SUBHUMANS på Norgesbesøk

SUBHUMANS på Norgesbesøk

13. juni: Oslo – Garage

14. juni: Trondheim – Uffa

 

SUBHUMANS (UK)

Subhumans er et anarkipunk band med illsint oppstart i Trowbridge området i Wiltshire, UK i 1980. Dick Lucas dukket opp noen månedere senere, tidligere medlem i lokale band som The Mental. Andre i Subhumans kom fra bandet the Stupid Humans.

Gruppa lansserte en demo i 1981 som nådde ørene til Flux of Pink Indians, i god gammel tape-trade tradisjon sente de demoen til Graham Burnett i New Crimes fanzine. Han ble så imponert at The Subhumans fikk en sjanse til å utgi et album på den splitternye Spiderleg label. Ikke lenge etter fant punkerne det bedre å gi ut nytt materiale på sitt egen Bluurg Records label.

"The Day the Country Died" ble debut LP-en. Innspilt på fem dager i 1982 og utgitt i 1983. Skiva var tungt influert av romanen Nineteen Eighty-Four av George Orwell. Det mest åpenbare tegnet er låta "Big Brother" (Big Brother er en diktor av en politiker i denne vidgjetne boka). Begrepet "storebror ser deg" var et seriøst mantra på 80-tallet og ikke bare en kul button. Paranoid eler ikke. Tross alt var ikke den kalde krigen over.

 

subhumanz.jpg

 

Abumet beskriver også en verden full av krig, hvor mektige land kan komme til å trykke på den røde knappen, det er budskapet på spor som "Dying World" og "All Gone Dead". Med andre ord, Subhumans var og er et politisk band i full opposisjon slik punk opprinnelig skal være.

I 1998 fant Subhumans bokstavelig talt tilbake punktonen, og kastet seg senere på lange USA turnèr i 2005 og 2006.

Superlegendene i Subhumans utga i fjor fullengderen "Internal Riot", første utgivelse siden klassikeren fra 1986. Fremdeles opprørsk ska og  anarkipunk, med en aldri så liten oppdatert og moderne twist.

Et travelt opptatt band har endelig funnet tid til å sette beina på norsk jord for første gang, og gjør det da selvfølelig på Garage.

http://www.youtube.com/watch?v=7rwXfuIkgE0

http://www.myspace.com/theesubhumans
 

PKP (N)

PKP fra Bergen tok punkscenen i Norge med storm – i alle fall med furet værbitt – med sin debutplate i 2007. Etter en lengre pause er nå bandet gjenoppstått som sekstett, friskere og farligere enn noensinne. Det er fortsatt "et slit å være politisk korrekt" og bandet orker fortsatt "ikke bo i kollektivt telt".

Metal Norge mente PKP hadde årets feteste demoutgivelse i 2007. Uansett om du er enig eller uenig så kan du vanskelig ikke la deg overbevise av PKPs kraftfulle, frisktsparkende tekster og forlokkende, aderalin-riff.

http://www.myspace.com/pkppkp