LACUNA COIL – En samtale med Cristiano Migliore.

LACUNA COIL – En samtale med Cristiano Migliore.

LacunaCoil_logo copy.gif

Jeg fikk tilbudet om å gjøre et intervju med Lacuna Coil via telefon og takket ja til jobben, siden dette virket spennende. Har egentlig aldri vært så alt for stort fan av Lacuna Coil, men jeg syns de virker spennende.
Jeg fikk tilsendt albumet av Jenny Walroth hos Century Media, og etter å ha avtalt dag og tidspunkt for selve intervjuet, som skulle gjøres av Cristiano Migliore, startet jeg å høre på det nye albumet ''Shallow life''..
Albumet stod på repeat noen dager, sånn at det virkelig begynte å sette seg, og jeg må si at albumet virkelig er bra..man kan høre at ikke bare har Lacuna Coil vokst som band, men de har også blitt mer voksen om man kan si det på den måten. Da den avtalte intervjudagen var der, satt jeg klar med penn og papir.

Cristiano virket som en veldig avslappet mann, men for han er dette sikkert ikke første intervjuet, som tilfellet var med meg.
Engelsken min stokket seg helt og jeg syns det er imponerende at denne mannen forstod noe som helst av det jeg sa.
Men vi fikk gjennomført intervjuet, etter først å ha vært gjennom en del prating litt utenom tema..

Jeg skal innrømme at jeg ikke var Lacuna Coil's største fan tidligere, men etter å ha hørt det nye albumet, har jeg bare en ting å si; Damn, det er brilliant! Dere har fått et nytt fan i meg!

*ler* Tusen takk, veldig godt å høre.

Jeg må spørre, produsenten på denne plata, Don Gilmore. Er dette deres første plate sammen, eller har dere samarbeidet før?

Dette er faktisk første gangen vi har jobbet sammen med Don. Tidligere har vi brukt Waldemar Sorychta, som er en veldig god venn av oss. Men denne gangen følte vi kanskje for å prøve noe annerledes. Ikke det at vi hadde noe i mot Waldemar eller at vi ikke likte han mer, men det var fordi vi tenkte, at ved et punkt i vår karriere, skulle vi prøve å se hva andres innfallsvinkel ville tilføre musikken og sangene.
Med Don var det en veldig interessant opplevelse, han er en utrolig grei fyr, en veldig god produsent og lydtekniker. Han fikk innspillingen av plata til å føles enkel for oss. Han hjalp oss til å finne den rette sounden og sette sammen de rette sangene for oss. Vi diskuterte også mye sammen, prøvde ut nye ting..han fungerte mer som et syvende medlem av bandet.

Hvor høyt setter du dette albumet i forhold til tidligere utgivelser?

Selvsagt, når man spiller inn et nytt album, så har man en spenning. Og med nye sanger, blir det nesten som å ha en baby, man tar vare på det.. Men dette betyr ikke at man ikke liker de tidligere utgivelsene lengre. Vi vokste opp som mennesker, vi hadde forskjellige erfaringer, spilte med mange forskjellige band, dette reflekterer nok musikken vi liker og spiller i dag.
Shallow life er nok et resultat av alle disse forskjellige erfaringene. Så jeg vil nok si at dette absolutt er vårt favorittalbum så langt. Men som sagt, det betyr ikke at vi misliker tidligere album, det er fortsatt vår musikk, noe vi er veldig stolte av.

LacunaCoil_4.jpg

Jeg leste på Lacuna Coil's offisielle hjemmeside at ''Shallow life'' har mer følelser lagt inn i musikken enn på tidligere utgivelser?

Yeah! Vi prøvde alle å virkelig jobbe sammen, og jeg føler at det virkelig betalte seg. For sangene på dette albumet har en lettere variasjon om jeg kan si det på den måten. For tidligere har de fleste sangene blitt skrevet av 1-2 personer, og stilen har ofte blitt den samme.
Jeg sier ikke at det er en dårlig ting, men det fakta at 6 personer denne gangen virkelig har jobbet sammen som et team, gjorde mulig en spesiell følelse og stemning på albumet.

Så det du i grunnen sier, er at ''Shallow life'' på en måte representerer Lacuna Coil bedre enn på tidligere utgivelser?

Jeg vil på en måte si ja, men på en annen måte, ikke helt. Selv om det som sagt, tidligere var 1-2 personer som laget musikken, så var alle med på arrangementene osv. Vi er nå blitt en god del mer erfarne, som også gjør at du vet hva som fungerer og hva som ikke fungerer.
Og det fakta at vi har turnert så mye, møtt så mange mennesker og hørt så mye musikk, har gjort at mange av disse sangene kom ut annerledes enn på album som Comalies og Karmacode. Så ja, jeg vil si at denne plata representerer virkelig det beste teamwork så langt for Lacuna Coil.

LacunaCoil_coverart.jpg

Har du noen personlige favorittsanger på dette albumet?

Vanskelig å si, for hver eneste sang som endte opp på albumet, er sanger vi er glade i.
For første gang dro vi i studio med veldig mange låter, mange flere enn på tidligere album.
Vi måtte kutte ut noen låter fordi vi hadde alt for mange. Tidligere når vi har vært i studio, har vi ikke hatt nok sanger, men skrevet låter mens vi har vært i studio. Denne gangen hadde vi for mange, mye pga den prosessen jeg forklarte tidligere.
Alle sanger som er med på ''Shallow life'', er sanger vi syns er spesielle på en eller annen måte, og de fleste sangene er veldig forskjellige fra hverandre, derfor liker vi dem alle, noen er veldig atmosfæriske, andre er mer heavy og andre pga av tekstene. men hver sang er spesiell for oss, og vi liker dem alle veldig mye.

Vel, jeg ser jeg har kommet gjennom de spørsmål jeg hadde..

Ok..vel, dette gikk jo lett *ler*

Men til slutt, er det noe mer du vil ta med eller fortelle om albumet?

Vel, jeg vet ikke, men som jeg har sagt tidligere, så er vi veldig entusiastiske over plata. Og vi ser veldig frem til å spille konserter. Vi ser selvsagt veldig frem til utgivelsen, for det har gått en stund nå siden Karmacode kom ut, og vi kan nesten ikke vente med å få spilt de nye sangene live. Det eneste gangene vi har spilt låtene sammen, var rett før vi starta innspillinga, så vi trenger å lære oss å spille dem sammen *ler*

LacunaCoil_3.jpg

Etter dette var vi tilbake til å prate om en del andre ting enn selve albumet, siden Cristiano både var pratevillig og ikke minst veldig trivelig,
Og samtalen vridde seg fort inn på Wacken, der E-T skal dekke Lacuna's konsert. Vi snakket om både og treffes der og kanskje snakke mer sammen osv.
Undertegnede skal selv dekke festivalen som fotograf, og jeg vil nok se frem mot Lacuna's konsert med ekstra spenning.
Må også få legge til, at selv om dette ikke er en plateanmeldelse, så må jeg få si at dette albumet er glimrende, og absolutt noe de fleste heavyfans burde se frem til.
Utgivelsen i Europa er satt til 20. april. Gled dere!
Takker så mye til Cristiano for en veldig hyggelig prat og jeg ønsker dem all lykke fremover på den kommende turneen.
Og så håper jeg vi sees på Wacken.

http://www.myspace.com/lacunacoil