ENSLAVED og ISKALD til Hove

ENSLAVED og ISKALD til Hove

ENSLAVED OG ISKALD BEKREFTET TIL HOVE

 

Hvilket år det har vært for norske Enslaved. Som veteraner på den norske black metall-scenen (de har holdt det gående siden 1991) var 2008 året da de virkelig tok steget opp i metallens elitedivisjon. Plata "Vertebrae" ble like godt kåret til årets album i Terrorizer Magazine, og ble fulgt opp med en turné kun erfarne turfolk ville ha taklet! Gjennom sin 18 år lange karriere har Enslaved utfordret og tøyd sjanger-strikken, og det er kanskje nettopp derfor at de har oppnådd en unik status verden over.


Enslaved spiller på Hovedscenen onsdag den 24. juni.

 

 

Iskald fra Bodø representerer en ny generasjon norsk black metal, og er et band som definitivt vil gjøre det skarpt i tiden som kommer. Med debutplata "Shades of Misery" fra 2007 ble Iskald sakte men sikkert et navn det ble snakket om i metall-kretser, og ble av Scream Magazine omtalt som en blanding av tidlig Dimmu Borgir og den melodiske utgaven av Darkthrone med Keep of Kalessins intensitet. Karakter? Full pott! Med ny plate ute nå (Revelations of Reckoning Day) blir Hovefestivalen en sjanse til å få med seg emningen av norsk black metals framtid.


Iskald spiller på Amfiscenen tirsdag 23. juni.

Iskald_2.jpg