BLACK DEBBATH tilbake på Storås Utested (19/3)

BLACK DEBBATH tilbake på Storås Utested (19/3)

Torsdag 19. Mar:

Black Debbath feirer sitt tiårs-jubileum med samle-CD, DVD og turne. Tre ting på en gang! 2. februar 2009 slippes CD'en "Black Debbath's beste. 10 år med rock mot alt som er kult" og "Black Debbath's Jubileums-DVD"

Året er 1999. Norge er et ødeland. Få eller ingen gode tungrock-band er å oppdrive, tross i storhetstiden bare ti – tjue år før. En prekær mangel på kvalitetshardrock råder i landet. Ingen våger å håpe på en ny gullalder. Især er man i manko på gode tungrock-band med et ekte samfunnsengasjement, med sosial samvittighet, med politisk pondus, med en utpreget rettferdighetssans. Med baller. Det er bedrøvelig langt mellom de gode tungrockbandene med en skøyeraktig livsanskuelse og et ubestridelig komitalent.

Det er i dette vakuum at rockemonsteret Black Debbath stiger opp fra asken. Asken etter tidligere storheter som Høst, Aunt Mary, Titanic, Popul Wuh, Popul Ace, Road, Electrobugs, Saft, TNT, Equinox, Kjersti & the morningbreads, O-men, Slut Machine og Unit five. ”Endelig!”, sa folk. De kunne puste lettet ut. Redningen var kommet. Fulle hus. Braksuksess! År med Norgesherredømme.

Ti år har gått, og stjernen skinner like ufortrødent. Det har vært en solskinnshistorie fra ende til annen. Debbath er fortsatt på alles lepper. . Fortsatt like aktuelle. Nylig leverte de signaturlåta til storfilmen "Kurt blir grusom" ("Han er en gaffeltrøkk-driving man"). Fortsatt like morsomme. Fortsatt de tyngste i klassen. Fortsatt sultne. Fortsatt kåte. Fortsatt på lag med de svake. Og selv etter fem album er de blant den friskeste frukten i norsk kulturs frukt- og grønt-avdeling. Tiden tærer ikke på rockens veteraner.

Som alle andre norske band av en viss størrelse, med en slik fartstid, har de fått merke jantelovens iboende jævlskap. Men med hevet hode og rak rygg har de gått på med dødsforrakt og egentlig aldri merket noe til en slik lov. Det har vært mest ros å få.

KL 22.00
Cc 220,-
Forsalg i baren!