SKAMBANKT til Quart 09

SKAMBANKT til Quart 09

Skambankt!

I januar 2009 var Skambankt tilbake med sitt tredje album, Hardt Regn.
Og vi kan ikke være annet enn enige når VG skriver: ”Nærmer seg den fullendte formelen til å bli folkets nye rockfavoritter.”

Skambankt er et punk/hardrockband fra Kleppe i Rogaland. Bandet ledes av Terje Winterstø Røthing, under pseudonymet Ted Winters. Winterstø Røthing er også kjent som gitarist i Kaizers Orchestra.

Bandet ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille på en avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld.
Bandet hadde enkelte spillejobber som trio før de ble oppløst i 1995.

I 2003 begynte de å spille sammen igjen, da som en kvartett og året etter ga de ut sitt selvtitulerte debutalbum, Skambankt. Denne gangen har bandet tatt med seg en haug med gitarer og forsterkere til Bekkstudio på Jæren. Ved stranden og med den store og høsttunge jærske himmelen som tilskuer har bandet bodd og spilt inn det som er Skambankts hittil feteste album.

Med dette albumet ønsker Skambankt å bevise at de har kommet for å bli.
Låtskriver, vokalist og gitarist Terje W. Røthing forklarer:

"Vi har siden Eliksir-utgivelsen og påfølgende turnèring forstått at vi er et band folk har begynt å ta på alvor. Vi har derfor også tatt denne utgivelsen mer seriøst en noen gang før. Det har vært en påkjenning, men vi er fantastisk fornøyd med sluttresultatet".

Skambankt er også invitert til å varme opp for D-A-D på deres danske Arena-turne. Danmarks største rockeband feirer i år 25 år og har valgt norsk support for anledningen.

Medlemmer
Ted Winters
Hanz Panzer
Don Fist
Bones Wolsman