn en ny vokalist i 2007. Det kan føre til store endringer å bytte medlemmer, spesielt når det gjelder vokalisten, da disse ofte bærer identiteten til bandet. Hvordan gikk, la oss si, overgangen fra Flemming til Søren?

Overgangen fra Flemming til Søren gik meget smertefrit. Vi jammede et par gange og fandt ud af at vi passede rigtigt godt sammen både som venner og musikkere, og venskabet er meget vigtigt for os i bandet…

Hva var det som gjorde at Søren ble deres vokalist? Hva er hans største styrke som vokalist og musiker?

Sørens styrke er helt klart, at han deltager i alt vi foretager os, øvening, sangskrivning og så er han alletiders fyr, at være sammen med og så synger han jo efter min mening fremragende…..

Var dere noen gang inne på tanken på å ikke begynne på igjen siden Flemming ikke ble med videre?

Nej!! – Overhovedet ikke – det var et krav fra os allesammen, at hvis vi skulle starte Artillery op igen, så skulle det være uden Flemming og så ville vi finde en ny sanger og det har vi ikke fortrudt..

Artillery_WhenDeathComes.jpg

La oss gå over til den nye skiva, "When Death Comes". La meg først få gratulere med en skikkelig god thrash metal skive igjen. Hvordan føles det selv å sitte med det ferdige resultatet i hendene?

Tak skal du have – det føles rigtigt fedt, da jeg ikke tror, at der var nogle af os der havde regnet med nogensinde, at skulle få muligheden for, at lave et nyt Artillery album…Så det føles bare så fedt….

Hvordan har tilbakemeldingene vært så langt? Er tilbakemeldinger viktige å få for Artillery eller er det viktigste for dere å lage musikk etter eget hjerte?

Tilbagemeldingerne har været over al forventning og det er jo fedt, når der er nogle der kan lide den musik, du laver – men i bund og grund laver vi musik for, at tilfredstille os selv og vi har helt sikkert hjertet med i alt vi laver, hvilket jeg også tror, at man kan høre på den nye CD.

Hvordan vil du selv beskrive "When Death Comes" sammenlignet med det tidligere materialet til Artillery?

Jeg synes, at vi er 100 % loyale overfor vores måde at spille Thrash Metal på og jeg synes, at den nye skive bedst kan sammenlignes med Terror Squad og By Inheritance og så selvfølgelig med noget nyt som vi ikke har prøvet før..og så spiller vi som et band – hvilket vi ikke har gjort i lang tid…

Dere valgte å spille inn den aller første offisielle videoen til Artillery med låta "10.000 Devils". Hvorfor akkurat den låta og hvordan var opplevelsen med å endelig spille inn en musikkvideo?

Det var hårdt arbejde, men det var rigtigt sjovt, at prøve at lave en video..Vi valgte 10.000 Devils fordi, den ville være den som repræsenterede vores nye materiale bedst muligt, og så fordi vi synes, at det er en god sang..

Artillery_inty_09_2.jpg

Artillery var tidligere signet på danske Die Hard, men er nå signet på polske Metal Mind. Hvordan fungerer det? Jeg ser det for meg at det alltid er en fordel å jobbe med folk man kan kommunisere med på samme språk.

Jeg synes, at Metal Mind har været det pladeselskab, der har gjort mest for os, og vi er rigtigt glade for samarbejdet med dem og sproget er jo ikke den store forhindring, da vi jo kan snakke sammen på engelsk.

I januar i år spilte Artillery for første gangen i Norge. Anledningen var Metal Merchants Festival hvor dere spilte sammen med andre gamle band som Hirax, Assassin, Mekong Delta og Beehler. Hvordan var det?

Det var bare så fedt – det var sjovt at spille sammen med nogle, at de bands vi kun har læst og hørt om…Og publikum var jo fantastiske..

Artillery_gammelt.jpg

Er det fremdeles like morsomt å lage ny musikk og spille live nå i 2009 som det var da dere herjet som verst for over 20 år siden?

Det er meget sjovere, fordi vi spiller for, at have det sjovt og det gælder ikke liv eller død, som i de gamle dage, så vi gamle drenge hygger os med det…

Med det samme vi er inne på 80 tallet vs dagens metal; hvordan ser du på metalscenen nå i dag? Har banda, musikken og ikke minst fansen den samme identiteten nå i dag som på 80- og delvis 90- tallet?

Svært spørgsmål….Metalscenen er som jeg ser det idag, blevet meget kommerciel og det var jo ikke det der var den oprindelige ide med Thrash Metal i starten af 80'erne – det var jo Thrash Metallen der stille og rolig overtog Punk-scenen, men jeg må bare følge med tiden, da tingene jo har ændret sig meget….Fansene er de samme typer som i 80'erne – men sjovt at spille live foran de nye fans, hvor nogle af dem sagtens kunne være vores børn, men det er jo bare fedt, at Artillery også kan tiltrække de helt unge Metal-Freaks..

Avslutningsvis; hvordan ser den nære og den fjerne fremtid ut for Artillery?

Jeg ser frem til en masse sjov og ballade med drengene i bandet og så selvfølgelig, at komme ud og spille de nye sange for alle vores fans – hvis vi da har nogle..LOL

Og så vil jeg bare sige tak, for at I gad at give Jer tid til, at lave dette interview og så selvfølgelig en stor tak til alle som supporter Artillery – TAK.

http://www.myspace.com/artillerythrashmetal