22 & BLACK DEBBATH til PSTEREO

22 & BLACK DEBBATH til PSTEREO

Musikalsk Tex-Mex fra den amerikanske ørkenen

Calexico har Mexico som nærmeste nabo. Både i fysisk og overført betydning fordi Inde-country bandet er bosatt i Arizona og har alltid hatt en noe latinsk tilnærming til musikken sin. En slags rytmisk brobygger mellom to kulturer. Et kunstnerisk grep som har hjulpet gjengen med å skape sin helt særegne stil og tilhengerskare siden debuten Spoke i 1997. Siden den gangen har det blitt fostret flere velskapte, deriblant den foreløpig siste Carried to Dust fra 2008. Sistnevnte inneholdt hjelp fra Iron&Wine og Doug McCombs fra Tortoise, to artister som kan betegnes som musikalske slektninger til Calexico. Platen var også den første som fikk betydelig besøkstid på Billboard 200, USAs hitliste. 90-talls heltene med en imponerende stayer-evne fikk endelig en smak på det store publikum og tar nå en velfortjent seiersrunde til Europa med Pstereo som eneste norske holdeplass på ruta. Det er et scoop for et band som av mange plasseres i toppsjiktet av festivalopplevelser. Pstereo har for øvrig påspandert seg fullversjonen av Calexico, noe som innebærer et dusin mann på scenen med tilhørende blåserekke. Festivalen er hellig overbevist om at trøndernatta blir et perfekt bakteppe for den alternative siden av country vi skal få oppleve, bizarro-country om du vil.

I Tillegg er vi stolte av å kunne presentere følgende artister.

Marina and The Diamonds:
Disse diamantene er kanskje fortsatt uslepne,
men det varer ikke lenge.
Vi ønsker ikke bare å booke dine favorittband, men også morgendagens helter. Marina & The Diamonds er en av de som tilhører framtida. Vakker og sårbar skranglepop fra Wales som just nylig har kommet for å bli. Bandet har foreløpig kun utgitt en vinylsingle av låta ”Obsessions”, men plate blir det definitivt om ikke lenge. Ryktene forteller forresten at Liam Howe fra Sneaker Pimps skal produsere den. Presseomtale har det ihvertfall ikke skortet på. Bandet har fått betydelig spalteplass i britiske journalistiske institusjoner som NME, Dazed&Confused og Arena, noe som  indirekte har resultert i en budrunde fra 14 forskjellige plateselskaper. Til slutt var det Atlantic 679 som stakk av med underskriften. Pstereo er stolte av å være eneste norske festival som har vært framsynt nok til å booke noe, vi mener, vil være på alle lepper senere i år.

22
Hvis Red Hot Chili Peppers ikke hadde vaska seg på en uke og flytta til Trondheim hadde de muligens hørt ut som 22

Trønderbandet 22 har valgt å bruke det beste fra funk (kompet og gitaren), punk (tilnærmingen og intensiteten) og jazz (non-lineær komposisjon og samhandlingen) i sitt musikalske virke. Summasumarum smaker suppa som noe eksotisk og øyeblikkelig. Musikk som ikke spør om lov, men tar for seg. Noe heldige konsertgåere kan bevitne. Frontmann Magnus Børmark, kjent fra mer en tilbakelent rolle i Gåte, har tydeligvis funnet en musikalsk rolle som kler gitaristen med stil med dette nye prosjektet som allerede har vært i live et par år. På den tiden har bandet foreløpig bare utgitt EPen E.S.P. Første kvartal i 2009 har derimot blitt brukt til å spille inn debutplaten som slippes på høstparten i år. Konserten på Pstereo vil derfor bli en av de første til å presentere det nye materiale til et av regionens mest spennende band

Black Debbath
Skikkelig politisk ukorrekt rock korrekt fremført

Tunge, bluesaktige riff som forteller leie historier om det politiske
klimaet i verdens rikeste og mest sytete land.
Observasjonsatire som påpeker det absurde ved smålige politiske prosesser og menneskelig svikt.
Som en del av Duplex-gjengen har Black Debbath et “godkjent-stempel” i kraft av sin omgangskrets.
Men, misforstå riktig. Egil Hegerberg og kompani er sine egne
herrer. Black Debbath er først og fremst et fremragende og hardstslående liveband, morsomme temaer og tekster rydder opp i forestillingen om hva korrekt rock skal være. Bandet har jo til og med en “Spellemannspris” [sic.] for plata Tung, tung politisk rock å vise til. Mange er allerede kjent med klassiske låter som “Problemer innad i Høyre” og “Motörhedda Gabler”.
Gjengens foreløpige siste bidrag til berikelsen av norsk kulturliv er
samleplata 10 år med rock mot alt som er kult. Nå pakker Black Debbath sin kraftige libido i gitarkofferten og lander hardt på Marinen.
——————–