WACKEN METAL BATTLE delfinale Bergen starter i kveld

WACKEN METAL BATTLE delfinale Bergen starter i kveld

Wacken Metal Battle 2009

Torsdag 12. Mars
WOA Mettal Battle.
Cc 80 kr. aldersgrense 20 år.
Neoplasma
Blind Devotion
Byfrost
Quavila
Camp Loco

Fredag 13. Mars
WOA Mettal Battle.
Cc 80 kr. aldersgrense 20 år.
Devar
Moriquendi
Luguber
Goddamn

Lørdag 14. Mars
WOA Mettal Battle.
Cc 80 kr. aldersgrense 20 år.
Finale.

Dette er bandene som spiller/kjemper om plassen fra Bergen
Listen er i en helt tilfeldig rekkefølge.
 

CAMP LOCO

Bandet så sin eksisterende form i 2004 men hadde da holdt på en stund med låtskriving og riffmakeri. Camp Loco låter velspillt med referanser til både Tool , Faith No More, samt Metallica. Vi snakker tungt og melodisk. Gutta holder til i Bergen og er vel beferdet på de fleste rockescener i vår stolte by.

GODDAMN

Kvintett fra Bergen som ikke er helt ukjent for dem som har fulgt med litt. Oppstod høsten -07 og kan ikke beskyldes for å ligge på latsiden. I tillegg til å ha spilt mye live både i Bergen og andre byer har Goddamn sluppet sin selvfinansierte og selvtitulerte EP, som scoret 4 av 5 mulige i Scream Magazine. Knusende metal som kjenner sin Pantera, så vel som sin Cradle of Filth.

BYFROST

Alt vi vet om dette bandet har vi fra, ikke alfor sikre kilder, på verdens webben, men det vi kan si er at bandet oppstod i 2007 og er fra Bergen. Det vi kan slå fast med fakta på bordet er at dette er stilsikkert, potent og til tider autoritært framført Thrashmetal. Den selfinansierte EP / demoen «Byfrostmetal» taler sitt tydelige språk.

DEVAR

Som fullt band har Devar holdt på siden 2002 og har bak seg flere demoinnspillinger og en rekke livejobber. Gutta har ulik musikalsk bakgrunn og henter inspirasjon fra både oldschool rock N roll så vel som dagens metal-scene. De seks medlemmene har ilagt seg selv «gifte forbud» siden fjordårets battle kræsjet med et (nå tidligere) medlems bryllup.

LUGUBER

Luguber er 4 mann fra Bergensområdet. De har spilt sammen «i mange år» som de selv sier. Musikalsk er dette Hardrock. Enkelt og greit. Her høres spor av Queen of the Stoneage, Motorhead og tidvis Monster Magnet. Mest av alt låter det øltørst og tøft !

BLIND DEVOTION

Det var i 2005 dette orkesteret så sin form. Fem sinte menn som kan spille sine utvalgte instrumenter. Tung Death Metal ! Eller…jo.. Tung Death Metal er det vi får presentert. Og det låter !

MORIQUENDI

Fra Høyanger i Sogn, men med base i Bergen, kommer Moriquendi. Bandet oppstod allerede rundt millenniunsskiftet, men har måttet ta litt pause innimellom pga verneplikt og denslags. Bandet er imidlertid tilbake og i full funksjon igjen. Noen ganger er det herlig å slippe og høre all slags fantasirike beskrivelser av et bands musikkstil. Dette er grimt og tidvis symfonisk. Dette er Black Metal !

QUAVILA

Disse seks (selverklærte) vakre guttene har holdt det gående i vel to år. De har lite å melde om seg selv og holder kortene tett til brystet men det vi vet er at de har spilt inn noen selvfinansierte låter, og at de ønsker å delta i metal battle 09. Musikken deres låter stødig og betegnes som Hardcore/Metal.

NEOPLASMA

Her har vi et band fra Os komune. Neoplasma har ikke holdt det gående lengre enn siden Januar 2008 men det kan man ikke høre på musikken de framfører. Bandet har vistnok røtter i et annet heavy metal band ved navn Kranium, men det vi får servert er kvass Death Metal.